Az összes találat erre: „ Heatherwick“ (18)
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
A kiválasztott épületek között szerepel a néhai sztárépítész Zaha Hadid utolsó munkája, s ez a terv is – az építészet határait feszegetve – légies íveivel és zöld építészetével hívja fel magára a figyelmet. Továbbá bemutatunk egy-egy épületet az MVRDV, a BIG, Thomas Heatherwick, SHL, OMA építészirodáktól is.
Stan és Pan New Yorkban: Ikertornyok Hatherwicktől
Thomas Heatherwick brit tervező bemutatta a New York-i High Line park két oldalára tervezett a lakóépületeit, amelyek rovarszemű ablakokkal nyújtanak majd kilátást az elnyúló parkra és a Hudson-folyóra.
Hogyan lesz 42 függőleges betoncsőből a kortárs kultúra fellegvára?
A Heatherwick Stúdió által tervezett MOCAA a világ legnagyobb afrikai kortárs művészetnek szentelt múzeuma egy gabonasiló újragondolásával jött létre.
Lebegő fátyol rejti a sanghaji Képzőművészeti és Kulturális Központot
Az új pénzügyi negyedben épül a Képzőművészeti és Kulturális Központ Sanghajban a Foster + Partners és a Heatherwick Studio együttműködésével. A 190 ezer négyzetméteres komplett fejlesztés éppen a kitűzött befejezés előtti órában van, de még építés alatt áll.
Sztárépítészek parádéja lesz Amerika legnagyobb ingatlanfejlesztése
Már épül a Hudson Yards, ahol lakó és irodatornyok valamint bevásárlóközpont képezik majd a közel kétmillió négyzetméternyi területet, amely az USA történetének legnagyobb magánpénzből finanszírozott ingatlanfejlesztése lesz.
Park a város felett
A Google bemutatta tervezett új londoni központjának első képeit – egy hatalmas, 11 emeletes épületet, amelyet a Heatherwick Studio és a Bjarke Ingels Group közösen tervezett.
Luxushotel gabonasilóban
A fokvárosi kikötőben lévő egykori gabonasiló felújításának első ütemeként a Heatherwick Stúdió tervei alapján elkészült a betonmonstrumba illesztett elegáns szálloda
Az új Google birodalom különleges építészete
A Google új 55 ezer négyzetméteres futurisztikus kampuszát a San Franciscó-i öböl mentén Mountain View északi részére a világhírű Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio tervezte nagyvonalúan lágy-sátortetős, kupolás formavilágúra. A tájépítészeti terveket a Hargreaves Jones Landscape Architecture (HJLA) készítette.
2016 ArchDaily Év Háza Díj: a finalisták
Megmozdult az építészszakma színe-java, mivel összesen 3000 projekt szállt ringbe a győzelemért. A helyezés csak az ArchDaily olvasótáborán múlik, mivel a közönségszavazás dönt. Az elkövetkezendő két hétben összesen 14 kategóriában lehet szavazni a különleges projektekre.
Hegylakók otthona a metropoliszban
Új színfolt kerülhet Sanghaj városképébe, ha a brit Heatherwick Studio tervei alapján megvalósul az először 2010-ben, a sanghaji expón bemutatott különleges ötlet, az M50 hegy.
Futurista városi "kertek" Londonban
A látványterveket elnézve a megvalósuló beruházások alaposan átrendezik majd a tízmilliós főváros építészeti szövetét a jövőben. Sok vita előzte meg a „kert híd” építését is többek között, de az eddigi információk szerint mégiscsak lesz virágos híd Thomas Heatherwick építésztervező honlapja szerint.
Élő építészettel a daganatos betegségek leküzdésére
Heatherwick Studio a napokban kapta meg az építési engedélyt, hogy egy új Maggie-központot hozzon létre a St. James Egyetemi Kórház térségében, Leedsben. Köztudott, hogy bizonyos növények együttese jótékony, terápiás, sőt megelőző hatással lehet a rákos betegség kifejlődésére.
A legmenőbb futurisztikus épületek megmérettetése a 2015. World Architecture Fesztiválon
A WAF idei pályázatának esélyes befutói között sok meglepően izgalmas projekttel találkozhatunk. Már csak 338 projekt maradt versenyben az idei pályázaton. Az esélyesek névsorát végigböngészve szemet szúrt, hogy idén először minden kategóriában díjazzák a jövő épületeit, nemcsak a már elkészülteket.
Fokvárosi magtárból Afrika kortárs művészeti múzeuma
Thomas Heatherwick neves brit tervezőre vár az a különleges feladat, hogy egy hatalmas, 42 betonsilóból álló magtárházból a kor követelményei szerinti modern művészeti múzeumot valósítson meg. Az épületnek meg kell őriznie a silók egy részét eredeti állapotukban, de méltóan kell reprezentálnia Afrika kortárs művészeti gyűjteményét is.
A Google világ burokban születik újjá
Az Apple példáját követve a Google vezetősége is a teljes megújulás mellett tette le a voksát, és új főhadiszállásra költözik. A helyszín ezúttal a kaliforniai Mountain View, ahol a felkért dán Bjarke Ingels és a brit Thomas Heatherwick építészek tervei alapján valósítja meg az üvegbuborékokban megálmodott új világot.
Kincses sziget a Hudson öble felett
Thomas Hetherwick brit sztárdizájner tervei alapján épülhet lebegő park New York-ban
Ha ilyen hidunk lenne, amit Londonba terveznek...
Képzeljük el, hogy milyen lenne, ha a Duna felett épülne egy olyan híd, mint amit a Temze fölé terveznek: ha minden jól megy, akkor ugyanis 2017-től egy hatalmas zöld parknak is beillő hídon sétálhatnak át a Temze egyik partjáról a másikra a Londonba látogatók. A látványtervek szerint a hídon jókora fák és pihenőpadok lesznek majd.
Foster Kínába költözik
Norman Fosterék építészirodájuk új pekingi központját tervezik, ahonnan kínai projektjeiket irányítják majd
Vissza