Az összes találat erre: „ Herendi“ (5)
Egy Zsolnay- és egy Herendi-díszkút néz szembe egymással az új József nádor téren
A mostani térrekonstrukció első szakaszának végéhez közeledve a mélygarázs építése hamarosan befejeződik, mely kissé logikátlan lépésnek tűnik, hiszen a belvárosban a cél a forgalom csillapítása lenne. A belváros egyik legpatinásabb sétaterének arculatát Hild József és Pollack Mihály városrendezési tervének köszönhetően nyerte el – írja az Index.
Építészet mint borkorcsolya?
Hosszú távú fejlesztési projektet indít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Nagy-Somlói borvidék. Az együttműködés célja a borvidék turisztikai vonzerejének növelése újszerű építészeti megoldások létrehozásával.
Üvegből gerendát? – Interjú Dr. Becker Gáborral
Becker Gábor építészmérnök, egyetemi tanár, a Műegyetem Építészmérnöki Karának előző dékánja, Épületszerkezettani Tanszékének vezetője adott interjút a Kószó József szerkesztette Európai Házak magazinnak, melyet teljes egészében közlünk a kiadó jóvoltából.
2012. évi Ybl-díjasok kiállítása a FUGÁ-ban
2012. március 14-én a Belügyminisztériumban a délelőtti díjátadás napján délután a Budapesti Építészeti Központban nyílt meg az 2012. évi Ybl-díjasok kiállítása. Nagy Bálint, a FUGA igazgatója bejelentette, hogy a kiállítást Cséri Nikolett rendezte.
Ázsiai aranykincsek tárháza a Kogart ház szomszédságában
2011 őszén adtak randevút egymásnak az eltérő kultúrák az Andrássy úton, amikor megnyílt az Aranymúzeum a Kogart ház szomszédságában. Zelnik István egykori diplomata kiküldetése idején életre szólóan beleszeretett a távol keleti tárgykultúrába és a rajongása az évek során gyűjtő szenvedéllyé nemesedett, mindannyiunk legnagyobb örömére.
Vissza