Az összes találat erre: „ Ipari épületek“ (16)
Példaszerű ipari épületek az új Metszetben
Ipari épületekkel foglalkozik a Metszet 2017/6 száma, például a rendkívüli kihívásokat támasztó szegedi ELI-ALPS központtal, az elegáns Budafoki Kocsiszínnel, a hófehér, merész gönyűi új kikötői épülettel, valamint kecskeméti, gödöllői, gyöngyöshalászi ipari csarnokokkal. A nemzetközi példák között ausztriai, portugál, uruguayi üzemeket találunk.
Ipari épületek konferencia a Millenárison
Illő helyszínen, a Millenárison volt kedden konferencia az ipari épületekről. Dobai János az ipari építészet trendjeiről, ifj. Kistelegdi István az okos ipari épületekről adott elő. Javuló komfort, romló építészeti minőség – dióhéjban.
Upcycling – Ipari épületek újrahasznosítása Rigától Budapestig
A régi, elhagyatott ipari épületek rekonstrukciója, kulturális, kreatív és inkubációs célú felhasználása világméretű trenddé vált napjainkra. Az alábbiakban a rigai Spikeri Negyed megvalósult és a budapesti Lechner Tudásközpont részben megvalósult, részben még fejlesztés alatt álló példáját mutatjuk be.
Látványbeton családi ház homlokzataként
Ma már számos nemzetközi példa tanúskodik arról, hogy a látványbeton nemcsak az ipari épületek, hanem a családi házak építészeti eszköztárában is egyre nagyobb jelentőségre tesz szert. A homogén betonfelülethez a jó minőségű beton mellett elengedhetetlen a korszerű zsalutechnológia.
Terítéken az ipari épületek épített öröksége!
Az ipari kulturális örökség védelmének sajátosságai és kérdései címmel rendez félnapos ingyenes konferenciát Miskolcon az Icomos MNB. Aznap, május 20-án este nyílik műemléki kiállítás is a Kós Ház Kós Károly termében (Miskolc, Görgey Artúr utca 32.)
Novemberben 18,9%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene
2013 novemberében az építőipar termelése 18,9%-kal haladta meg a 2012 novemberi alacsony bázist. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületek építése 27,9, az egyéb építményeké 11,7%-kal volt magasabb az előző év azonos időszakánál.
12,1%-kal több épület, főleg ipari épületek – jelenti a KSH
A magasépítés is beindulni látszik, bár az új szerződések volumene 30 százalékkal esett, amit az egészségügyi épületekre kötött szerződések miatti magas bázissal magyaráz a hivatal. A szerződésállomány 7,3 százalékkal nőtt.
Klasszikus elegancia, modern épületek
Horváth Gábor építész a modernitás, a modern architekturális stílus elkötelezett híve. Az elképzelései nyomán megvalósult családi- és társasházak, köz- és ipari épületek letisztult, elegáns formáikkal hirdetik tervezőjük tehetségét.
Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás
MÉK: 2 pont (2012/232), MMK: 2 pont (01/2012/0123)

Épített örökségünk értékes részei azok a városközpontok és központi fekvésű ipari épületek, melyek akár műemlékek, akár nem, megérdemlik és meghálálják a törődést. Ezen épületállomány felújítására, és különösen ennek energiahatékony felújítására egyre nagyobb körben kerül sor.
Európai és magyar gyárak az új Metszetben
Ismét ipari épületekkel foglalkozik a Metszet november-decemberi lapszáma, a tavalyi évhez hasonlóan. Terítékre kerül a Mercedes kecskeméti új üzeme Annus Marinától, a dabasi piac a Kiss-Járomi párostól, a pannonhalmi fűtőmű a Czita irodától, egy veszprémi hűtőház új megoldása, valamint a pécsi Zsolnay-negyed.
Ipari építés konferenciasorozat
Csarnokok, ipari épületek tervezése, kivitelezése
Új megközelítéssel és új megoldásokkal 2011-ben ismét.
Kisebb pengeváltások a magyar építészetpolitika körül egy nemzetközi konferencia kapcsán
13 és fél évente kerül a sor Magyarországra, hogy EFAP-konferenciát rendezzen. 90 külföldi, száznál több magyar szakember vett részt a budapesti háromnapos eseményen, ahol a célokról esett szó, a magyar építészetpolitikáról kevésbé – lévén hogy nincs.
A Metaform Architects gyalogoshídja is kategóriagyőztes
Az ArchDaily által meghirdetett Building of the Year 2010 versenyen a közösségi létesítmények kategóriájában első díjat nyert a Luxemburgban, Esch városában megépült gyalogoshíd, amelyet nemrég itt a Tervlap portálon is bemutattunk.
A Bazaltbor Pincészet a Building of the Year 2010 egyik nyertese
Kis Péter és Molnár Bea badacsonyi Bazaltbor Pincészete az első helyen végzett az ipari épületek kategóriájában az ArchDaily nemzetközi építészeti portál által megrendezett versenyen.
A Bazaltbor Pincészet az ArchDaily legjobb ötjében
Az ArchDaily nemzetközi építészeti portál minden évben meghirdeti a Buildings of the Year díjat. A 2010-ben elkészült épületek most zajló versenyében Kis Péter és Molnár Bea badacsonyi Bazaltbor Borászata - amelyet a Metszet 2010/6 számában mutattunk be - az ipari épületek kategóriájában az első öt helyezett közé került.
A Sanghaji Expó pavilonjai és ipari épületek az új Metszetben
A címlapgrafikát Pethő László készítette a salgótarjáni Mikropakk csarnok terveinek felhasználásával, és a belső oldalakon is több ipari épület kerül terítékre Benczúr Lászlótól, Töreky Balázstól, Kis Pétertől és Molnár Beától, Bodonyi Csabától, Félix Zsolttól és Fialovszky Tamástól.
Vissza