Az összes találat erre: „ Közti“ (28)
Elhunyt Zalaváry Lajos építőművész
Elhunyt Zalaváry Lajos Kossuth- és Ybl-díjas építőművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja – közölte az MMA kedden az MTI-vel.
Befejeződött a zugligeti Lóvasút állomásépület újjáépítése
Zoboki Építésziroda tervei alapján befejeződött a zugligeti Lóvasút 150 évvel ezelőtt épült ikonikus végállomásának újjáépítése.
Hatalmas lakóparkot épít a Cordia Budán
A Cordia a Sasad Resort korábban felépült 250 lakása után további hat ütemben összesen 850 otthont épít fel a héthektáros területen 2021-ig, a beruházás értéke megközelíti a 40 milliárd forintot.
Valami szokatlan: Kápolna nyílt a Műegyetem R épületében
Felavatták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem első ökumenikus kápolnáját. A zártkörű szervezés ellenére az R épület harmadik emeletén átadott imaterem ünnepélyes megáldását három felekezet hívei, csaknem száz diák, meghívott köztiszteletű vendég és egyetemi oktató kísérte figyelemmel.
A budavári Országos Villamos Teherelosztó megtartását kéri a Budapest Világörökségéért Alapítvány
Egyedi építészeti értéke, a várnegyed beépítéstörténetében, szerkezetében és városképében elfoglalt pozitív szerepe miatt az Országos Villamos Teherelosztó épület megtartását és új közfunkcióval való életre keltését kéri a Budapest Világörökségéért Alapítvány.
Nívódíjas lett a nemzet főtere
Idén a KÉSZ kapta az építőipar egyik legrangosabb hazai kitüntetését, az Építőipari Nívódíjat a Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáért. Az elismerést 1999 óta minden évben olyanoknak ítélik oda, akik munkájukkal nemcsak maradandót alkotnak, hanem javítják az építőipar megítélését is.
Tapasztalat a nem tapasztalhatóról
A kápolna nemcsak a modern építészet kiemelkedő példája, de Rothko festményeinek is fontos gyűjteménye, amely művészete mellett a mester utolsó éveinek küzdelmét is magába zárta. Mint olyan, a kápolna elmossa az építészet, a művészet és az életet kísértő káosz közti határt.
Zöld infrastruktúra, szénhidrogénkút, kitettség és érzékenység
A klímaváltozással kapcsolatban a széndioxid-kibocsátás csökkentéséről esik szó leginkább, e mellett azonban fel kell készülnünk az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásra is. Mindkettőnél nagy segítséget jelentenek a területi tervezésben rejlő kiaknázatlan lehetőségek – derül ki a Lechner Tudásközpont szakértői által készített tanulmányból.
Magyar építészek és mérnökök Algériában
A Lechner Tudásközpont keres minden olyan dokumentumot (tervet, fotót, levelezést), és vár minden visszaemlékezést, mely a magyar építészeknek és mérnököknek az 1960-80-as években Algériában létrehozott munkáival kapcsolatos.
Döntöttek: építészeti tervpályázat lesz a Duna-part rendezésére
Megújulhat a Duna-part Kossuth tér és Fővám tér közti szakasza, megszűnhet a rakpart elszigeteltsége a várostól. A gyalogos közlekedés a tervek szerint észak-déli és keleti irányban is akadálytalanná válik majd.
Ilyen lesz a Diósgyőr stadionja (videó)
A nyolcmilliárd forintból épülő stadion terveit a Közti készítette, melyek jelenleg engedélyeztetésre várnak.
A dolgok közti belakható tér
Herman Hertzberger holland építész (1932), a strukturalizmus egyik vezéralakja, a nyitott rendszerű, használóközpontú építészet művelője és propagálója. Az alábbiakban a Lessons for Students in Architecture című könyvéből következik újabb részlet.
Elhunyt Mikó Sándor
Életének 87-ik évében, 2014. március 15-én elhunyt Mikó Sándor kétszeres Munkácsy Mihály-díjas, a MAOE Iparművészeti alkotói nagydíjával kitüntetett belsőépítész, iparművész. Temetése 2014. április 14-én (hétfőn) 14:30-kor lesz a Budapesti Farkasréti Temető központi ravatalozójában.
2013 Magyar Termék Nagydíjas és különdíjas lett a Sky Court
Tarolt a Budapest Airport 2. Sky Court épületének különleges acélszerkezeti kivitelezése. Bár nemzetközi viszonylatban létezik több hasonló konstrukciójú létesítmény – amelyek szintén repülőterek –, az építmény acélszerkezete a hazai és a közép-európai piacon egyedülállónak számít.
José Ignacio Linazasoro a BME-n
A madridi építészkaron oktató kiváló spanyol építész munkájával már találkozhattunk itthon a Metszet 2011/1-es számában, melyben egy piarista templom romjaiból kialakított egyetemi könyvtára került bemutatásra. Az azóta nemzetközi pályafutásba kezdett tervező ezúttal egy budapesti projekt kapcsán látogat hazánkba.
Az NKE fejlesztésére kiírt pályázat eredménye: sportközpont
Skardelli György és munkatársai (Közti Zrt.) terve lett az első helyezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportközpont tervezésére kiírt ötletpályázaton Budapesten.
Fénycsapdák a föld alatt 2. (elkészült)
Jelenleg a kísérleti stádiumban vagyok. Dokumentálom az energiamagtakarítást. Kell egy téli idény, illetve egy nyári. Télen fűtöm a talaj hőjével a (két üveg közti) légrést, nyáron hűtöm. Háttérinformáció: két azonos tájolású és nagyságú ablaknál mérem (hitelesített mérővel) a kinti, benti, illetve a két üveg közti hőmérsékletet.
Nincs visszaút! – eldőlt, hogy milyen lesz a Várkert Bazár
Eldőlt, hogy végül milyen lesz a Várkert Bazár, amelynek rehabilitációs támogatását augusztus 9-én hagyták jóvá. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás 6,5 milliárd forintot kaphat.
A Kossuth téri átalakítás elfogadott terveinek részletei
A Kossuth tér rekonstrukciója nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. A kormány tavaly októberben döntött úgy, hogy 1,59 milliárd forintot különít el a Kossuth tér rekonstrukciójára, amelyet 2014. május 31-ig át kell alakítani úgy, hogy visszakapja 1944 előtti képzőművészeti arculatát.
Szép lesz? – újabb látványterveket mutattak a Várkert Bazárról
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium újabb látványterveket mutatott be pénteken a felújítás előtt álló Várkert Bazárról: az összesen 8,5 milliárd forint értékű, teljes egészében uniós forrásokból finanszírozott beruházás idén ősszel kezdődik és 2014-ben fejeződik be.
Vissza