Az összes találat erre: „ Kahn“ (7)
Földre szállt fekete lyuk: itt a világ legsötétebb épülete
Asif Khan brit építész koromfekete pavilont tervezett a dél-koreai téli olimpiára, amely a fény 99,96 százalékát elnyeli.
Rendhagyó építészeti konferencia zajlott a pesthidegkúti Klebelsberg-kastélyban
A műemlék épületek újrahasznosítási kérdéseiről tartott konferenciát Budapesten az ARCASIA, az Ázsiai Építész Szövetségek Regionális Szervezete 2017. július 1-jén.
Képzelj el egy falat, ami egy szétnyíló cipzár! BIG megtette, meg is építi
Látod már szemeid előtt? Vagy talán csak nem szárnyal eléggé a képzelőerőd? Ha saját szemeddel akarod látni, keresd fel Londonban nyáron a Serpentine Paviliont.
„A kultúra katedrálisai” című film 3D-ben az Uránia filmszínházban
„A kultúra katedrálisai” címmel március 9-én hétfőn az Uránia filmszínházban mutatkozik be az az „épület lelkéről” szóló, kuriózumnak számító 3D-s mozi, amelynek keretén belül hat híres rendező mondja el véleményét kedvenc épületéről, azok elementáris hatásairól – köztük Wim Wenders és Robert Redford.
Gondolatok Mario Botta építészetéről
Nevezték már „a posztmodern klasszicizmus géniuszának”, neoracionalistának és „fundamendalista klasszicistának” is – Mario Botta és építészete karakánul ellenáll a beskatulyázási kísérleteknek. Saját stúdióját 1970-ben, a svájci hegyek közt fekvő Luganóban megnyitó építész szilárd alapokkal és következetes formanyelvvel dolgozik.
Óriási durranás: Mario Botta a Bálnában, Budapesten!
Mario Botta, Kas Oosterhuis, Tham & Videgård, Erik Nobel, Martha Thorne: a Kultúra és építészet mottójú idei Nemzetközi Építészkongresszusra a terület szaktekintélyei jönnek, ráadásul személyesen mutatja be a szakmai közönségnek a frissen elkészülő Bálna Budapestet holland tervezője.
Sliced Porosity Block átadása Kínában
Szerte a világban épülnek az ég felé törő, egyre magasabb tornyok, s a tervezők ma is kihívásnak tekintik ezt a feladatot. Léteznek stabil, de akár, forgó „zöld” tornyok is, de a formaviláguk egyre változatosabb, sokszor meghökkentő képet mutat. A Sliced Porosity Block is ennek jegyében született Kínában, a fővárostól délnyugatra fekvő Chengduban.
Vissza