Az összes találat erre: „ Lágymányos“ (12)
A MOL-é lesz a lágymányosi toronyház, Fosterék tervezik
A 120 méter magas toronyház a MOL székháza lesz, a dizájn alapmotívuma a magas torony és a lepényépület egységessé tétele, sok zölddel, LEED platinum(közeli) minősítéssel. A tervező a Foster & Partners, magyar partnere a Finta Stúdió.
A méret a lényeg? Magasabb felhőkarcolót szeretne a főépítész Lágymányosra
Magasabbra tervezve jobban mutatna Budapest első igazi felhőkarcolója – írja a magyaridok.hu
Ráncfelvarrás vár a tizenöt éves Science Park-ra
Az Építész Stúdió által tervezett lágymányosi Science Park irodaház tavalyi arculatváltása után idén megkezdődnek az épület külső és belső felújításának munkálatai is. A mintairoda kialakítására egy ötletpályázatot ír ki annak érdekében, hogy a Science Park megújulása figyelembe vegye a jövő munkavállalóinak igényeit is.
Neves építészek tiltakoznak a Duna-partra tervezett magasház ellen
December elején a Fővárosi Közgyűlés megváltoztatta Budapest településszerkezeti tervét és rendezési szabályzatát, így a korábbi 65 méteres magassági limitet 120 méterre emelték, utat nyitva ezzel Kopaszi-gátra tervezett felhőkarcolónak. Nem mindenki lelkesedik a városkép átalakulásáért.
Gigafejlesztés a Lágymányosi-öbölben. Felhőkarcoló is lesz
A Property Market bemutatta a 2016-ban induló BudaPart projekt látványterveit. A Dél-Budán, a Duna-parton megvalósuló fejlesztés keretében magas minőségű lakóházak és irodák épülnek. A beépítési koncepció megalkotására a dán várostervező irodát, az Adeptet kérték fel. A tervek között szerepel egy 120 méter magas toronyház is.
Fiatalos koncepciók egy elöregedett területre
Építészeti központ, startup vállalkozások, co-working irodák, üzletek, kávézók, lakások és élhető zöldterületek tölthetnék meg pezsgő élettel a lágymányosi dohánygyár jelenleg nagyrészt elavult területét – derült ki a BME Urbanisztika Tanszék komplex tervezési kurzusának április 18-án a Lechner Tudásközpontban megtartott vázlatterv prezentációiból.
Tantárgy lett a Dohánygyár
A BME Építészmérnöki Kar Urbanisztika Tanszéke és a Lechner Tudásközpont inspiráló együttműködésbe kezdett, aminek első lépéseként a tavaszi félév kezdetén, 2016. február 18-án egy csoport építészhallgató látogatott el a Lechner Tudásközpontba.
A Rozsdakerttől a Traverzig – Hat tájépítész koncepció
A Budafoki út és a Karinthy Frigyes út sarkán elhelyezkedő volt Lágymányosi Dohánygyár területének rekonstrukciója volt a témája annak az egy hetes workshopnak, amelyet a Lechner Központ szeptember végén a BCE Tájépítészeti és Településtervezési Kar hallgatóinak rendezett.
Közösségi épületek az új Metszet fókuszában
Címlapon a körtéri Gomba, a téma a közösség a Metszet 2014/4 számában. Erdélyi és német példák mellett az újrónafői templom, az ürömi plébánia, a pilisszentlászlói waldorf-iskola, a paksi gyógyfürdő és a lágymányosi Q2 épület kerül terítékre.
Tüskecsarnok átadás MÉGSEM 2014. május 5-6., hanem november!
16 évvel az építkezés leállása után idén befejeződik a lágymányosi Tüskecsarnok építése. Azonban a korábban felröppent hírekkel ellentétben csak novemberre várható a befejezés – tájékoztatta lapunkat Lázár Antal tervező. (a szerk.)
Itt a kiírás a Tüskecsarnokra
Megjelent a lágymányosi Tüskecsarnok építésének közbeszerzési felhívása.
Office Campus – Budapest tranzitútvonala mentén
Budapest déli részén, a rendkívüli gyorsasággal fejlődő, nemrég kiépített Hungária körút szomszédságában, a Lágymányosi hídtól egy percre helyezkedik el az új fejlesztésű Office Campus irodapark.
Vissza