Az összes találat erre: „ Leier“ (13)
15 millió forintnyi építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek – Várépítő 2018
Lassan húsz éves Várépítő pályázat (ill. elődje) idén is lehetőséget kínál a gyermekintézményeknek és műemlékeknek, hogy felújítási munkálataikhoz építőanyagot igényeljen! A pályázatok beadására már megnyílt az online felület. Beadási határidő: 2018. május 3.
Új trend az építésben, hatékonyság a kivitelezésben
Az építőiparban egyre gyakrabban nyer értelmet „az idő pénz” közhely, különösen, ha a határidő szorít vagy kevés az ember, ahogy mostanában. Ebben a helyzetben melyik beruházót, kivitelezőt hagy hidegen egy olyan megoldás, amellyel akár 20-30% költségmegtakarítás érhető el, vagy egy hónappal rövidülhet a kivitelezési idő?
Élőmunka helyett előregyártott falak és födémek
Nagyméretű falak, belvárosi foghíj-beépítés, kiterjedt födémek monolitikus vasbetonból, az idő szorítása és a szakemberhiány – ezek a leggyakoribb indokok, amikor a terveken az előregyártott beton kéregfal és födémelemek jelennek meg.
'Én nem is gondoltam volna' – ilyen volt az idei Webinárium
A 2018. február 1-jén megrendezett, a tervezői művezetésről szóló konferencia és országos webinárium az egyszerű bejelentéssel kivitelezhető munkákat járta körül: milyen sűrűn kell tervezői művezetést folytatni, és e bejárásokon mire is érdemes a tervezőnek figyelni, mennyire vastagodnak a hőszigetelések, hogyan nem dől össze az épület.
Kilenc magyar egyetem a csopaki Hello Wood táborban
Negyedik alkalommal rendezte meg Csopakon a Hello Wood a Balatoni Hekk névre keresztelt építészeti workshop-hetet. Idén először dolgozott együtt az összes építészeti képzés egy település fejlesztésén.
Zöld online-képzés építészeknek
A tavaly elkezdett szokást a hagyománnyá válás útján elindítva, idén is az ökologikus építészet a nyári kamarai választható kreditpontos továbbképzés témája. Már lehet rá jelentkezni! Az előadások ingyen is meghallgathatók, a kurzus egy nap alatt teljesíthető.
Tervezői termékkiírás – itt a konferencia programja
A 275/2013 (VII.16.) kormányrendelet átalakította az építési termékek tervezői kiírásának jogi hátterét. A tervezők így kialakult helyzetében kíván segítséget nyújtani az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft. 2014. január végén–február elején, 8 helyszínen megrendezett szakmai konferenciája, amelynek tanácsadója az ÉMI Nonprofit Kft.
Tervezői termékkiírás: már máshogyan kell
Sok tervező tudja már: új szabályozás van érvényben az építési termékek betervezésére. Hogyan írjunk ki terméket az engedélyezési és kiviteli tervben? Mi szerepel a teljesítménynyilatkozatokban? Az ÉMI munkatársainak segítségével országszerte nyolc konferencia kívánja segíteni a tervezőket a helyes eljárásban.
„Ha nem lennének a csarnokok, már rég tönkrementünk volna”
A győri, sorozatkezdő Minőségi csarnoképítésért – Csarnokmegoldások 2013 konferencián mondta egy kolléga a fenti mondatot. Valóban, az ipari, mezőgazdasági épületek építése az a terület a magasépítésen belül, ahol a helyzet jónak mondható. De mik az újdonságok?
Csarnok megoldások
Csarnokok környezettudatos tervezése, költséghatékony, minőségi kivitelezése - szakmai továbbképzés és konferenciasorozat
MÉK: 2 pont (2013/191), MMK: 2 pont (02/2013/0021)
Média Építészeti Díja 2012
Megtelt a közel négyszáz fős, megújult budapesti Katona József Színház a nyolcadik alkalommal meghirdetett Média Építészeti Díj – nyilvános zsűrizés és díjátadó – rendezvényén 2012. október 25-én. A díjazottak: a XIII. kerületi Klapka szolgáltatóház és a Zsolnay Kulturális Negyed. A közönségdíjat egy budai családi ház, valamint egy pavilon nyerte.
Különleges helyszínek - kapcsolatépítő országjárás
Egy bemutató, termékbemutató mindig kérdéseket vet fel, vajon mi az, ami érdekli az építészeket, a közönséget. A jó programok sokszor a kapcsolódó érdekességek miatt keltik fel az érdeklődését a kollégáknak, egy-egy vendégelőadó az, aki valóban vonzóvá teszi a rendezvényeket. Az őszi országjárást ilyen kapcsolódó programok tették érdekessé.
Várépítő pályázat: a múlt épített örökségének megőrzése, a jövő generációjának támogatása
Nem csupán a 2012-ben második alkalommal kiírt Várépítő pályázaton termékeiket felajánló cégek száma nőtt 9-ről 14-re, de a pályázó intézmények száma is jelentősen megemelkedett.
Vissza