Az összes találat erre: „ Ludovika“ (21)
A Ludovika Campus és Orczy-park fotópályázatának eredményhirdetése
Felemelő élményben volt része azoknak, akik ellátogattak tegnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületében tartott kiállításmegnyitóra. A kiválasztott fotók szeptember végéig megtekinthetők.
Az Aréna Business Campus grandiózus irodaparkja startol a Hungária körúton
A belga befektető, az Atenor 2008 óta van jelen Magyarországon, és heteken belül elindítja a kéthektáros telken épülő, négy irodaházból álló, összesen 72 000 négyzetméternyi legújabb projektjét. A trendi és modern irodapark a Vikár és Lukács Építészstúdió Kft. tervei alapján valósul meg. Az első épületet várhatóan 2019 második felében adják át.
Megnyílt a Ludovika Campus a test és lélek épülésére
Átadták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületét, a Ludovika Egyetemi Campust és Budapest egyik legnagyobb közparkját, a megújult Orczy-kertet. A legnagyobb egybefüggő campusfejlesztés nemcsak új egyetemvárost teremtett, de az Orczy-negyed megújításával egész Józsefvárosban és Budapesten is javítja az életminőséget.
2017: az oktatási és kutatás-fejlesztési célú építőipari beruházások éve
Úgy tűnik, 2017 az oktatási és kutatás-fejlesztési célú építőipari beruházások éve volt: mind a megkezdett építési munkák, mind a befejezett kivitelezések összértéke rekordot döntött az EBI Építésaktivitási Jelentés 2017. IV. negyedéves kiadványa szerint.
In memoriam Dunai Árpád
Egy éve temettük Dunai Árpádot, aki aranydiplomás, Menyhárd István- és Zielinski Szilárd-díjas okl. építőmérnök, okl. acélszerkezeti szakmérnök, okl. építész-statikai szakmérnök, az MMK alapító tagja, a Jogosultsági Vizsgabizottság aktív tagja, a Tartószerkezeti Tagozat Magasépítési Bizottság elnöke, a BME konzulense, opponense volt.
Európa egyik legrangosabb design és művészeti felsőoktatási intézménye épül Budapesten!
A MOME új campusának építésére a 2014-es kormányhatározatot követően kerülhetett sor, amikor is 12,6 milliárdos keretet határoztak meg a kiemelt beruházásra, amit tavaly december 28-án kiegészítettek további 6,8 milliárddal. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika-campusa után ez a második legnagyobb egyetemi fejlesztés Magyarországon.
Bővülhet a Ludovika Campus
Megjelent a Nemzeti Közszolgálat Egyetem (NKE) egységes elhelyezését szolgáló, a Ludovika Campus állami beruházás második ütemének előkészítésével kapcsolatos intézkedésekről szóló kormányhatározat, valamint döntés született a Palotanegyedben álló rádióépületek sorsáról és a Múzeumkert felújításáról is.
Átadták az 2015. évi Építőipari Nívódíjakat és a Sándy Gyula-díjat
Az ÉVOSZ 2015. december 9-én tartotta évzáró ünnepi közgyűlését a Mercure Budapest Buda szállóban. Köszöntőt mondott Koji László, az ÉVOSZ elnöke. Beszédében értékelte az építőipari tevékenységet ez év során az építési vállalkozók helyzetét, s átadták az Építőipari Nívódíjakat és a Sándy Gyula-díjat.
Közzétették a MoME campus megújítására kiírt tervpályázatot
Országos nyílt tervpályázatot írt ki és tett közzé a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MoME) az intézmény campusának megújítására. A pályamunkákat 2015. december 16-ig várják.
A Ludovika campus tovább bővül
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika campusának több mint 30 milliárd forint értékű fejlesztése tovább bővül, az NKE új közbeszerzési eljárást írt ki a rendőrtiszti kar képzéséhez egy új oktatási épület és egy 600 fős kollégium kialakítására. A fejlesztés értéke megközelítheti a tízmilliárd forintot
150 éves a Pesti Vigadó konferencia
A Magyar Művészeti Akadémia a Pesti Vigadó másfélszázados jubileuma alkalmából 2015. február 12-én a Vigadó Makovecz termében egész napos konferenciát rendezett.
Régi és új a Metszet 2014/5 szám témája
Címlapon a Várkert Bazár, a belíveken műemléki és nem műemléki rekonstrukciók, helyreállítások. A helyszínek: Budapest, Hatvan, Kaposvár, Sárospatak, Alicante, Augsburg. Valamint Láris Barnabás-interjú, biennálé-beszámoló, és egy új rovat!
Építészeti fotópályázat nem csak profiknak: egy jó kattintás százezreket érhet!
Építészeti fotópályázatot hirdet Megújult műemlékek friss szemmel címmel a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség. A pályázat résztvevőinek a Kossuth térről, a Várkert Bazárról; a Ludovika főépületéről; a Pesti Vigadóról, valamint a Zeneakadémiáról kell újszerű látásmóddal képeket készíteniük.
A Történelmi Emlékhelyek listája öt új helyszínnel bővül
A kormány döntése értelmében a budapesti Eötvös József Collegium, a mezőtúri református kollégium és könyvtár, a szatmárcsekei Kölcsey-kúria egykori helye, a Ludovika Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia is történelmi emlékhellyé válik, melyek száma így összesen 47-re emelkedik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton.
Kultúra és építészet – Építészkongresszus tizenegyedszer
A Metszet folyóirat kiadója tizenegyedik Nemzetközi Építészkongresszusát 2014. március 8-án a Budapest Bálna előadótermében, Kultúra és építészet témakörben tartotta, mintegy hatszáz résztvevővel. A kongresszust Albert Dubler, az UIA elnöke vezette le.
Presztízsberuházások látványos átadási dömpingje várható 2014. év elején
Az év vége közeledvén áttekintjük azokat az állami beruházásokat, amelyek jó részének átadása jövő év első felében várható. A mai állapotot figyelembe véve a beruházások közül a nagyobbak többnyire már elérték, vagy közelítik a félkész állapotot, a kisebbek most indulnak.
Hol tartanak a kiemelt budapesti állami beruházások? 2.rész.
A jórészt európai uniós támogatással megvalósuló kiemelt állami beruházások részben átrajzolják majd Budapest építészeti arculatát, másrészt munkát adnak az építész irodáknak, s az építőipar is végre kikerül a mélyválságból.
Az NKE fejlesztésére kiírt pályázat eredménye: környezetrendezés
Zoboki-Demeter és Társaik Építésziroda kapta az első díjat.
Az NKE fejlesztésére kiírt pályázat eredménye: sportközpont
Skardelli György és munkatársai (Közti Zrt.) terve lett az első helyezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportközpont tervezésére kiírt ötletpályázaton Budapesten.
Megújul a Ludovika
Az egyik legjelentősebb nemzeti beruházásunk a Ludovika projekt, amelynek megvalósításához a kormány 4,7 milliárd forintot különített el, s ezzel 2012 végén elgördül a startpisztoly. Ennek keretén belül többek között megújul a Ludovika campus, s felépül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új központi épülete is.
Vissza