Az összes találat erre: „ MVRDV“ (19)
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
A kiválasztott épületek között szerepel a néhai sztárépítész Zaha Hadid utolsó munkája, s ez a terv is – az építészet határait feszegetve – légies íveivel és zöld építészetével hívja fel magára a figyelmet. Továbbá bemutatunk egy-egy épületet az MVRDV, a BIG, Thomas Heatherwick, SHL, OMA építészirodáktól is.
Kamukönyvekkel káprázatat az új kínai csodakönyvtár
Futurisztikus könyvtár épült Kínában: a holland MVRDV építésziroda által tervezett épület polcain 1,2 millió könyv sorakozik, igaz nagyobb részük kamu.
Horizontális szállóval összekötött ikertornyok épülnek Rotterdamban
Az MVRDV vegyes hasznosítású ikertorony-komplexumát egy horizontális szállodahíd köti össze. A The Sax névre keresztelt ingatlanegyüttes 51 emelet magasan tör az ég felé.
Durván csillog a rockzene múzeuma
Az ipari csarnokok közé szorult épület durvaságát lenyűgöző csillogással párosítja.
Egy hét múlva a zsűri előtt az új Néprajzi Múzeum tervei
Egy hét múlva lezárul a Néprajzi Múzeum tervezésére kiírt nemzetközi pályázat tervezési szakasza, így április közepén már zsűri elé kerülnek a pályázaton részt vevő 15 magyar és külföldi építésziroda által benyújtott tervek, az eredményhirdetés pedig május végén várható.
2016 ArchDaily Év Háza Díj: a finalisták
Megmozdult az építészszakma színe-java, mivel összesen 3000 projekt szállt ringbe a győzelemért. A helyezés csak az ArchDaily olvasótáborán múlik, mivel a közönségszavazás dönt. Az elkövetkezendő két hétben összesen 14 kategóriában lehet szavazni a különleges projektekre.
Igazi sztárparádé lesz! Végleges a Néprajzi Múzeum tervpályázaton résztvevők köre
Összesen tizenöt magyar és külföldi, köztük több világhírű építésziroda száll ringbe. A pályázók között van a világszerte számos ikonikus épületet tervező Zaha Hadid, a BIG, Bernard Tschumi, a Dominique Perrault, a Coop Himmelb(l)au is. Az OMA visszalépett.
Sztárépítészek szállnak harcba a Néprajzi Múzeum tervpályázatán
Tizenöt nemzetközi és magyar építésziroda szállhat versenybe a Néprajzi Múzeum épületének tervezéséért, épp ezért parádés névsorból kerülhet majd ki a tervező neve.
Diddenék tanyája Rotterdam tetején
2002-ben a Didden család különös elképzeléssel állított be az MVRDV rotterdami irodájába. Belvárosi műemléképületbe ágyazott lakásuk tetőterét be akarták építeni, de a rendelkezésre álló alapterületet és a tetőterek szokványos lehetőségeit meghaladó igények szerint.
Nemzetközi építészeti díjat nyert New York-ban a Budapest Music Center
A világ egyik legnagyobb építészeti portálja, az Architizer 2014 évi A+ Awards versenyén a BMC az “Építészet és hang” kategóriában 1. helyezett lett a zsűri döntése alapján. A “Színházak és előadótermek” kategóriában Zaha Hadid győztes bakui koncertterme mellett a BMC különdíjat kapott.
Tervpályázati figyelő: MVRDV győztes lakóépület terve Emmen városban, Svájcban
Emmen város vezetése kihirdette a Feldbreite építészeti tervpályázat győztesét. A díjat az MVRDV építésziroda és a Senn BPM AG közös pályaműve nyerte el. A komplexumban mélygarázs, privát belső terek és kertek, különböző, többszintes lakóegységek találhatók, és a lakóközösség kialakulását elősegítő formálás jellemzi.
A műemlékvédelem jövője, vagy csupán illúzió?
Az ismert holland építésziroda új fejezetet nyitott a műemlékvédelem történetében. Egy régen elpusztult épület helyén üvegből épített hasonmást.
400 méter magas a rakás
Ha nincs elég hely vízszintesen, legyen változatos a városkép függőlegesen
Könyvtár Kedden: a Könyvhegy
Jó dolog, ha hegyben áll a könyv, még jobb, ha minden egyes darab könnyen elérhető, és a böngészést nem bírod abbahagyni, mert minden egyes polc újabb élmény felé vezet.
A speciális agrárépítészeti tudástól Reischl Gábor szelleméig
A mezőgazdasági építészetben sokminden másképp van – ez lehet az egyik tanulsága a Mórahalmon először megrendezett Az építészet szerepe a vidékfejlesztésben konferenciának
Párizs vízió 2030
2011. november 10. 14:00 óra.
Amszterdami színek
Egy 2009-es tanulmányút során fotóztam Amszterdam épületeit. Az érdekes házak közül a Silodam House-t és az Animal Refuge Centert (állatmenhelyet) emelem ki. Hogy miért? A válasz nem kézenfekvő: az előbbi épületről megjelent kritika és a környezet ismerete nélkül e házak egyszerűen nem fejthetők meg. A hely szelleme azonban igazolja az építészeket.
Üdülés billegő pajtában
RIBA díjat kapott az üdülést a kortárs építészetet élményével egybekötve kínáló délkelet-angliai épület.
Zumthor bemutatta a londoni Serpentine pavilon terveit
A londoni Hyde Parkban álló Serpentine Gallery minden évben egy-egy neves építészt kér fel nyári ideiglenes pavilonjának megtervezésére. A 2011. évi pavilont a Pritzker-díjas svájci építész, Peter Zumthor tervezi.
Vissza