Az összes találat erre: „ Norvégia“ (14)
Vízbe merült étterem
Az oslói és New York-i székhelyű Snøhetta építésziroda "Európa első, részben víz alatti éttermét tervezte meg a norvég tengerpartra. Az épület egy robusztus betondoboz, amelynek egyik vége a partba kapaszkodik, míg a másik fele a tengerbe merül.
Bálna formájú akvárium épül Norvégiában
Észak-Európa legnagyobb akváriumát építik fel az Oslóhoz közeli Fornebuban.
Átadták Norvégia első pluszház-óvodáját
A norvég FutureBuilt program idei konferenciáján bemutatták a dán Christensen & Co Arkitekter által tervezett klímabarát óvodát. Az első norvégiai pluszház középület építéséből és üzemeltetéséből adódó klímagáz-kibocsátás 60%-kal alacsonyabb, mint egy átlagos norvég óvodáé.
Ugorjunk át a jövőbe!
Hó nélkül is átcsusszantunk 2017-be.
Norvégiában épülhet meg a világ első hajóalagútja
Egy hatalmas hegy gyomrán vezethet végig az 1,7 kilométer hosszú, 49 méter magas és 36 méter széles hajóalagút, ami néhány éven belül elkészülhet Norvégiában.
A jövő aktívháza már létezik Norvégiában
A norvég aktívház megtervezésénél két alapvető stratégiai szempont adta az iránymutatást: minimalizálni az energiafogyasztást, maximalizálni a megújuló energiaellátást. A következő sorok bemutatják, hogy miért is nevezik ezt a modern családi házat a jövő aktívházának.
Zöld infrastruktúra, szénhidrogénkút, kitettség és érzékenység
A klímaváltozással kapcsolatban a széndioxid-kibocsátás csökkentéséről esik szó leginkább, e mellett azonban fel kell készülnünk az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásra is. Mindkettőnél nagy segítséget jelentenek a területi tervezésben rejlő kiaknázatlan lehetőségek – derül ki a Lechner Tudásközpont szakértői által készített tanulmányból.
Equitone Tectiva: több száz éves módszer mai köntösben
Az átszellőztetett homlokzatburkolat esetén nem tudományos áttörésről, inkább egy fokozatos felfedezésről van szó, aminek kialakulása jórészt intuitív módon kezdődött több évszázaddal ezelőtt, Norvégiában. A fejlődés egyik jelenkori állomása a mai köntösben megjelenő, természetes és elegáns homlokzati panel, a Tectiva.
Skandináv Építészet 7.
A Skandináv építészeti sorozat soron következő, 6. projektje a Északi fény katedrálisa Norvégiában. A katedrális 500 km-re épült az északi sarkkörtől, Alta városában és vált meghatározó szimbólumává és igazodási pontjává a földrajzi helynek.
Mesélnek a képek! - eladó egy titkos tengeralattjáró támaszpont
Norvégia északi részén, Olavsvernben található az a tengeralattjáró-támaszpont amely most bizony eladó.
Cementgyári Strada
Szeptemberben adták át Magyarország új, európai szinten is kiemelkedően korszerű cementgyárát Királyegyházán. Az ipari létesítmény nem csak méreteivel, de egyedi mélyépítési megoldással is meglepi a szemlélőt.
Szörnyvárta Norvégiában
Magasles emelésével növelik Selma, a lóangolna-szerű mitikus lény újabb észlelésének esélyeit Seljord városában.
Szoborszerű hegyi fapavilon a Snøhetta-tól
A Snøhetta kompakt épületét jelölték a World Architecture Festival díjára
Emlékmű a boszorkányüldözés áldozatainak - az alkotók: Peter Zumthor és Louise Bourgeois
A norvégiai Steilneset-emlékmű két neves alkotó, Peter Zumthor építész, és a tavaly elhunyt Louise Bourgeois szobrászművész közös alkotása
Vissza