Az összes találat erre: „ OMA “ (22)
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
A kiválasztott épületek között szerepel a néhai sztárépítész Zaha Hadid utolsó munkája, s ez a terv is – az építészet határait feszegetve – légies íveivel és zöld építészetével hívja fel magára a figyelmet. Továbbá bemutatunk egy-egy épületet az MVRDV, a BIG, Thomas Heatherwick, SHL, OMA építészirodáktól is.
A legvarázslatosabb top 10 kulturális épület 2016-ban a designboom.com szerint
A kulturális épületek tervezése rendkívüli kihívást jelent az építészek számára, mivel a kultúra maga is sokszínű gyűjtőfogalom. A zene, a tánc, a kiállítás, a színház, az ismeretterjesztés (könyvtár) is ebbe a fogalomkörbe tartozik, s ezek szerinti eltérő funkciókkal és kívánalmakkal.
Ipari épületből galéria: a Newport Street Gallery
Ahogy arról a Tervlap.hu már korábban beszámolt, a legrangosabb brit építészeti díjat 2016-ban egy londoni magángalériáért a Caruso St John építésziroda kapta meg, amely szokatlan építészeti szemléletével vonja magára napjainkban a figyelmet.
Megkezdik a Rem Koolhaas tervezte új Axel Springer irodaház építését
A holland OMA a pályázat utolsó fordulójában a BIG és a Büro Ole Scheeren elől vitte el a jelentős berlini munkát.
Kultúrák találkozása – Építészkongresszus 2016.
Emre Arolat, Lousia Hutton, Enrique Sobejano, Stefano Baroffio (OMA), Kazuyo Sejima és Ryue Nishizawa voltak az előadók, míg Dick Sikkes, Anthony Gall, Oliver Sales kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.
Csúcsteljesítmény a bútorok világában
Koncerttermek, egyetemi és egyéb előadótermek, konferenciaközpontok, templomok, művészeti központok, múzeumok, színházak, mozik, stadionok, repülőterek és hajók változtatható, többfunkciós ülőbútorai egyetlen portfólióban.
Kultúrák találkozása – mit kaptunk a rómaiaktól?
A Metszet 2016. január-februári száma a 13. Nemzetközi Építészkongresszus témáját, a kultúrák találkozását veszi górcső alá az idei rendezvény sztárvendégei – köztük a SANAA, az OMA és a Mies van der Rohe-díjas Emre Arolat – legfrissebb épületein keresztül. Számunk a külföldiek példáival itthoni alkotásokat állít párhuzamba.
Magyar származású sztárja is lesz idei Serpentine Pavilon kiállításának
Öt nemzetközileg elismert építésztehetség kap lehetőséget Londonban a tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő építészeti szupereseményen
Igazi sztárparádé lesz! Végleges a Néprajzi Múzeum tervpályázaton résztvevők köre
Összesen tizenöt magyar és külföldi, köztük több világhírű építésziroda száll ringbe. A pályázók között van a világszerte számos ikonikus épületet tervező Zaha Hadid, a BIG, Bernard Tschumi, a Dominique Perrault, a Coop Himmelb(l)au is. Az OMA visszalépett.
Sztárépítészek szállnak harcba a Néprajzi Múzeum tervpályázatán
Tizenöt nemzetközi és magyar építésziroda szállhat versenybe a Néprajzi Múzeum épületének tervezéséért, épp ezért parádés névsorból kerülhet majd ki a tervező neve.
Itt van 2015 legjobb épülete! - Kiegészítve a kategóriák nyerteseivel
Kihirdették a World Architecture Festival 2015 nyerteseit. Az Év Épülete az Ole Scheeren irányításával tervezett The Interlace lett, mely egymásra pakolt többemeletes blokkokból komponált lakótorony.
A Prada Campus komplexum extra kihívásokkal kezdte meg művészeti tevékenységét Milánóban
Átadták a Fondazione Prada kortárs művészeti alapítvány új székhelyét. A posztindusztriális épületben életre hívott szerteágazó művészeti központ valóban cool és trendi, ahogy azt Rem Kolhaas és Wes Anderson megvalósította.
Váltottsoros elrendezésű lakónegyed Singapore új építészeti ikonja
Az Alexandra Road és a Aver Rádzsa gyorsforgalmi út által határolt nyolc hektáros térségben, Singapore déli, terjedelmes, levegős gerincén nagyszabású építkezés kezdődött Office for Metropolitan Architecture (OMA) tervei alapján. A találóan játékos, újszerű „váltott soros” elrendezésű épületek sora érdekes hatszögű alaprajzot formál.
Rem Koolhaas - a 2014-es Nemzetközi Építészeti Biennále kurátora
A Velencei Biennále igazgatótanácsa – Paolo Baratta elnökletével – 2013. január 8-án Rem Koolhaas holland építészt nevezte ki a 2014-es 14. Nemzetközi Építészeti Biennále kurátorának. Az ülésen a tanács megköszönte David Chipperfield munkáját és elismerését fejezte ki a 13. Nemzetközi Építészeti Biennále kiemelkedő eredményeiért.
Nemzetközi építészeti díjat nyert New York-ban a Budapest Music Center
A világ egyik legnagyobb építészeti portálja, az Architizer 2014 évi A+ Awards versenyén a BMC az “Építészet és hang” kategóriában 1. helyezett lett a zsűri döntése alapján. A “Színházak és előadótermek” kategóriában Zaha Hadid győztes bakui koncertterme mellett a BMC különdíjat kapott.
Tervpályázati figyelő: Mester és tanítvány versengése
A 210.000 m2 méretű Miami eseményközpont tervezéséért már csak 2 csapa van versenyben: A Rem Koolhaas vezette OMA és a Bjakre Ingels vezette BIG. A verseny pikantériája, hogy Ingels gyakorlati éveit az akkor már sztárépítészként tevékenykedő Koolhaas mellett töltötte. A dolgok azóta sokat változtak: Bjarke Ingels és csapata világméretű, meghatározó
Csobbanj itt, mielőtt meghalsz!
A brit bdonline.co.uk a héten azokat a fürdőket vette számba, melyeket minden építésznek meg kellene életében legalább egyszer látogatni. A dobogósok közé egy budapesti nevezetesség is bekerült!
Rem Koolhaas rendezi a következő Biennálét
Hivatalosan is bejelentették, hogy a 2014-ben esedékes Velencei Építészeti Biennálé igazgatója az OMA alapítója lesz.
Stirling-díj: Kihirdették a győztest
Cambridge-i Laboratóriumi épület volt legnagyobb hatással a brit építészetre az elmúlt évben
Kihirdették a Stirling díj 2012. évi finalistáit
A James Stirling (1926–1992) brit építész után elnevezett és a RIBA által odaítélt díjra 1996 óta olyan jelentős épületekkel lehet nevezni, amelyek az előző évben a legnagyobb hatást gyakorolták a brit építészet fejlődésére. Előírás, hogy a pályázó a RIBA tagja legyen, s a benevezett épület az Európai Unió területén épüljön.
Vissza