Az összes találat erre: „ Pollack Mihály“ (18)
Egy Zsolnay- és egy Herendi-díszkút néz szembe egymással az új József nádor téren
A mostani térrekonstrukció első szakaszának végéhez közeledve a mélygarázs építése hamarosan befejeződik, mely kissé logikátlan lépésnek tűnik, hiszen a belvárosban a cél a forgalom csillapítása lenne. A belváros egyik legpatinásabb sétaterének arculatát Hild József és Pollack Mihály városrendezési tervének köszönhetően nyerte el – írja az Index.
Kiállítással emlékeznek a Pesti Vigadó elődjére, az egykori Redoute-ra
Ingyenesen látogatható időszakos kiállítással emlékeznek meg a Pesti Vigadóban arról, hogy az épület elődje, a Redoute 185 évvel ezelőtt nyílt meg. A tárlat február 4-ig látható.
Miért csúszik a Párizsi udvar átadása?
Az eredeti terv szerint ez év végére kellett volna elkészülnie a felújításnak, de mivel előre nem látott műszaki problémák merültek fel, ezért a Párizsi udvarban épülő ötcsillagos Hyatt Hotel átadásának új tervezett dátuma 2018 őszére módosul – tudta meg a realista Fazekas Tamás szállodaigazgatótól.
Tervpályázat, Paks
Paks, Pollack Mihály utcától északra fekvő lakóterület városrendezési és építészeti ötletpályázat
Lebontják a belvárosi rádiószékház egy részét
Döntött a kormány a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai és Pollack Mihály téri épületeinek sorsáról és a Nemzeti Múzeum kertjének felújításáról – derült ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből.
Európa legnagyobb gyémántpalotája a belvárosban
Az ékszerpalota még szeptemberben nyílt a Pollack Mihály tervei alapján épült, Dorottya utcai Wurm-házban. A magyar klasszicista építészet nagymesterének tervei alapján 1821 és 1824 között épült ház a régi sóházak helyén található. Wurm József vaskereskedő vásárolta a telket, s építette rá Pest egyik legimpozánsabb bérházát abban az időben.
Január 22. - Az Ybl Bicentenáriumi Emlékév lezárása
Ybl Miklós halálának napján az Ybl Egyesület nemcsak - a minden évben szokásos módon - a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben tart megemlékezést, hanem este a Szt. István Bazilikában a bicentenáriumi évet is bezárja.
Építészeti fotópályázat nem csak profiknak: egy jó kattintás százezreket érhet!
Építészeti fotópályázatot hirdet Megújult műemlékek friss szemmel címmel a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség. A pályázat résztvevőinek a Kossuth térről, a Várkert Bazárról; a Ludovika főépületéről; a Pesti Vigadóról, valamint a Zeneakadémiáról kell újszerű látásmóddal képeket készíteniük.
Szigetvári János Ybl-díjas építészmérnök élete és munkássága 4. rész
„A népi házak olyanok, mint a népdal dallama:
évszázadok messzeségét hordozzák.”
/Szigetvári János/
Tárlatvezetés a jövő épületeiben – Látogatás a RATI épületben
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) társult tagja, a PTE Pollack Mihály Műszaki Kara vállalta, hogy demonstrációs projektként mutatja be a példaértékű ipari épületet a Zöld Építészet Hete keretén belül.
Palotanegyed Hallgatói Ötletpályázat (Pollack Mihály tér – Bródy Sándor utca – Gutenberg tér)
Budapest Józsefváros Önkormányzata és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Városépítészetért Alapítvány hallgatói tervpályázatot írt ki két józsefvárosi köztér – a Pollack Mihály tér és a Gutenberg tér – és az azokat összekötő útszakasz, a Bródy Sándor utca közterületi megújítására.
Palota-negyed közterület minőségi és arculati irányelvei ötletpályázat
Városépítészeti és építészeti hallgatói ötletpályázat Budapest, VIII. kerület, Józsefváros Palota-negyed, Pollack Mihály tér – Bródy Sándor utca - Gutenberg tér megújítására
Spacemaker
A 13. Velencei Építészeti Biennále magyar kiállítása és a Breuer Marcell Doktori Iskola ’06-’11 könyvbemutatója
Szalmabála építő képzés – Pécs 2012.11.17.
Olyan gyakorlatorientált képzést szervezünk Pécsett, ahol a szalmabála építés iránt érdeklődők elsajátíthatják ennek a technológiának az alapjait.
Ügyvédi iroda a Palazzo Dorottyában
A Palazzo Dorottya első emeleti irodaszintjére nemrégiben Magyarország egyik vezető ügyvédi irodája költözött be, a belsőépítészeti kialakítást a DVM Group végezte.
Szabadtéri beton bútor, vagy bútorcsalád.
A Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar valamint a Művészeti Kar hallgatói számára
Az ötletpályázat tárgya, célja
A pályázat célja egy szabadtéri beton bútor, vagy bútorcsalád megtervezése, majd annak
egy következő szakaszban történő megvalósítása.
„Van-e élet a fővároson kívül?” - Konferencia a vidéki városok fejlesztéséről
A vidéki városok fejlesztésével kapcsolatos kormányzati tervekkel illetve a közcélú intézmények felújításának egyre sürgetőbb kérdéseivel foglalkozik a május 5-6-án, Budapesttől szándékosan igen távol, Gyulán megrendezésre kerülő konferencia.
Hallgatók a biennáléról az Olasz Kultúrintézetben
A Magyar Építőművészek Szövetsége szeretettel vár mindenkit 2010. november 24-én 18 órára a Pollack Mihály téri hallgatói ötletpályázat II. helyezetteinek előadására a 2010. évi Velencei Építészeti Biennaléról, melynek helyszíne a Budapesti Olasz Kultúrintézet (VIII. ker. Bródy Sándor utca 8.).
Vissza