Az összes találat erre: „ Richard Rogers“ (21)
Richard Rogers-ék tornya is elkészült a World Trade Center helyén
Több mint tizenhat évvel a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után elkészült a harmadik új felhőkarcoló a New York-i Világkereskedelmi Központ lerombolt épületei helyén.
Az építészek a Munkáspártra szavaztak, de miért?
Az Egyesült Királyságban az építészek hagyományosan nem szívlelik a Konzervatív Pártot, és ez mostani választásokon sem volt másképp. A háttérben történelmi és intellektuális okokat kell keresni.
Perelnek a lakók: Túl jó a kilátás!
Miért jó az üvegfalú ház? Mert mindenirányban remek belőle a kilátás! Na igen, de ez ugye visszafelé nem működik?
Remek a kilátás, de túl nagy a belátás!
London egyik luxus lakótornyának lakói jogi lépéseket fontolgatnak a nemrég átadott Tate Modern kilátójából lakásukba bámuló múzeumlátogatók miatt.
Budavári Teherelosztó: Az ICOMOS sem bontaná Virág Csaba épülét
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság állásfoglalása a Virág Csaba építész által tervezett Budavári Országos Villamos Teherelosztó épületének lebontásáról szóló döntéssel kapcsolatosan
Battersea sztárparádé: BIG is beszállt a ringbe
London legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje jelenleg a híres Battersea erőmű területén folyik. A közreműködő sztárépítészek sorába a legújabb hírek szerint a dán Bjarke Ingels is beáll egy izgalmas köztér tervezésével.
Elkészült a Sajtreszelő, London legújabb felhőkarcolója
Átadták London legmagasabb irodaházát, éppen az ikonikus Lloyds székházzal szemben. Mindkét épületet Richard Rogers nevével fémjelzett iroda jegyzi, a stílusjegyek mégsem köszönnek mindenhol vissza. Rogers kontra Rogers? Felfedjük a titkot!
Az öltönyös rabszolgák birodalmában
A Lloyds birodalom londoni központja, Richard Rogersnek a maga korában forradalminak tartott épülete minden bizonnyal sokak számára ismerős, de talán keveseknek adatott meg, hogy személyesen is szippanthassanak néhányat a virtuális pénztermelő üzem levegőjéből.
Lapra szerelt házak a sztárépítész műhelyéből
Richard Rogers, a 80-dik születésnapját tavaly ünnepelt angol sztárépítész előregyártott ökoházban látja a megoldást a korukból és jövedelmi helyzetükből adódóan hitelfelvételre képtelen fiatalok első lakáshoz jutásához.
Olcsó, környezetbarát családi otthon tető alatt egyetlen nap alatt
El tudod ezt képzelni? És, ha azt mondom, hogy felépíthető többlakásos épületként városi szövetben, vagy akár egyedileg tervezett szabadon álló villaként is? Richard Rogers irodája elképzelte, sőt meg is építette.
Egy szétollózott kavics
Snøhetta egy felhasított kavicsformába helyezte a rákbetegeket támogató intézményhálózat Aberdeen-i gondozóját.
45 évesen is ütős a Rogers villa
Richard Rogers 3,2 millió Fontért piacra dobta a saját maga által szülei számára tervezett házat. Az 1968-ban készült, élénk színekben pompázó épültet a párizsi Pompidou Center előhírnökének tekintik.
Milyen a kilátás a kifordított házból
Richard Rogers, a párizsi Pompidou Center építészpárosának egyik tagja a napokban ünnepli nyolcvanadik születésnapját. A ma is aktív Lord Richard of Riverside irodájának egyik legújabb, London szívében elkészült munkája szerkezeti felépítésében a 36 évvel ezelőtti gondolatmenetre épít.
Világméretű városfejlesztés Londonban
A minap napvilágra hozott megafejlesztés látványtervei bemutatták azt a nagyívű városrehabilitációs programot, amely új világot hoz létre a Temze London belvárosára eső szakaszán – pontosabban annak déli partján. Ennek keretében összesen több mint 20, egymással összekapcsolódó fejlesztési projekt látványterveivel ismerkedhetünk meg.
Vitorlát bontott az oslói kortárs múzeum, a kapitány Renzo Piano
A közel 7000 négyzetméteren elterülő intézmény, az Astrup Fearnley Museet korántsem nevezhető szokványos múzeumnak: itt elsősorban kortárs norvég és nemzetközi műtárgyak gyűjteményével találkozhatnak az ide látogatók, és többek között olyan világhírű művészek munkáit is bemutatják, mint Jeff Koons, Damien Hirst
Kihirdették a Stirling díj 2012. évi finalistáit
A James Stirling (1926–1992) brit építész után elnevezett és a RIBA által odaítélt díjra 1996 óta olyan jelentős épületekkel lehet nevezni, amelyek az előző évben a legnagyobb hatást gyakorolták a brit építészet fejlődésére. Előírás, hogy a pályázó a RIBA tagja legyen, s a benevezett épület az Európai Unió területén épüljön.
A bikákat már nem ölik, ugye?
... avagy mit kezdjünk egy használaton kívüli híres-hírhedt arénával?
Örvénylő kubusba zárt egészség
Berlin központjában új nagyvonalú, lendületes, extravagáns épület hívja fel magára a figyelmet – az Otto Bock Healthcare GmbH orvostechnológiai eszközöket gyártó cég központja. A hely szelleme, modernizmusa, méltóképpen testesül meg nemcsak a kubusban, hanem a belső terek kialakításában is.
A védett ifjú
Richard Rogers mindössze 25 éve épült irodaházát a kiemelt műemlékek közé sorolták Angliában. A londoni Cityben 1986-ban elkészült Lloyd's székházat John Penrose örökségvédelemért felelős brit miniszter „Grade I”, azaz első rendű műemlékké nyilvánította, így a biztosítótársaság irodaháza jelenleg a legfiatalabb Nagy-Britannia listáján.
Párizs vízió 2030
2011. november 10. 14:00 óra.
Vissza