Az összes találat erre: „ Román Csarnok“ (5)
70 év után régi pompájában a Román Csarnok
A Szépművészeti Múzeum jelenleg zajló átfogó rekonstrukciójának leglátványosabb része a II. világháborúban megsérült Román Csarnok rekonstrukciójának befejezése. Az eredeti állapotában helyreállított gyönyörű csarnokot március második felében – március 15-étől húsvétig – a látogatók ingyenesen megtekinthetik.
A Román Csarnok rekonstrukciója befejezés előtti fázisába ért
A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciójának központi része a látványos, 900 négyzetméteres Román Csarnok, amit az összehangolt gyors és precíz munkának köszönhetően idő előtt, már 2018 tavaszától megnyitnak a látogatók előtt.
Év végére befejeződik a Szépművészeti Múzeum átalakítása
A Liget Budapest Projekt keretében zajló Szépművészeti Múzeum 10 milliárdos rekonstrukciója a megfelelő ütemben halad, s ezek szerint 2018-tól fogadja a látogatókat. Az összesen három évig tartó megújulás során többek között a II. világháborúban súlyos károkat szenvedett, raktárként használt impozáns Román Csarnok is régi pompájában látható majd.
A Közlekedési Múzeum eredeti állapotában újul meg 8 milliárdból
A Városliget fejlesztését és megújítását szolgáló Liget projekt keretében az új múzeumi épületek létrehozása mellett a meglévő intézmények felújítása is megvalósul 2018 tavaszára. Máris elkezdődött a Szépművészeti Múzeum Román csarnok felújításának előkészületi munkálatai, s hasonló okból 2015. április 15-én bezárt a Közlekedési Múzeum is.
Mi zajlik a Szépművészeti Múzeum zárt kapuja mögött?
2015. február 15-én éjfélkor három évre bezárult kapuja a látogatók előtt a főváros legnépszerűbb hagyományőrző kulturális intézményének, amely több mint száz évig nemzetközi hírű kiállítások sorozatát mutatta be. A Liget Project részeként a múzeumban nagyarányú rekonstrukció zajlik, amelynek előkészületei már hónapok óta folyamatban vannak.
Vissza