Az összes találat erre: „ Sheffield“ (11)
Gyémántba szőtt tudomány
Izgalmas homlokzattal hívja fel magára a figyelmet az új sheffieldi egyetemi épület. Nevét is a külső formájáról kapta: The Diamond – A gyémánt, amely erős kontrasztban áll a körülötte lévő levő történelmi épületekkel.
Csiki-csuki stadion épül Londonban
Egy új londoni stadion képes lesz arra, hogy a pályát tologatva a labdarúgás mindkét formáját befogadja.
Tradíció és innováció az építőiparban
Az újabb és újabb építészeti stílusok kialakulását általában a legújabb technológiai fejlődés tette és teszi lehetővé. Utóbbi megállapítás különösen igaz a 20. és 21 század évtizedeire, amikor a hagyományos iparágakban is hatalmas iramban indult meg a kutatási kedv.
Építészeti tömegmészárlás jöhet Nagy-Britanniában
A brit építészek többsége nem a jobboldalra szavaz. A történelminek tekinthető szembenállásra David Cameron a napokban meglebegtetett buldózerprogramjával tett rá egy lapáttal. Goldfinger munkái talán megmenekülnek, de sok ikonikus épület lehet az áldozatok között.
Átadásra kerülő tornyok 2015-ben
A 21. század igazi építészeti kihívása a toronyház, ahol a minél nagyobb magasság elérése a cél. Az 1969-ben életre hívott "The Council on Tall Buildings and Urban Habitat" (CTBUH) nemzetközi szervezete figyeli és tartja számon a világ legmagasabb épületeit.
Stirling-díj: Megvannak a jelöltek!
Egy látogatóközpont, két lakóépület-együttes, egy kápolna, egy kastély és egy egyetemi épület maradt versenyben a RIBA Stirling Prize rövidlistáján.
Ők mind a Stirling Díj esélyesei! - I. rész
A napokban 43 brit és további 9 Európai Unió-béli épületet tüntettek ki az idei RIBA Awards díjjal. Közülük kerül majd ki az az egyetlen projekt, mely a rangos Stirling Prize birtokosa lehet. Az első részben a szigetország épületeit mutatjuk be.
Könyvtárkedd: Információközösség
Már láthattunk néhány példát arra, hogy milyen fontos szerepe lehet egy könyvtárnak a közösségek számára. Sheffieldben információközösség létrehozása volt a cél.
Színekkel teli dinamizmus
Sheffield legszínesebb épülete a jogi, történelmi és angol nyelvi fakultások Sauerbruch Hutton tervei alapján megvalósult új otthona, mely tömegével és színeivel is mozgásba lendíti a szomszédos vöröstéglás viktoriánus műemlék környezetét.
Kifordított gumiszoba
Ha egy csendes szobára van szükséged, párnázd ki a falait, ha egy egész házra, csomagold egy méretes párnába!
Ráncfelvarrás egy ötvenéves brutalistán
1961. Miközben a Beatles első fellépésére készül a Cavern Clubban, Gagarin az űrben kerüli a Földet, megszületik Barack Obama és George Clooney, az építészet sem pihen. A Berlini Fal elkészülte előtt néhány héttel Sheffieldben átadják egy másfajta brutalizmus klasszikusát, az évszázad végére szinte teljesen lakatlanná vált Park Hill lakónegyed.
Vissza