Az összes találat erre: „ Skardelli“ (27)
Megnyílt a Ludovika Campus a test és lélek épülésére
Átadták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületét, a Ludovika Egyetemi Campust és Budapest egyik legnagyobb közparkját, a megújult Orczy-kertet. A legnagyobb egybefüggő campusfejlesztés nemcsak új egyetemvárost teremtett, de az Orczy-negyed megújításával egész Józsefvárosban és Budapesten is javítja az életminőséget.
Idea Conference Kecskeméten március 8-9-én
Csütörtökön Kecskeméten első alkalommal kerül megrendezésre az IDEA Conference 2018, egyik előadója Roger Ridsdill Smith, aki az Egyesült Királyság Építőmérnöki Intézetének kiemelt tagja és a Foster + Partners statikai mérnökcsapatának vezetője. Szintén előad Mitja Vovko, a BIM design nemzetközi hírű szlovén szakértője.
Virtuál és Valóság – Korszerű építészeti tervezés
Energiadizájn és a Building Information Modeling (Épületinformációs Modellezés). Miért érdemes, miért kell ezekkel foglalkozni? Hogyan tudja az építész az érdekeit érvényesíteni? A legnevesebb építészek hogyan használják a BIM technológiát? Mik az energetikai követelmények ma és holnap?
Dübörög az új Puskás Ferenc Stadion építése
A nettó 142,85 milliárd forintos gigaberuházás ütemtervével összhangban halad az új Puskás Ferenc Stadion kivitelezése, s a cölöpözési munkák 95% már elkészült. A stadion szerkezetét megalapozó 38 darab pilon kivitelezése 2018 első felében ér véget. A stadion szerkezetéhez tartozó 1557 cölöp a helyére került.
Dévényi tervei alapján épül a kerecsensólymot formázó Turul-központ
Gerecse kapuja néven épít látogatóközpontot a tatabányai önkormányzat a megyeszékhely fölé magasodó Turul emlékmű közelében 600 millió forintos beruházással.
Bemutatták a Belváros új sportközpontjának látványterveit
Mint korábban már beszámoltunk róla, új sportközpont épül a belvárosban, a parlament közelében. A napokban tájékoztatott az önkormányzat a Skardelli György tervei alapján megvalósuló kiemelt állami beruházásról.
Kiírták a Budapesti Atlétikai Stadion tervpályázatát!
A Kemény Ferenc Program javaslatot tesz egy hiánypótló fővárosi atlétikai központ létrehozására, amely magában foglal egy központi stadiont, egy fedett csarnokot, valamint szabadtéri edzőpályákat. A KKBK április 19-én írta ki a pályázatot, a határidő június 20.
Átadták a 2017 évi ICOMOS-díjakat
Idén tizenkettedik alkalommal adta át az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a műemlékvédelem rangos elismeréseit a 34. alkalommal megrendezett Műemléki Világnapon.
Hatástanulmányok nélkül épülhet új sportközpont egy keskeny belvárosi utcában
Kormányzati támogatással épülhet új sportcentrum a budapesti belváros egyik legszűkebb utcájában, a banknegyed közepén. A kormány szerint ez nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás – adta hírül felháborodva az mno.hu. A tervező Skardelli György.
Átadták az újragondolt Pro Architectura díjakat
Kivitelezőnek építészeti díjat? És hogyan kaphat a füzéri vár Pro Architectura díjat? Különben is, nem szűnt meg? Elmagyarázzuk. Győrffy Zoltánnak, Horváth Zoltánnak, Deák Zoltánnak, a Gereben-Marián párosnak, Dénes Eszternek, a Hetedik Műteremnek, Visegrádnak, Füzérnek, Áts Gézának és Kolyankovszky Istvánnak pedig gratulálunk.
Kiírták a pályázatot a leghírhedtebb budapesti kísértetházra
A CIB Csoport 2014-ben az ingatlanpiaci kilátások jelentős javulása miatt a budapesti Rózsadombon elhelyezkedő volt SZOT üdülő értékesítése mellett döntött. A Rózsadomb Panoráma Kft. szeretné megvásárolni az ingatlant.
Neves művészek, tudósok támogatják a Liget projektet – de kik?
A nyolcvannál több személyiség között nyolc építészt találunk, ideértve igen neves tájépítészt és urbanistát is. A nyilatkozat "a jelen és az eljövendő generációk érdekét szolgáló, felelős fejlesztési programnak" nevezi a Liget Budapest Projektet, és kiáll mellette, beleértve az építendő Új Nemzeti Galériát, Néprajzi Múzeumot, mindent.
Bontják a Puskást Stadiont
Elkezdődött hétfőn a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek a bontása, Skardelli György szerint különleges lesz az új létesítmény.
A Puskás Ferenc stadion legújabb látványtervei
A 68 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Ferenc Stadion sokszínű multifunkcionális projektként a labdarúgás mellett több mint 20 olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint emellett helyszínévé válik világhírű előadók nagyjelentőségű koncertjeinek és egyéb kiemelt kulturális rendezvényeknek.
ÉPÍTÉSZKORZÓ – építészeti-építészettörténeti filmsorozat
Magyar Építészek Háza, Ötpacsirta utca
Filmvetítések: szerdánként 18 órától
Beszélgetések az építész sétatársakkal: 19 órától
Hivatalosan is megnyílik a "Bálna"
Két év csúszással pénteken átadják Budapest legnagyobb non-standard épületkomplexumát, a CET-ről átkeresztelt Bálna Budapestet.
BME Sportközpont
Csarnok Nagydíj Pályázat
Szabó Levente DLA
Ébredés
Három rendezvénnyel ünnepelte idén a Magyar Kultúra Napját a Pozsonyi Magyar Intézet.
Mindenki, aki számít
A Széchenyi Akadémia idén, 20 éves fennállásának évfordulójára ünnepi kiadvánnyal jelentkezik, melynek bemutatója a FUGA Budapesti Építészeti Központban lesz. Ez az esemény adta az apropóját egy összművészeti fesztivál megrendezésének, mely 2013 nyarán hetente több eseménnyel lesz jelen a fővárosban, és bázisát a FUGA belvárosi helyiségei jelentik
Hol tartanak a kiemelt budapesti állami beruházások? 2.rész.
A jórészt európai uniós támogatással megvalósuló kiemelt állami beruházások részben átrajzolják majd Budapest építészeti arculatát, másrészt munkát adnak az építész irodáknak, s az építőipar is végre kikerül a mélyválságból.
Vissza