Az összes találat erre: „ Szent István Egyetem“ (6)
Elhunyt dr. Mőcsényi Mihály
Életének 98. évében, 2017. szeptember 14-én elhunyt dr. Mőcsényi Mihály professor emeritus, akadémikus.
2016-ban a Szegedi Tudományegyetem lett a legzöldebb a hazai campusok között
A Green Metic rangsorolja évente felmérései alapján a világ legzöldebb egyetemeit. A hazai rangsor szerint az SZTE-t követi az ELTE, a Debreceni Egyetem, új belépőként a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Corvinus, majd a Miskolci Egyetem. A sort az Óbudai Egyetem zárja.
Az építészet jelentősége a vidékfejlesztésben
Az új EU-költségvetési ciklusban többféle jogcímen juthat pénz olyan vidéki beruházásokra, melyekhez építési tevékenység is kapcsolódik. Ez tette különösen aktuálissá a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával az Artifex Kiadó szervezésében megvalósult konferenciát.
Ybl Szakmai Nap és Konferencia
2014. március 11-én lezajlott az Ybl Szakmai Nap és Konferencia, mely idén harmadszorra nyitotta meg kapuit a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karon.
„Tisztelgés egy halhatatlan építész előtt”
A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának legszebb terme 2011. december 16-tól a Makovecz-terem nevet viseli. „Tisztelgés egy halhatatlan építész előtt” – mondta erről Dr. Makovényi Ferenc, a Kar dékánja.
Reischl Gábor könyvének posztumusz bemutatója
Mezőgazdaság és építészet címmel jelentették meg a két éve elhunyt Reischl Gábor összegyűjtött oktatási jegyzeteit, írásait egykori Ybl-s kollégái. A Terc által kiadott kötet tartalmának összeállításán elsősorban Csontos Györgyi dolgozott.

Vissza