Az összes találat erre: „ Tate“ (17)
A "Törvényszéki Építészek"-et is jelölték a rangos Turner-díjra
Egy "építészeti nyomozócsoportot" is jelöltek a legnevesebb angol kortárs művészeti díjra, Turner Prize-ra.
Tate St. Ives: Galéria az óceánparti sziklákban
Átadták a londoni Tate múzeum galériájának bővítését St. Ives szigetén.
Kortárs múzeum lett a járműjavítóból
A berlini Hamburger Bahnhof és a londoni Tate Modern példáját követve az észak-olaszországi Torinóban is kortárs művészeti komplexummá alakítottak át egy ipari épületet.
Perelnek a lakók: Túl jó a kilátás!
Miért jó az üvegfalú ház? Mert mindenirányban remek belőle a kilátás! Na igen, de ez ugye visszafelé nem működik?
Miféle friss ötletek?! Kik jönnek előadni az építészkongresszusra és miért?
Lehet akár bulvár megközelítést is kiolvasni az idei „Friss ötletek” témájú Nemzetközi Építészkongresszus programjából, hiszen a Városligetet „tönkretevő” Magyar Zene Házát tervező építész ugyanúgy előad, mint a „Soros-bérenc” CEU épületének tervezője. Hova álljunk mi, építészek? És mi van az idei témaválasztás mögött?
London újabb múzeumikonja
Új helyszínen nyitja meg kapuit a John Pawson tervei alapján elkészült London Design Múzeum november 24-én.
Remek a kilátás, de túl nagy a belátás!
London egyik luxus lakótornyának lakói jogi lépéseket fontolgatnak a nemrég átadott Tate Modern kilátójából lakásukba bámuló múzeumlátogatók miatt.
Középületek és köztér az új Metszetben
A Széll Kálmán tér felújítása az új Metszet központi témája, míg a többi cikkben a Tate londoni bővítése, az Erste új bécsi központja és a Brazil Mendes da Rocha életútja kerül terítékre. A magyar példák között a DMB iroda, Győrffy Zoltán, Krizsán András, Salamin Miklós egy-egy középülete, és az Egri Érsekség felújítása szerepel.
Kívül tégla, belül beton: elkészült a Tate Modern új szárnya
Pénteken nyitja meg a kapuit a londoni Tate Modern új, tízemeletes épülete, amely új kiállítóterekkel és panorámát kínáló tetőterasszal fogja várni a látogatókat.
Valami készül Londonban
Herzog & de Meuron-ék a föld mélyére ástak, téglákat rakosgattak, falakat hajtogattak, réseket vágtak London kellős közepén, mi pedig meglestük mi készül. Még semmi sem hivatalos, de mi már leleplezzük a részleteket!
A világ 10 legkülönlegesebb átadásra váró épülete 2016-ban
A világ élvonalába tartozó építészek fantáziája 2016-ban is szárnyal. Olyan épületek sorát hozzák létre, melyek építése még folyamatban van, de átadása idén várható. Az Architizer.com építészeti portál által rangsorolt épületek többsége múzeum. Nem csoda, hiszen ez az az épülettípus, ami mindig is a legnagyobb szabadságot adta a tervezőknek.
Tízemeletes, hajtogatott téglapiramissal bővül a Tate Modern
Bejelentették, hogy jövő júniusban megnyílik a londoni Tate Modern Herzog és de Meuron építészeti iroda által tervezett, új, tízemeletes épülete.
Képes-levelezőlapok és épületek II.
A magyar képes-levelezőlapok összefoglalója után javaslatokat fogalmaztam meg a MÉSZ-nek. A külföldiek közül osztrák, német, holland és angol példákat sorolok. – Mit neveznek Berlinben terhes osztrigának, rúzsnak és púderkompaktnak?
Van Egeraat kontra Zaha Hadid, Mecanoo kontra Hertzberger: Építészkongresszus 2015
Mivel rajzol Magyar Péter? Kit bírált Erick van Egeraat? Hogyan tervez magyaros épületet egy holland? Mivel provokálta Herman Hertzberger a Mecanoo-t? Hogyan megy tönkre Herman Hertzberger több épülete? Az Építészkongresszus krónikája.
Milyen a kilátás a kifordított házból
Richard Rogers, a párizsi Pompidou Center építészpárosának egyik tagja a napokban ünnepli nyolcvanadik születésnapját. A ma is aktív Lord Richard of Riverside irodájának egyik legújabb, London szívében elkészült munkája szerkezeti felépítésében a 36 évvel ezelőtti gondolatmenetre épít.
Museum of Liverpool a 3XN-től
Július közepén adták át a Museum of Liverpool eredetileg a 2009-es Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozat központi elemének szánt új épületét.
Építészet és képzőművészet kéz a kézben - megnyílik a reykjavíki koncertterem
Az ismert dán-izlandi képzőművész, Olafur Eliasson tervezte Reykjavík új koncerttermének izgalmas homlokzati struktúráját
Vissza