Az összes találat erre: „ Thomas Heatherwick“ (8)
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
A kiválasztott épületek között szerepel a néhai sztárépítész Zaha Hadid utolsó munkája, s ez a terv is – az építészet határait feszegetve – légies íveivel és zöld építészetével hívja fel magára a figyelmet. Továbbá bemutatunk egy-egy épületet az MVRDV, a BIG, Thomas Heatherwick, SHL, OMA építészirodáktól is.
Park a város felett
A Google bemutatta tervezett új londoni központjának első képeit – egy hatalmas, 11 emeletes épületet, amelyet a Heatherwick Studio és a Bjarke Ingels Group közösen tervezett.
Luxushotel gabonasilóban
A fokvárosi kikötőben lévő egykori gabonasiló felújításának első ütemeként a Heatherwick Stúdió tervei alapján elkészült a betonmonstrumba illesztett elegáns szálloda
Futurista városi "kertek" Londonban
A látványterveket elnézve a megvalósuló beruházások alaposan átrendezik majd a tízmilliós főváros építészeti szövetét a jövőben. Sok vita előzte meg a „kert híd” építését is többek között, de az eddigi információk szerint mégiscsak lesz virágos híd Thomas Heatherwick építésztervező honlapja szerint.
Élő építészettel a daganatos betegségek leküzdésére
Heatherwick Studio a napokban kapta meg az építési engedélyt, hogy egy új Maggie-központot hozzon létre a St. James Egyetemi Kórház térségében, Leedsben. Köztudott, hogy bizonyos növények együttese jótékony, terápiás, sőt megelőző hatással lehet a rákos betegség kifejlődésére.
A Google világ burokban születik újjá
Az Apple példáját követve a Google vezetősége is a teljes megújulás mellett tette le a voksát, és új főhadiszállásra költözik. A helyszín ezúttal a kaliforniai Mountain View, ahol a felkért dán Bjarke Ingels és a brit Thomas Heatherwick építészek tervei alapján valósítja meg az üvegbuborékokban megálmodott új világot.
Ha ilyen hidunk lenne, amit Londonba terveznek...
Képzeljük el, hogy milyen lenne, ha a Duna felett épülne egy olyan híd, mint amit a Temze fölé terveznek: ha minden jól megy, akkor ugyanis 2017-től egy hatalmas zöld parknak is beillő hídon sétálhatnak át a Temze egyik partjáról a másikra a Londonba látogatók. A látványtervek szerint a hídon jókora fák és pihenőpadok lesznek majd.
Foster Kínába költözik
Norman Fosterék építészirodájuk új pekingi központját tervezik, ahonnan kínai projektjeiket irányítják majd
Vissza