Az összes találat erre: „ Torontó“ (13)
Mókás metróállomások az építészet fenegyerekétől
... avagy, ha már utálsz bejárni a munkahelyedre, legalább útközben szórakoztasson valami.
Batay-Csorba építésziroda kézműves ikrei Torontóban
A kanadai Batay-Csorba Architects stúdió két keskeny lakóépületet tervezett Torontóban, melyek a terület történelmi építészetében talált kézművességgel keresnek rokonságot.
Olyan olcsó lesz a napelem, mint az újságpapír!
A Torontói Egyetem áttörésének köszönhetően olyan olcsó és egyszerű lesz a napelem előállítása, mintha újságpapírt nyomtatnánk.
Az ‘56-os zászlótól a juharlevélig: Kanadában épített a Hello Wood
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készült installáció a magyar emigrációra emlékezik.
Híres épületek az együttérzés szolgálatában
A sajnálatos és elítélendő pénteki párizsi terrortámadás sorozat áldozatainak emlékére és az együttérzés jeleként a világ számos pontján borultak a francia trikolór színeibe a híres épületek, szobrok.
Városi méhészet New Yorkban
Húsz szinttel a Park Avenue felett, a legendás Waldorf Astoria New York tetőteraszán, hat kaptárban csaknem 300.000 méh él.
Képes-levelezőlapok és épületek V.
Cikksorozatom ötödik, befejező részében a kör alakú csarnokokkal foglalkozom: hol, merre milyen típusok épültek? Ezen kívül egzotikus épületeket mutatok be. - Montrealban mit neveznek ”A nagy ráfizetés”-nek?
A magyar, aki otthont teremtett Torontónak
Amikor két évvel ezelőtt a kanadai Mississaugában megpillantottam a Marilyn Monroe-tornyokat ahogyan hihetetlen kecsességgel megfordulnak a saját tengelyük körül, nem hittem volna, hogy valaha nagyinterjút fogok készíteni a tervezővel. Meglepetésként ért a hír, hogy az épületek tervezője nem más, mint Burka Attila, magyar származású építész.
Kanadai közlekedési szakértő az M0-áson – 21 év után
1992-1998 között a XVIII. kerület főépítésze voltam. A kerület térségében akkor az M0-ás nyomvonal-vezetését kellett meghatározni. 1993-ban a lakossági ellenállás meggyőzésére segítségképpen egy kanadai közlekedési szakértőt, Dick Gordont hívtuk meg, aki 2014. júniusában nyugdíjasként visszatért.
Marilyn Monroe-tornyok hullámoznak Torontóban
Tavaly nyert díjat a Marilyn Monroe-tornyoknak becézett, hivatalosan Absolute Towers névre hallgató felhőkarcoló-páros. A tornyok Toronto gyorsan fejlődő peremvárosában, Mississaugában magasodnak.
Guinness-világrekord: átadták a világ legmagasabb tornyát Tokióban
A Sky Tree névre keresztelt tévétorony átadására mintegy nyolcezer látogatót vártak, ők az expresszliftekkel juthattak fel a 634 méter magas torony kilátóiba, 350, illetve 450 méteres magasságba, ahonnan 70 kilométerre is ellátni. A panoráma felöleli Tokiót és vonzáskörzetét, 30 millió ember otthonát.
Gehry „visszafogott mesterműve”
Nehéz elfogadni a tényt, hogy Frank Gehryre nem tekinthetünk többé építészeti botrányhősként. Az AGO torontói múzeuma szerény eszközökről és a helyhez való kötődésről tesz tanúbizonyságot. Vajon pálfordulásnak lehetünk tanúi?
A 4-es Metró és 14 másik.
Sötét, büdös, mocskos és nyüzsögnek benne a patkányok - bár ez lehet pontos leírása sok metróállomásnak és alagútnak a világon, ez biztosan nem vonatkozik a Barcelona Drassanes állomásra, a Stockholmi Tunnelbana-ra, a müncheni U-Bahn-ra vagy a további 11 egyéb színes, modern és egyszerűen szép, vagy érdekes állomásra.
Vissza