Az összes találat erre: „ USA“ (72)
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Miközben falat tervez a mexikói határra, Trump elnök megtagadta a részvételt a vizesárokkal is védett új londoni nagykövetség átadásán, mivel az ingatlanmogul szerint az egész projekt "pocsék üzlet".
Robotok uralma a világ legmodernebb gyárában
A robotok uralma már nem a science fiction világa, hanem napjaink valósága. Az Ocado robotika rendszerű e-kereskedelmi logisztikai üzeme Dél-Angliában található, ahol az emberi munkát szinte teljesen átvették a robotok. Rendszerük alapja egy Kaptár névre keresztelt egyedülálló rácsos rendszer.
Stadion örökre vasalva?
Tegnap reggel robbantással rombolták volna le a detroiti Pontiac Silverdome Stadiont. Az előre tervezett robbantás azonban nem érte el a várt hatást, a stadion kiállta a támadást.
Aranyos luxuspasszívház New Yorkban
Brooklyn elegáns Boerum Hill negyedében sétálva különös épületre lettem figyelmes. Egy volt apró tűzoltólaktanya és egy art deco áruház közé szorulva magasodó lakóházra, melynek teljes homlokzata mintha aranytömbökkel lenne beborítva.
La Chaux-de-Fonds-tól Csandígarh-ig
Elegem van Le Corbusier-ből – írta Kotsis Endre a Tér és Formában 1943-ban. A következő sorokban finomította a véleményét, de az biztos, hogy a modern mozgalom egyik elindítójaként ismert, 130 éve született francia építész, ahogy ez a markáns újítókkal lenni szokott, megosztotta a közvéleményt: voltak rajongói, voltak epigonjai és voltak támadói.
Sztárépítészek parádéja lesz Amerika legnagyobb ingatlanfejlesztése
Már épül a Hudson Yards, ahol lakó és irodatornyok valamint bevásárlóközpont képezik majd a közel kétmillió négyzetméternyi területet, amely az USA történetének legnagyobb magánpénzből finanszírozott ingatlanfejlesztése lesz.
Napelemes cserepet az autógyártótól?
Meglepetést jelentett a SolarCity tavalyi bejelentése, mikor bemutatta a napelemként is működő tetőcserepeit. Az időközben az Elon Musk vezette, elektromos autóiról híres Tesla tulajdonába került vállalat mostanra felkészült a gyártásra és az árakat is nyilvánosságra hozta – írja a Forbes.hu.
Vajon a Liget projekt tényleg Európa, sőt a világ egyik legjobb projektje?
Csodálkozunk, hogy a MIPIM zsűrije beválasztotta a Liget projektet a legjobbak közé, figyelmen kívül hagyva, hogy a Párizsi klímaegyezmény, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodás, az ingatlanszakmával szemben is elvárás.
A született multimilliomos háza: elkészült USA legdrágább luxusvillája
Többek között medence, tekepálya, tizenkét régi luxusautó, helikopter felszállóhely és egy negyven férőhelyes házimozi várja új lakóját az USA jelenlegi legdrágább lakóingatlanjában.
Itt vannak a nemzetközi FAKRO tervpályázat győztesei!
A FAKRO 10 000 € összdíjazású pályázata a tervezők szociális érzékenységét és valós társadalmi felelősségvállalását tette próbára, sikerrel. Spanyol, olasz és thai építészek kerültek dobogóra.
Alacsonyabb fordulatszám, több kétség; az európai építési piac mégis emelkedő pályán marad 2019-ig
A 81. Euroconstruct Konferencia (Dublin, 2016. június 9.-10.) néhány nappal megelőzte az britek EU-tagságról tartott júniusi népszavazását, így először a 82. konferencia (Barcelona, 2016. november 24.-25.) teremtett alkalmat arra, hogy Brexit hatását latolgassuk Európa építési piacán.
METSZET: egy lépés az éterbe
A Metszet építészeti magazin nemzetközi tudományos elismertséget vívott ki, szakterületén megelőzve az Akadémiai Kiadót. Magyarország közép-kelet-európai régióelső a Scopus tudományos adatbázisában.
A jövő okosvárosainak fejlesztése már folyamatban!
A mai városok már túlzsúfoltak, s semmilyen szempontból nem felelnek meg az élhetőség mai kritériumainak. A vészharangok már jó ideje megkondultak, melyek azonnali beavatkozást igényelnek. Négy város rövid távú fejlesztési terveit vesszük górcső alá a teljesség igénye nélkül, s láthatjuk az okos várossá alakulás folyamatát 2030-ig bezárólag.
Csúcsteljesítmény a bútorok világában
Koncerttermek, egyetemi és egyéb előadótermek, konferenciaközpontok, templomok, művészeti központok, múzeumok, színházak, mozik, stadionok, repülőterek és hajók változtatható, többfunkciós ülőbútorai egyetlen portfólióban.
Valentin-napi képösszeállítás – variációk egy témára
Karissa Rosenfield, az ArchDaily szerkesztője, Valentin-nap alkalmából a szerelem színén alapuló képösszeállítást tett közzé.
Safdie két lakótornya Szingapúrban
A szingapúri Bishan szomszédságában található két torony összesen 509 apartmant foglal magába. Mindegyikhez saját erkély tartozik. A két lakótornyot a Safdie Architects által tervezett három híd köti össze a magasban.
Építő-bűvészkedés a nagyvilágból
Ki mondta, hogy nem sokrétű művészet az építészet? Az alábbi példák bizonyítják, hogy a technika határai kitágultak, és már csak a tervezői, kivitelezői fantázia együttműködése számít. A józan észre hallgatva azonban nem árt, ha élni és dolgozni is lehet ezekben a dőlt, táncoló, fejre esett épületekben. Mintha ez alapkövetelmény lenne...
Siza New Yorkban!
Tegnap közszemlére bocsátottak egy képet Álvaro Siza Vieira első, Egyesült Államokba tervezett épületéről. A fotorealisztikus látványterv alapján az épület már jól megtalálta a helyét a New York-i Midtownban.
A százlakásos passzívház a legjobb magyar ingatlanfejlesztés
A XVII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első helyezettje környezettudatos építés kategóriában a 100 lakásos passzív társasház. Az épületet máris a környezettudatosság par excellence hazai példájaként említik.
A világ legmagasabb épülete épülhet Irakban: Monstrummal az Iszlám Állam ellen?
Az Amerikai toronyházak dominanciája lassan a múlt ködébe vész, de a távol-keleti társaik fénye is homályosodik az arab világ égbe szökő magasházai mellett. Az Emírségek (Burdzs Kalifa) és Szaúd-Arábia után az Iszlám Állam által sújtott Irakban tervezik felépíteni a világ legmagasabb épületét.
Vissza