Az összes találat erre: „ WAF“ (9)
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Földrengés által elpusztított falu újjáépítéséhez kifejlesztett, döngölt agyag építési technológiával megvalósított ház kapta a World Architecture Festival "Év Projektje" címet 2017-ben.
Nem szánkódomb, de annak is jó. Megvan melyik a világ legjobb épülete 2016-ban!
A lengyelek rendesen elásták magukat, de csak éppen annyira, hogy megkapják a World Arhitecture Festival fődíját.
Miért bontják le a Bem téri Radetzky-laktanyát?
A ház udvarán 1944-ben a Ney-csoport 60 partizánt, kommunistát és zsidót végzett ki. Mivel a ház később az ÁVH főhadiszállása lett, 1956-ban innen indult el a forradalom.
A legmenőbb futurisztikus épületek megmérettetése a 2015. World Architecture Fesztiválon
A WAF idei pályázatának esélyes befutói között sok meglepően izgalmas projekttel találkozhatunk. Már csak 338 projekt maradt versenyben az idei pályázaton. Az esélyesek névsorát végigböngészve szemet szúrt, hogy idén először minden kategóriában díjazzák a jövő épületeit, nemcsak a már elkészülteket.
Kőfejtőbe rejtett luxushotel Sanghaiban
A Sanghaitól 30 km-re fekvő kőfejtő egy merész, kreatív gondolatnak köszönhetően vált az Atkins Architects tervezte öt csillagos Simao Underground Hotel helyszínévé még 2006-ban. A sok technikai nehézséggel küszködő építkezés során először az ipari szennyeződéstől tisztították meg a helyszínt.
A világ legjobb villaépülete: Trópusi betonszimfónia
Szingapúri kétgenerációs épület diadalmaskodott a Világ Építészeti Fesztivál villa kategóriájában. Bár a ház tulajdonosa a beton építészet szerelmese, így a nyers felületek látványában nincs semmi meglepő, mindez a természet ölelésében, mintha öröktől fogva annak része lenne.
Svédországi Nádkristály
A nád nemcsak Magyarországon, de Észak-Nyugat-Európa nagy részén is hagyományos építőanyagnak számít. Íme egy kortárs svéd példa a Tåkern-tó partjáról.
WAF: 2012 legjobb épületeinek teljes képes albuma
A Szingapúrban megrendezett World Architecture Festival (WAF) első díjas épületei közül néhányat már bemutattunk, de most itt a teljes lista!
Pöttyös tető lett a nyerő a World Architecture Festival ipari kategóriájában
A spanyol Batlle & Roig Architects iroda hulladékgazdálkodási üzeme szinte belesimul Vallès Occidental hegyeibe.
Vissza