Az összes találat erre: „ Zalaegerszeg“ (21)
Természetes homlokzatburkolatok középületeken
Az anyagi források általában nem állnak korlátlanul rendelkezésre, ha középület felújításáról van szó, éppen ezért örömteli, hogy az egyre-másra megjelenő toronydaruk jelezte új építések mellett országszerte számos középület modern funkciókhoz való igazításának lehetünk tanúi.
Tizenöt éves a csütörtökön induló Héttorony Fesztivál
Tizenöt éves a Héttorony Fesztivál. A Makovecz Imre örökségét ápoló, az építészetet és a népzenét a középpontba állító, idén Bécsbe is eljutó összművészeti rendezvénysorozat csütörtökön indul a fővárosi Szent Imre-templomban és november 20-án a Pesti Vigadóban zárul
Nővérszálló új köntösben
A 120 férőhegyes, 60 kétágyas szobát tartalmazó Nővérszálló épületenergetikai megújítása. "A korszerűsítés anyagi kereteit alapvetően az egységnyi energia megtakarításhoz rendelt pénzösszeg határozta meg." Építész tervező: Soós Szabolcs Attila (Építész Manufaktúra Kft.)
Korszerűsítik a zalaegerszegi sportiskola energetikai rendszerét
Több mint háromszázmillió forint európai uniós támogatással korszerűsítik Zalaegerszegen a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola teljes építészeti és energetikai rendszerét.
Megerősítés közben megroggyant, így elbontják és újjáépítik a Palatinust
A főépület statikai hibái miatt van erre szükség. Félmilliárddal drágul, és két hónapot csúszik a felújítás.
Olimpia nélkül is folytatódnak a közlekedési beruházások – tudatja a Magyar Idők
Kivétel nélkül folytatódnak az olimpiára tervezett közlekedési projektek – nyilatkozta lapunknak Homolya Róbert, a fejlesztési tárca államtitkára.
Startol a Kecskeméti Pallas Athéné Egyetemi Campus I. ütemének kivitelezése!
Már a jövő héten indulhat Kecskemét eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje, a Pallasz Athéné Egyetemi Campus I. ütemének kivitelezése. A közbeszerzés nyertese a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt, várhatóan 2018 augusztusára készül el a munkálatokkal.
Példátlan szakmai érdeklődés a webináriumon – a rendőrség is kiszállt
921 regisztrált résztvevővel, több mint ezer jelentkezővel a 300 négyzetméter – Konferenciát és országos webináriumot joggal nevezhetjük minden idők legnagyobb érdeklődéssel kísért építészeknek szóló magyar rendezvényének, főleg, ha tekintetbe vesszük a nem regisztrált résztvevőkkel 1700 fölé kúszó teljes létszámot!
Alagutakon és völgyhidakon halad tovább az M0-ás
Teljes kört alkothat az M0-ás. Budakeszinél egy 5-10 kilométeres alagút épülhet, és nem ez lenne az egyetlen. Időpontok és összegek még nincsenek.
Pálos rendi kolostor romjait tárták fel Zalában
A Keszthelyi-hegység erdős területén, Vállustól délkeletre az elmúlt hetekben sikerült feltárni a romjait egy évszázadokkal ezelőtt elpusztult pálos rendi kolostornak, amelyet csupán egy 1429-es oklevél és egy 1978-as régészeti tanulmány említ.
Miniatűr műemlékek parkja
A történelmi Magyarország félszáz, 1910 előtt épült műemlékét bemutató szabadtéri makettmúzeum nyílt 2015. március 20-án Mórahalmon.
Tardos Tibor 1957-2014. dec. 3.
„A tehetség talán nem egészen olyan, mint a testmagasság, inkább egy kisportolt testhez hasonlítanám. Kell hozzá elszánás és céltudatos szorgalom is. Nélküle (az elkerülésével) könnyebb (és hosszabb) is lehet az élet.” December 3-án elhunyt Tardos Tibor.
A hőszivattyúzás táblázata és a felszín alatti víz hőjének hasznosítása magyar hőszivattyúval
A hőszivattyúzás világszerte elismerten energetikailag a leghatékonyabb fűtési-hűtési technológia, így az energiatakarékosság, a globális CO2-kibocsátás és a helyi légszennyezés csökkentésének egyik kulcseleme. Országunk kétszeresen is érintett a hőszivattyúk elterjesztése témájában.
Műemlékek és statika, földrengés, faanyagvédelem - kiskonferencia Zalaegerszegen
Zalaegerszegen folytatódik az ingyenes örökségvédelmi kiskonferenciák sorozata február 25-én "Táguló körökből származó új kihívásoknak való
megfelelés lehetőségei és feladatai" címmel, és ugyanaznap megnyílik az Örökség a jövőnek – jövő az örökségnek kiállítás is a Göcseji Múzeumban.
Szigetvári János Ybl-díjas építészmérnök élete és munkássága 3. rész
„A tradíció nem azt jelenti, hogy a hamu fölött őrködjünk, hanem azt, hogy a lángot égésben tartsuk.” Jean James
Fekete György életmű-kiállítása az Iparművészeti Múzeumban
Páratlanul gazdag, sokszínű életpálya az övé. Belsőépítész, képző- és iparművész, gondolatainak összegzése cikkekben, könyveiben, a kultúra terjesztéséért folytatott fáradhatatlan küzdelem, az Iparművészet című folyóirat indítása és gondozása évtizedeken keresztül, s most a Magyar Művészeti Akadémia elnökének széleskörű feladatköre.
Várépítő pályázat: a múlt épített örökségének megőrzése, a jövő generációjának támogatása
Nem csupán a 2012-ben második alkalommal kiírt Várépítő pályázaton termékeiket felajánló cégek száma nőtt 9-ről 14-re, de a pályázó intézmények száma is jelentősen megemelkedett.
2012 év legélhetőbb magyar városa rangsor: az élen Szolnok!
CSR Hungary egyéves alapos munkája áll a mostani városi rangsor összeállítása mögött. A vizsgálatokat a KSH adataira alapozva végezték, az adatok ellenőrzésével és összehasonlításával, de felkeresték az érintett városokat is – szám szerint 143-at. Ezek alapján Szolnok a legélhetőbb város ma Magyarországon!
Szellemváros lesz Biatorbágy mellett: felszámolás indult a Tópark projekt generálkivitelezője ellen
Felszámolják a félbehagyott biatorbágyi Tópark generálkivitelezőjét. A befejezetlen épületegyüttes nemcsak a hitelező bank pénzét, de építőipari vállalkozások milliárdjait is maga alá temette.
Vadász György életmű-kiállítása a RaM-ban
A néhány nappal ezelőtt Prima Primissima Díjjal jutalmazott Vadász György, Kossuth-díjas építész életmű-kiállítása december 6-án nyílt, és csak egy hétig látogatható. A tárlat helyszíne az idén átadott, Vadász György által tervezett XIII. kerületi Radnóti Miklós Művelődési Központ RaM (Budapest, XIII. Kárpát u. 23.)
Vissza