Az összes találat erre: „ akadálymentes“ (10)
Ha Zugló, akkor zöld bölcsőde
Hogyan lehet egy földszintes lepényépületet érdekesen megformálni egy forgalmas kereszteződésben? A Zimborás Gábor és Kiss Róbert által tervezett, tájépítészeti objektumként kialakított Mesevonat bölcsőde erre mutat egy egyedi megoldást.
Szalma, üveggel vegyítve
Hogy juthatunk el az amiotrófiás laterálszklerózistól a szalmafalig?
A világ legszebb és leghíresebb egyetemei - avagy a tartalom és forma harmóniája
Bizonyára sokunkban felvetődött már a kérdés, hova jártunk volna legszívesebben egyetemre, ha nem akadályoz semmi egykor. Vitathatatlan, hogy az alaptudás, nyelvismeret döntő szempont, de ez esetben most szárnyaljon csak a fantázia akadálymentesen. Ismerjük meg azokat a campusokat, ahol világhírű tudósok koptatták egykor az egyetemi flasztert.
Létra márpedig kell!!
A biztonság mindenek felett. Mert mi van, ha valaki nem bír akkorát lépni? Hiszen van vagy 30 centi! Akadálymentes vízóraaknákat minden kertbe! A példa egyébként szerencsére nem magyar. (Nincs is ellopva még a létra.)
Középiskola Portugáliában
A Domingos Sequeira Középiskola Leiriában egy iskolamodernizációs program keretén belül újult meg 2008-2010 között. A terveket a BFJ Arquitectos építésziroda készítette.
Aranyszabály
Az arany szín egyre terjed a középületek homlokzatainál, egy példa erre a Sankt Pöltenben nemrég elkészült bírósági épület. A terveket a bécsi Kronaus Kinzelbach építésziroda és a Vasko+Partner mérnökiroda készítette.
Hétmérföldes lépés.
Már régóta böki a csőröm a most bemutatandó érdekesség. Végre készültem fényképezőgéppel is, s megörökítettem egy akadálymentesített (értsd: akadály nincs a kapu előtt) bejáratot.
Alacsonyenergiás napköziotthon Stuttgartban
Azoknak a diákoknak a számára, akik az egész napjukat az iskolában töltik, a napközi a „második otthon” funkcióját tölti be, ezért is döntöttek úgy az építészek, hogy nem a meglévő épület bővítéseként, hanem egy teljesen új épületként hozzák létre. Ez a megoldás épületenergetikai szempontból is nagyon kedvező eredményt hozott.
Akadálymentesítési poliszi
Mivel pénzintézetünk a legmagasabb szinten elkötelezett az européer esélyeggyelőségi kilátások tekintetében, bankjegykiadó automatánkat a legmagasabb sztenderdek szerint komfortosítottuk.
Tudásközpont mellett a „nemtudásról”
„Nem tudok” elmenni azon gondolat mellett, hogy ne kritizáljam meg egy kicsit, úgy a saját bőrömön érzett archi-tortúra miatt, a friss Prima Primissima díjas Balázs Mihály építész legfrissebb pécsi alkotásának, Baranya megye székhelyén található Tudásközpontnak egy „apró” részletét.
Vissza