Az összes találat erre: „ alumínium“ (32)
Visszanyeri patinás homlokzatát a Corvin Áruház
Nemcsak az alumíniumborítást bontják le, hanem fel is újítják a Reiss Zoltán által tervezett Blaha Lujza téri Corvin Áruházat.
A homlokzat háromszínű játéka
Az Alsó-Ausztriában található, a környéken szinte „építészeti látványossággá” vált családi ház mellett elhaladó autók lassítanak, néha meg is állnak. A látvány minimum szokatlan a környéken: a sakktáblaszerű homlokzat antracit, bronz és elefántcsont színű alumínium burkolata vonzza a tekintetet.
Szőlőhegyek arany csillogásban
A Szlovákia déli részén, Fűr községben működő, nemzetközileg elismert Château Rúbaň pincészet új épületének megjelenését beton, üveg és alumínium anyagok, az itt készülő minőségi fehér bor aranyló színe, valamint a Duna parti táj íves dombjai határozzák meg.
Mobilgáttal az árvíz ellen
Az elmúlt évek szélsőséges időjárási eseményei után egyre inkább látszik, hogy érdemes előre felkészülni, akár még egy a felhőszakadás okozta hirtelen jött árvízre is.
Fa-alu homlokzati nyílászárókkal új utakon a tavalyi sikeres év után a FAKRO
A FAKRO tavaly elérte az egy milliárd forintos forgalmat, idén pedig a tetőtéri ablakok, padláslépcsők, fénycsatornák és felülvilágítók után a homlokzati nyílászárók piacára is belép.
Virtuóz Prefa alkalmazás az irodaházon
Düsseldorf központjában virtuóz módon jelenik meg egy irodaház. Az épületegyüttes, melynek a különlegesen hangzó Clara & Robert nevet adták, futurisztikus módon helyez egy történelmi épületet a központba, és egy izgalmas építészeti szimfóniát komponál.
Opálzöld csillogás a homlokzaton
Az északnyugat-itáliai Piemont tartomány nemrégiben elkészült opálzöld burkolatú lakótömbje első ránézésre magányos lovagként emelkedik ki a tájból, amelynek homlokzatán szokatlanul és sejtelmesen csillan meg a vidéki táj napsugara.
Építészeti stílusötvözés felsőfokon
Mennyire kell egy korabeli lengyel családi rezidenciában működő, romantikát bemutató múzeumnak romantikusnak lennie? A Janusz Labuz vezette felújítás eredménye formáját tekintve kevésbé romantikus, de a különböző korszakok annál tökéletesebb harmóniáját mutatja.
Egy környezetére reagáló, színváltó homlokzat
Olykor sötéten látjuk esélyeinket, rózsaszínnek a világot, de van, hogy sárgák vagyunk az irigységtől – életünk csupa szín. Miért ne reagálhatna homlokzatunk is a körülötte levő térre, színekre – magától. Egész iparágak dolgoznak azon, hogy szürke hétköznapjainkba színt vigyenek különféle megoldásaikkal.
Művészi kontrasztok
Ellentétes, de nyitott a párbeszédre: ilyen Városi Gábor festőművész kétlakásos háza a budai domboldalon. Az utcai oldalról erődítmény, amelyet zárt PREFALZ homlokzat véd, a kert és a budapesti panoráma felé azonban nyitott, a természetet magába ölelő.
Hegycsúcson táncoló tengeralattjáró
3 450 méter magasság, néha a tetőig érő hótömeg, az akár 215 km/h szél, valamint a nem ritkán 40°C-os hőmérséklet-különbség – ezeknek az alapkihívásoknak kellett megfelelni a Refuge de L´Aigle magashegyi menedékház felújítása során, amely több mint egy évszázaddal ezelőtt épült.
Épületszerkezeti ciklusok és a bejelentéses lakóépület
A 1997. évi LXXVIII. törvény módosítása alapján már van összefüggés az egyszerű bejelentéshez kötött, legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és az épületszerkezetek ciklusidői között.
45 percig ellenáll: „tűzben edzett” alumíniumburkolatok
Az ÉMI tavasszal elvégzett vizsgálatai igazolták, hogy a Prefa Siding sávos alumínium homlokzatburkolati rendszerével bármilyen épület esetén az érvényes tűzvédelmi előírásoknak megfelelő homlokzat tervezhető.
Szédítő látvány a hegyoldalban
Tadeusz Lemański, lengyel építész az Aliplast alumíniumprofiljaival felépített ún. „GG House” tervezésekor számos nehézséggel küzdött meg. Valódi kihívást és ezzel együtt igazi inspirációt jelenthet a majdnem 40 méteres szintkülönbségű telken, akár földcsuszamlással is riogató hegy oldalába tervezni.
High-tech hangulat a Tátra közelében
Sokak szerint ellentmondásos a Tátrától nem messze, a szlovákiai Poprád városában felépített többfunkciós Abaton épület, de műszakilag mindenképp sikertörténet. A létesítményben van irodaház, szálláshely és kereskedelmi centrum is. Tervezői szerint a munka során teljes mértékben a tudatosságé volt a főszerep.
Ahol a minőséget a személyes bizalom egészíti ki
A dupla H betűt megformáló, szárai belsején üveg-, külsején tégla-, tetején alumíniumborítású akadémiai kutatóintézet a BME Q1 épület szomszédságában áll. Az „ötödik homlokzaton" elhelyezett mintegy 3 ezer m2 Prefa alumíniumborítás az innovációt biztosító 250 laborszekrény technikáját védi és takarja a külvilág felé.
Építészet XXI - 12 (2014)
Építészeti, urbanisztikai, örökségvédelmi magazin a Duna Televízióban
Bécs fekete gyémántja
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, melyik épület a legszebb a vidéken? Sokak szerint a nem mindennapi látványt nyújtó, bécsi Gazdasági Egyetem campusa nyugati bejáratánál ősszel megnyitott legújabb, alumínium és üveg „tükörrel” borított hatemeletes épülete méltán pályázhat erre a címre.
Rebellis-ház
„A ház úgy néz ki, akár egy űrhajó, ami az anyaföldön landolt, és mintha bármely pillanatban ismét útra kelhetne” – mondják a tervezők.
Minőség a csarnoképítésben – már online változatban is
A tervlap.hu szabadon választott továbbképzései közé felkerült a nemrég befejeződött Minőség a csarnoképítésben országos konferenciasorozat előadásaiból álló új tanfolyam, amely az ipari építészet jelenlegi trendjeitől a csarnokoknál használt épületszerkezeteken át az új műgyanta padló irányelvig gazdag tudásanyagot nyújt az érdeklődőknek.
Vissza