Az összes találat erre: „ angolkert“ (6)
Kezdődik a Múzeumkert korszerűsítése
2018. januárban kezdődnek a Nemzeti Múzeum részeként ismert Múzeumkert megújítási munkálatai. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A rekonstrukciót több mint egy éves történeti és műemléki kutatás előzte meg.
XXII. Országos Főépítészi Konferencia Tatán
Az ország önkormányzati és állami főépítészei saját kezdeményezésükre 1996-tól évente más és más városban rendezik meg az Országos Főépítészi Konferenciát. Ez évben 2017. augusztus 23-25. között Tatán rendezik a XXII. konferenciát a Magyar Főépítészek – Országos Főépítészi Kollégium Egyesület, valamint Tata Város Önkormányzata szervezésében.
Lezárult a dégi Festetics-kastély kertrekonstrukciójának első üteme
2012 őszén zöld utat kapott a dégi Festetics–kastély Parktavának helyreállítása. A 250 millió forint értékű projekt keretén belül a Közép-Európában egyedülálló, másfél kilométer hosszú tó leglátványosabb része, a kastéllyal szemközti tószakasz is megújult.
Pezsgő életű Eszterháza Központ alakul Fertődön március 1-től
A fertődi Esterházy-kastély csak 2014. február 28-ig tartozik a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központhoz (Forster Központ), amely az elmúlt években több európai uniós pályázat és kormányzati forrás segítségével is igyekezett az egyedülálló épületegyüttest megújítani és fejleszteni. A rekonstrukciós még tart.
Tervpályázati figyelő: Chateau de Chillon vár bővítése Svájcban
A vár bővítése kapcsán a nyertes pályamű az angolkert mintájára bővítette és egészítette ki a műemléki védettség alatt álló erődöt. A várhoz tartozó területhez hozzácsatolták a Genfi-tó menti zöldterületet és az új funkciókat az ide tervezett pavilonokba helyezték el.
Miért ez Amerika legdrágább háza?
190 millió dollárba, azaz körülbelül 42 milliárd forintba kerül az a 1896-ban épült viktoriánus, illetve francia reneszánsz stílusú ház, amelyben 12 szoba van, ráadásul az ingatlan saját tengerparttal is rendelkezik.
Vissza