Az összes találat erre: „ bevásárlóközpont“ (43)
Elkezdődött Buda legnagyobb bevásárlóközpontjának építése
Elindult a bruttó 155 000 négyzetméteres Etele Plaza építése a Kelenföldi pályaudvar mellett. A Futureal-csoport legújabb kereskedelmi fejlesztése a főváros harmadik legnagyobb bérbe adható területtel rendelkező bevásárló- és szórakoztatóközpontja, egyben a budai oldal legnagyobb plázája lesz.
Ráncfelvarrás előtt a régi Europark bevásárlóközpont
Felújítják a budapesti Shopmark – korábbi nevén Europark – bevásárlóközpontot. Az Üllői úti ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő képvisel.
Sztárépítészek parádéja lesz Amerika legnagyobb ingatlanfejlesztése
Már épül a Hudson Yards, ahol lakó és irodatornyok valamint bevásárlóközpont képezik majd a közel kétmillió négyzetméternyi területet, amely az USA történetének legnagyobb magánpénzből finanszírozott ingatlanfejlesztése lesz.
Épül a mélygarázs a Millenárison
A héten indul a Millenáris parkban a mélygarázs építése és a tervek szerint jövő év végére elkészül a területét és funkcióit illetően is kibővült Millenáris park.
Milyen egy jó pláza Afrikában?
Etiópia jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, de ez nem jelenti minden esetben a régió hasonlóan gyorsan változó városaiban látható építészeti megoldások másolását. Jó példa erre a fővárosban épült pláza.
21.századi modern vásárcsarnok és piac épül a tatabányai mozi helyén
Megkezdődött a Tatabánya központjában található Turul mozi beruházása, melynek helyén épül a modern vásárcsarnok és piac. A bontási munka máris elkezdődött, s 60 napot vesz igénybe. A 1965-ben épült mozi funkcióját átvette már korábban a korszerű, több termes filmszínház, mely a Vértes Center bevásárlóközpontban nyílt.
Új bevásárlóközpont épül Budapesten: Nesze neked plázastop?
A Futureal csoport hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdik az újbudai Etele Plaza kivitelezését. Ezzel a 2013-ban átadott Árkád2 után újabb bevásárlóközpont épül Magyarországon. Az átadás tervezett ideje 2019 vége.
Exluzív közelkép: Oculus, New York
15 évvel az ikertornyok leomlása után, az új World Trade Center One lábánál elkészült az Oculus intermodális csomópont és bevásárlóközpont. Az alapvetően föld alá bújtatott épületben egy új Apple Store is helyet kapott.
Újjászületett Párizs leghíresebb plázája és kultúrpalotája
Több mint öt évig tartó teljes körű átalakítás után kedden újra megnyílt Párizs belvárosában a Les Halles bevásárló- és kulturális központ, amelynek új ékessége a Canopée névre hallgató lombkoronát formázó légies üvegtető.
Napirenden az Aquincum Központ építése
A Fővárosi Közgyűlés a héten tárgyalja az új Aquincum Központ beruházásának ügyét, mely 2012-ben már napirenden volt, sőt az eredeti elképzelés szerint a projektet 2016-ban adták volna át. Az irodaházból és bevásárlóközpontból álló együttes építése mind a mai napig nem kezdődött el, s az sem dőlt el, melyik terv valósuljon meg. Döntés várható!
Balhé egy új hotel tervei miatt: túl nagy a rakás
Építészeti vitát váltott ki a Jestico + Whiles építésziroda által egy csúnya bevásárlóközpont helyére álmodott luxushotel terve. Az incidens veszélybe sodorhatja Edinburgh világörökségi címét.
Megáll az ész, óriási hópark lesz a sivatagban!
Hatalmas fedett hóparkot terveznek építeni Abu-Dzabi egy új bevásárlóközpontjába. Talán a Mikulást akarják odacsábítani?
Stuttgart űrhajóplázája
A stuttgarti Das Gerber bevásárlóközpont belsőépítészete a jövő design-világába repíti a gyanútlanul betérő vásárlót, mintha egy hatalmas űrhajó belsejében sétálgatnánk. A fényforrások egymásba kapcsolódó gyűrűinek fénypászmái is ezt a hangulatot idézik.
Ez Dubaj újabb őrült ötlete
Dubaj nem merül ki az ötletekből: most a Meydan One elnevezésű projekt részeként egy világrekorder sípálya mellett újabb bevásárlóközpont, egy 60 ezer fő befogadására alkalmas köztér, valamint egy 711 méter magas, ötcsillagos szállodának is helyet adó felhőkarcoló épülne fel. Ha az utóbbi elkészül, a világ legmagasabb lakótornya lehet.
Dubaj elkezdte az 1,6 milliárd dolláros új sziget építését
Elkezdődött Dubaj partjainál az új mesterséges sziget, Bluewaters Island építése. Legelőször a szigetre vezető, 1400 méter hosszú és 130 millió dolláros híd készül el. A szigeten szálloda és bevásárlóközpont mellett a világ legnagyobb óriáskereke is helyet kap.
Dévényi Sándor vitája Léderer Andrással az építész kiállításán
Menjünk-e a Közel-Keletre bevásárlóközpontot tervezni szakmányban sok pénzért, vagy maradjunk itthon, és várjunk a lehetőségre, hogy templomot építhessük a pártház helyén? Vita egy kiállítás apropóján.
Kabrió autók ihlették Dubai tervezett újabb dobását
450 hektáros területen a világ legnagyobb egybefüggő fedett kereskedelmi negyedének felépítését tervezik a Perzsa-öböl partján, melynek klímájáról az időjárás változásának függvényében nyíló-csukódó tetők gondosodnának.
Mega-Hollywood épül Kolosy téren
1 milliárd forint értékű beruházással új gasztro- és szórakoztatóközpont nyílik az Új Udvar bevásárlóközpont helyén. A Buda Entertainment and Gastro elnevezésű komplexum Bed Movie lesz: ennek a mozinak az a lényege, hogy látogatók heverőkből nézhetik a filmeket, miközben ételt és italt fogyaszthatnak.
Millenáris Széllkapu Kft. ötletpályázat
A pályázat célja olyan funkcionális ötletek inspirálása, megismerése és összegyűjtése, amelyek segíthetnek egy későbbi építészeti tervpályázat megalapozásában/előkészítésében, a terület felhasználási módjának meghatározásában.
Nemzetközi építészeti lapban egy szuperdizájnos magyar Spar
Egészen futurisztikus világ várja a vásárlókat abban a budapesti Spar üzletben, amelyet még a ArchDaily építészeti lap is bemutatott. A szaklap a bolt különleges belsőépítészeti kialakítására figyelt fel. Nem is csoda, hiszen a MOM Park Spar boltja tényleg szuperdizájnosra sikerült.
Vissza