Az összes találat erre: „ concrete“ (6)
Tradíció és innováció az építőiparban
Az újabb és újabb építészeti stílusok kialakulását általában a legújabb technológiai fejlődés tette és teszi lehetővé. Utóbbi megállapítás különösen igaz a 20. és 21 század évtizedeire, amikor a hagyományos iparágakban is hatalmas iramban indult meg a kutatási kedv.
Minden építés alapja_2017
A beton a víz után a második leggyakrabban használt anyag a világon. Mint széles körben alkalmazott építőanyag, annak alkalmazása, illetve alapanyagainak előállítása olyan megoldásokat igényel, amelyek alapján a beton összességében hatékony, esztétikus, mégis környezetbarát termékké válik.
Virág Csaba balatonszéplaki nyaralója
Rathing Ferenc példája bizonyítja, hogy mára már elfeledett mérnökök is terveztek a két világháború között korunk kiváló építészei által megbecsült villákat.
Új anyagok és méretezési módszerek a betoniparban - rendhagyó konferencia!
A betoniparban használatos, újnak számító, korróziómentes betonerősítő anyagot és ezek sajátos méretezési módszereit mutatja be a rendhagyó, on-line követhető konferencia a BME Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékén. Az on-line résztvevők is kapnak kreditpontot, és kérdezhetnek is!
Könyvtárkedd: A Pireneusok ölelésében
A huszadik századi spanyol történelem minden kínját végigjárta a katalán kisváros könyvtára, mire végleges helyére költözhetett.
Víz és építészet – Építészkongresszus nyolcadszor
Ismét különleges helyszínt találtak a Nemzetközi Építészkongresszus szervezői: még a hivatalos átadás előtt álló duna-parti felújított piarista épület új építésű rendezvénytermét teljesen megtöltötték az érdeklődő építészek. Az előadók a víz és az épített környezet viszonyát járták körül.
Vissza