Az összes találat erre: „ egyház“ (29)
Megvalósulhat Makovecz Imre Rózsakápolnája
Nyolcévnyi előkészítés után hamarosan elkészülhet a Makovecz Imre által megálmodott szőregi Rózsakápolna, mivel a megvalósításhoz szükséges 115 millió forint már a Szeged-Csanádi Egyházmegye számláján van.
Megújul Ybl fóti plébániatemploma
A hazai templomépítészet egyik építészeti remeke a fóti plébániatemplom megújulását a kormány összesen 550 millió forinttal támogatja és plusz 350 millióval a katolikus óvoda megépítését is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért is felelős helyettes államtitkára.
Ikerminaret koronázza a tudás spirálját Katarban
Dohában épült a Iszlám Tanulmányok Katari Tanszék (QFIS) új épülete. Az épületegyüttes világszínvonalú oktatási környezetet és a campus mecsetjét foglalja magába. A tervező a Mangera Yvars Architects.
Mindenszentek és Halottak napja
Mindenszentek ünnepe – egy ideje már munkaszüneti nap is – a diadalmas Egyházról emlékezik meg, míg a Halottak napja a szenvedő egyházra fordítja figyelmünket. A földi múlandóságra gondolva – az ’56-os forradalom és szabadságharc 61 éve történt napjaiban – talán érdemes megemlékeznünk az egykori szabadságharcos kollégánkról.
Kós Károlynak és Bartha Miklósnak avattak szobrot a kolozsvári írisztelepi református templom kertjében
Kós Károly építésznek, írónak, könyvkiadónak, az Erdélyi Református Egyházkerület egykori főgondnokának, valamint Bartha Miklós 18. századi írónak, politikusnak, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület alapítójának, első alelnökének állítottak szobrot október 20-án Kolozsváron, az írisztelepi református templom kertjében.
A 21. századi egyházi művészetről tart konferenciát az MMA
Második alkalommal rendez a 21. század keresztény egyházi művészetéről konferenciát Lélek-vallás-művészet címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete hétfőn és kedden a Pesti Vigadóban.
Cortenkígyó a svájci Alpokban
A Philipp Esch által tervezett alpesi közlekedő a corten acél, a vasbeton és a természetes kő lényeglátó használatát tükrözi. Az egyszerre természeti és műemléki környezetbe ágyazott útvonalat regionalista alkotásnak is nevezhetnénk, noha építészeti műtárgyait az ipari kikötők belül fehér, kívül rozsdás hajóroncsai ihlették.
Trendi lesz a rendi? Szuper szállodát építhetnek a pannonhalmi bencések
A Pannonhalmi Területi Egyházmegye is kapott a kormánytól több mint 5 milliárd forintot fejlesztésre. Ebből most elindulhat a munka a százszobás, “négy csillag superior” kategóriájú, spa-részleget is magába foglaló modern beruházásról, amelyet nem a bencések fognak üzemeltetni, hanem egy szállodalánc.
Püspökfalat
Szeged: Katedrális elnevezéssel luxuséttermet nyit a püspökség a Dóm téri látogatóközpontban.
Kamarakiállítás a Felújítási Seregszemlén: Gyönyörű felújítási projektek országszerte
Országszerte 48 projektet tár példaként a szakma elé a Felújítási Seregszemle kiállítása. Az Icomos szakmai védnökségével országszerte hat helyszínen bemutatkozó kiállításon hatalmas kastélyoktól az apró tájházig, az állami beruházásoktól a céges és egyházi beruházásokig sokféle alkotást láthat a szakmai közönség.
Felszentelték a Nagy László tervezte új veresegyházi katolikus templomot
Felszentelték Veresegyház új katolikus templomát, a Szentlélek templomot szombaton. A templom terveit készítő Nagy László veresegyházi építész, az egyházközség tagja az ünnepi eseményen egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a templomot díszítő képzőművészeti alkotások mind helyi és környékbeli művészek munkái.
Elszigetelődve
A láthatatlan Budapest még látható épülete a Szlovák Ajkú Evangélikus Egyházközség volt temploma
Megújul a szombathelyi Szent Márton-templom előtti tér
Ötmilliárd forintot fordíthatnak idén a Szent Márton-emlékévhez kapcsolódóan a szombathelyi belváros rekonstrukciójára, amelynek keretében – a kormányzati támogatásnak köszönhetően – több világi és egyházi épület mellett megújul a Szent Márton-templom előtti tér is – közölte a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
UNESCO világörökségi helyszínek Németországban 6.
Kasselben a német barokk egy kevéssé ismert példájával ismerkedünk, Wiesben egy apró rokokó templomhoz zarándokolunk, majd a „klasszikus Weimar” címszó alatt a klasszicizmus weimari megjelenéséről próbálunk képet adni.
Megújult a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely
Csaknem 2,8 milliárd forintos beruházással megújult a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely, Magyarország leglátogatottabb katolikus búcsújáróhelye. Megszépült a szabadtéri miséző hely, megközelíthetőbbé vált a Szűzanya szobra, felújították a zarándokházat, és új zarándokszállásokat is építettek.
Elkészült a soproni Szent Margit-templom
A kormány az elmúlt négy évben mintegy 1,5 milliárd forinttal járult hozzá a Kárpát-medencei vallási közösségek építkezéseihez – hangsúlyozta az Emmi egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára.
Megnyílt a Szcientológia új székháza
15 éves építkezés után végre elkészült a Szcientológia Egyház új főhadiszállása. A hipermodern szentély e vallás híveinek adományaiból, vagyis 145 millió dollárból valósult meg. A székház a floridai Clearwater városában épült és a teljes alapterülete 377 000 négyzetméter.
Ciszterci Rekreációs- és Továbbképzési Központ Balatonalmádi
A hatvanas években épült iskola sokunk számára ismerősen jellegezetes hangulatot sugároz. A régóta elhagyatott épület keresi új funkcióját.
Levendula Pavilon
Nyáron rábukkantam egy kicsi, de annál érdekesebb építészeti ötletpályázatra. A kiíró az Egyházasdengelegi Község Önkormányzata volt. A kedves kis falu, mely kb. 500 lelket számlál, igen barátságos és igyekszik kihasználni a természet adta lehetőségeket. Ezért is született az alábbi pályázati felhívás.
Klasszikus és patinás templomtetők modern technológiával
A svédacél alapanyagú színes bevonatos horganyzott termékek gyártójának, a Lindab Kft-nek bádogos partnereivel készült beszélgetést közlünk az alábbiakban azokról a tapasztalataikról, amelyeket templomok, középületek tetőinek megépítése során szereztek szoros együttműködésben a beszállító céggel.
Vissza