Az összes találat erre: „ fiataloknak“ (15)
Csőálom vagy rémálom?
Betoncsövekből tervezett mikrolakásokkal könnyítenének Hongkong lakhatási válságán.
Székesfehérvár történeti központja 2017
Nyílt, építészeti tematikájú pályázat fiatal építészeknek
Skypark égi oázisa Hongkongban!
Egy csodaszép zöld oázis teremt egészséges, emberi környezetet a magasban, a világ egyik legsűrűbben lakott területén Mongkokban, Hongkongban. Adrian Cheng, a New Wold Developmenttől, egy holland építész stúdióval valósította meg azt a futurisztikus elképzelést, mely egy gyönyörű parkkal ellátott tetőtéri lakókomplexum a város közepén.
Költözz ki – bútorozz be!
Keressük azokat az építészet, tájépítészet, művészet és dizájnszakos egyetemi hallgatókat, akik szívesen vállalnák a debreceni b24 Galéria 800 négyzetméteres udvarának átalakítását, aminek eredményeként a belvárosi udvar a fiatalok kedvelt, „otthonos” helyévé válhat – írja pályázati felhívásában a b24.
Képes-levelezőlapok és épületek V.
Cikksorozatom ötödik, befejező részében a kör alakú csarnokokkal foglalkozom: hol, merre milyen típusok épültek? Ezen kívül egzotikus épületeket mutatok be. - Montrealban mit neveznek ”A nagy ráfizetés”-nek?
A MI dolgunk a budapesti világörökséggel
A Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME – oroksegmenedzser.hu) hosszú távú kezdeményezést indított 2015 tavaszán, melynek célja a budapesti világörökségi helyszínekhez tartozó kezelési terv elkészítésének civil és szakmai támogatása, valamint a témában érdekeltek párbeszédének elősegítése.
Köztereink új ruhában
Zsúfolt belvárosunkban egyre-másra tanúi lehetünk egy-egy kivillanó, éltető zöld oázisnak a kőrengetegben. Egykori elhanyagolt tereink sorra újjáéledtek. Üdvözöljük ezt a folyamatot, mely kulturált, mai igényeknek megfelelően rendezett parkokkal, fákkal, új vonalú szabadtéri bútorokkal teszi változatossá épített környezetünket.
A szeretet - 8. SZÉK (Szakrális Építész-Belsőépítész Konferencia) a FUGÁ-ban
A nyolcadik szakrális építész-belsőépítész konferencia az előzőekhez hasonlóan nagy sikert aratott, különösen a két új katolikus kápolna bemutatásával, a verőcei ökumenikus és a badacsonyi Szent István kápolna ismertetésével.
Négy óra alatt felépíthető ez a ház!
2011-ben egy brit építész, dr. Mike Page a lakásválság megoldására tervezte azt a lapra szerelt miniházat, amelyet mindössze négy óra leforgása alatt fel lehet építeni. Ma már azt is tudni, hogy mennyiért árulja agyszüleményét, amelyhez ráadásul építési engedély sem kell.
Ilyen lesz az új Millenáris Veldrom – győzött a Váncza Művek
A Váncza Művek munkáját ítélte a legjobbnak a bírálóbizottság a Millenáris Velodrom rekonstrukciójának tervpályázatán. Összesen 64 érdeklődő vásárolta meg a dokumentációt, 29 pályamű érkezett be. A zsűri végül négyet díjazott és 10-et vásárolt meg – ez derült ki a Magyar Sportok Házában tartott eredményhirdetésen.
ÁPH80 mobilház
A spanyol ÁBATON tervezőiroda különleges mobilházat álmodott a fiataloknak. A szinte bárhol elhelyezhető "konténerház" sokakban indíthat vágyat egy saját, kertes otthon után...
Az építőipar helyzete
Természetesen nem én szeretnék az lenni aki leírja a megoldást (a spanyol viaszt sem kísérlem megmódosítani), de valakinek, valakiknek kell ezekről beszélni, egyre többet, hogy valami történjen.
Új budai projekt: Rubik-kocka formájú épület
Rubik-kockát formázó épület állhat 2017-re a Rákóczi híd budai hídfőjénél: az igazán különleges épületben az elmúlt 1100 év magyar szellemi teljesítményét fogja bemutatni – közölte Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos pénteken a fővárosban; a bejelentést követően Orbán Viktor és Rubik Ernő a programról szólt.
miklósi ARChitectOK
2011. október 13-án 19 órakor nyílik Balogh Anikó, Ghile Gábor, Gortva Péter és Keresztes Zsolt építészek kiállítása a szigetszentmiklósi Városi Galériában.
Kalákák Erdélyországban és itthon [13]
Miközben megkezdődött a 2011-es kalákaévad, és 5 napja (elvileg) lezajlott a Csíksomlyói szépítő, javító kaláka; én még a 2008-as év hazai érintettségű kalákahistóriájánál tartok. :)
Vissza