Az összes találat erre: „ könyvtár“ (77)
Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében – konferencia április 12-13-án
Kétnapos műemlékvédelmi konferencia kezdődött Budapesten csütörtökön a Teleki László Alapítvány szervezésében az Országos Széchényi Könyvtárban.
Kamukönyvekkel káprázatat az új kínai csodakönyvtár
Futurisztikus könyvtár épült Kínában: a holland MVRDV építésziroda által tervezett épület polcain 1,2 millió könyv sorakozik, igaz nagyobb részük kamu.
Több mint négymilliárd forintért épül tudásközpont Szekszárdon
Több mint négymilliárd forintos beruházással tudásközpont épül Szekszárdon a Modern városok program keretében. A létesítmény, amelyben könyvtár és levéltár is lesz, a tervek szerint 2019-ben készül el.
Reptéri múzeum Hollandiában
Az amszterdami repülőtér várakozó utasai számára megnyílt a Boulevard 5000 nm-es kereskedelmi területe, a Nemo tudományos központ, a repülőtéri könyvtár, valamint a most átadott Rijks múzeum új üvegpavilonja, ahol a látogatók megismerkedhetnek a holland kultúrával és történelemmel.
A "2000 fagylaltosvödör" projekt
Mikrokönyvtár lebeg a színpad felett, homlokzata fagylaltos vödrökből készült.
Makovecz több épületét is műemlékké nyilvánították!
A műemlékké nyilvánításra kiválasztott házakat építészeti értékeik alapján választották ki a Makovecz építészeti életművéből. Ezt megelőzően a kormány 2,6 milliárd forint támogatást biztosított Makónak arra a célra, hogy felépítsék a városi könyvtárat Makovecz Imre tervei alapján. A támogatással a viták nem csitultak!
Újabb Makovecz-épület épül!
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tette le a Makovecz Imre tervei alapján jövő tavaszra elkészülő új makói könyvtár alapkövét.
Schiedel-architektúra és tervezés a CADENAS 3D CAD BIM könyvtárral
A Schiedel 70 év tapasztalatával és vezető technológiai megoldásokkal innovatív, biztonságos és minőségi termékeket, valamint kiterjedt szolgáltatásokat nyújt lakóházak és ipari létesítmények esetében is.
Megújul az Iparművészeti – új szárnnyal –, az Országos Széchényi Könyvtár pedig marad ahol van
Az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciójáról döntött a kormány – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. Felépül egy új szárny is. Az is kiderült, hogy a a Széchényi-könyvtár jelenlegi épülettömbje mégis alkalmas a könyvtár funkcióra.
Magyarországon van a világ egyik legszebb épülete
A világ egyik legszebb épületének kiáltotta ki a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Nagykönyvtárát a New York-i székhelyű Atlas Obscura című újság.
Két újabb Makovecz épület lesz Makón
Családi élménytérrel és egy 25x33 méteres úszómedencével bővül a makói gyógyfürdő, a kivitelezés legkorábban 2017 tavaszán kezdődhet. Megépül a városi könyvtár is, amelyhez Makovecz Imre készített terveket 2006-ban.
Ötletpályázat új városközpont tervezésére
Budakeszi város önkormányzata építészeti pályázatot írt ki új városközpont megtervezésére.
Ötletpályázatot írnak ki a Múzeumkert fejújítására is
Ötletpályázatot írnak ki az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) új épületére és a Nemzeti Múzeum kertjére - egyebek mellett ezekről is beszámolt Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár egy keddi beszélgetésen.
Új Nemzeti Könyvtár épül a Palotanegyedben
A Nemzeti Múzeum mögé költözik a Várból áthelyezett Széchényi Könyvtár utódja. A közeljövőben ötletpályázatot hirdetnek építészek számára egy új nemzeti könyvtár létrehozásához – jelentette be Lázár János.
Casa Kike – Az író Costa Rica-i menedéke
Costa Rica csendes szegletében épület fel egy író kortárs lakóháza, melyben kiemelt helyet kapott gazdag magánkönyvtára. A gyönyörű famunkával kivitelezett belső teret magával ragadó érzést nyújtva keretezik a padlótól födémig érő, végigfutó könyvespolcok.
A Galyatető kilátó nyerte idén a Média Építészeti Díját
A Galyatető kilátó nyerte idén a Média Építészeti Díját (MÉD) épület kategóriában, a legjobb tervnek pedig a philadelphiai könyvtár ötletét választotta a zsűri péntek este, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Könyvház
Az Indiai-óceánon található Réunion sziget Saint-Paul városa új könyvtárat kapott, mely az országútról érkezőket fogadja, így egyfajta városkapu szerepet is betölt. Franciaország tengerentúli megyéjének parti városában remekül választották meg az épület megvalósulási helyét.
Tervpályázat Óbudán! Multifunkcionális közösségi központ iskolából
Egy színvonalas könyvtár és kulturális központ létrehozása a feladat Római fürdő és Csillaghegy határán. Összdíjazás: 8 millió Ft. Határidő: 2015. október 16. A zsűriben Markóné Tutervai Éva, Mikó László, Vadász Bence.
Toplistán a brutalizmus
A legrangosabb brit építészeti elismerésként a hétvégén felkerült a legkiválóbb brit épületek listájára a több mint 150 millió dokumentumnak otthont adó nemzeti könyvtár, a British Library épülete.
Köcsögök a födémben
Afrikai fenntarthatóság, építés a lakossággal.
Vissza