Az összes találat erre: „ kilátó“ (44)
A béke tornya épül a szlovén Kopernél
A különleges kilátótorony a Capo Grande Torony nevet viseli. Az építményt találóan a „béke tornyának” nevezik, utalva azokra az ádáz küzdelmekre az olaszok, délszlávok között, amelyek a világháborúk idején zajlottak. Az etnikai tolerancia ma már kisimította ezeket az ellentéteket.
Felavatták a Dunántúl legmagasabb kilátótornyát Nagykanizsán
Tíz év után újra megnyílt a nagykanizsai Csónakázó-tónál a negyvennyolc méter magas olajfúró toronyból kialakított kilátó.
Felavatták a Bence-hegyi kilátót Velencén.
Átadták kedden a Vadex Mezőföldi Zrt. által építtetett Bence-hegyi kilátót a Fejér megyei Velencén.
Milyen a szégyentelen fényűzés Budapesten 2018-ban?
A János-hegyi kilátó magasságában, Fendi vagy Bentley bútorokkal berendezett lakások, saját borospince az alagsorban. Marcel Wanders holland sztártervező és a balerinából lett dizájner és dizájnerből lett üzletasszony Asztalos Gabriella a luxus luxusát alkotják meg az egykori budapesti Napfény hotelben, a Svábhegy tetején.
Átadták a Prónay-kilátót a Romhányi-hegyen
Elkészült a 26 méter magas Prónay-kilátó a Romhányi-hegyen. Teljes magassága 26 méter, 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet. A kilátót az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásból finanszírozva, nettó 45 millió forintból építette meg.
A Varsói Tower Európában először kapott WELL Building Standard minősítést
Európa vezető nemzetközi ingatlanfejlesztőjének, a HB Reavisnek varsói projektje, a neves brit Foster+Partners építész iroda által tervezett Varso Tower elsőként nyerte el Európában a WELL Core & Shell Precertification minősítést.
Épül a mélygarázs a Millenárison
A héten indul a Millenáris parkban a mélygarázs építése és a tervek szerint jövő év végére elkészül a területét és funkcióit illetően is kibővült Millenáris park.
Különleges spirál-kilátó épül a dániai erdőben
A tervező Effect Építész Stúdió a minap mutatta be új, formabontó tervét, a Treetop Experience fantázianévre hallgató, elképesztő kilátóját, mely új szintre emeli a turizmust a szó legszorosabb értelmében.
A helyiek támogatásával újranyílt a tihanyi kilátó, újra megkapták az engedélyt!
Újranyílt – a hírek szerint a tihanyi lakosság támogatásával – pénteken a tihanyi Őrtorony kilátó, miután a balatonfüredi jegyző kiadta a fennmaradási és használatbavételi engedélyt. Új parkoló is épül a felvezető út elején.
Bezárták Tihany pokoli toronynak nevezett, tavaly ősszel átadott kilátóját
Maradandó természeti károkat okozott a mindössze öt hónapja átadott és a napokban bezárt tihanyi Őrtorony kilátó építése és használata. Az építtetők nem készíttették el a kötelező környezetvédelmi hatástanulmányt, a másodfokon eljáró építésügyi hatóság megsemmisítette az építési engedélyt.
Elkészült az új kilátó a Prédikálószéken
A 639 méter magas Prédikálószéken felhúzott háromszintes kilátóból lélegzetelállító a panoráma: Esztergomtól egészen Visegrád fellegváráig belátható a Dunakanyar.
Remek a kilátás, de túl nagy a belátás!
London egyik luxus lakótornyának lakói jogi lépéseket fontolgatnak a nemrég átadott Tate Modern kilátójából lakásukba bámuló múzeumlátogatók miatt.
Mire jó a kerékpáros centrum, ha nem lehet rajta biciklizni? Miért ne lehetne?!
Kevesebb mint egy éve adtuk hírül, hogy elkészült az ország legnagyobb kerékpáros centruma. Több sajtóorgánum arról adott hírt, hogy a bicikliseknek készült Tisza-tavi attrakció balesetveszélyes, így csak gyalogosokat engednek fel a kilátószinten épült hungarikumboltig. Mi igaz a hírről és a hungarikumboltról?.
Kilátó a Hármashatár-hegyen
A 495+8 méter magas építményt egyébként remekül pozicionálták, ugyanis egy egészen új nézőpontból figyelhetjük innen a fővárost, és ha tiszta az idő, akkor egészen a Megyeri hídig el lehet látni.
Kilátó a Széll Kálmán téren: Ez lesz Budapest legújabb látványossága!
A budai Postapalotát 7,7 milliárd forintos beruházással irodaházzá alakítja az MNB-alapítványok vagyonát kezelő Optima Zrt. A kémény megy, jön a mélygarázs és kilátó is lesz.
Szépség vagy szörnyeteg a világ legkarcsúbb tornya?
A világ legkarcsúbb tornyát avatják fel Brightonban. A 161 méter magas kilátóról akár 42 kilométerre is lehet látni.
Megnyílt a Balaton legújabb kilátója
Átadták a Balatonföldvári Hajózási Látogatóközpont. A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árboca egyben a Balaton legmagasabb épített kilátója.
A világ első kör alakú üvegpadlós kilátója a világ tetején
A tavaly átadott üvegpadlós csúszda után Kína ismét megdöbbentette a világot ezzel az újabb építészeti bravúrral! A kör alakú üvegplatform 32,8 méterre nyúlik ki a meredek hegyoldal tetején, ahonnan a kimerészkedő legbátrabbak, Shilinxia igen változatos és festői hegyeiben, völgyeiben gyönyörködhetnek!
Visszapillantás a galyatetői kilátó díjátadójáról
A világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum április 12-én elnyerte el. Az Architizer A+ Awards rangos nemzetközi elismerést az architizer.com amerikai építészeti hírportál alapította három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbyvel közösen
Skyway Mont Blanc kilátó a világ tetején
A három állomásból álló Skyway Mont Blanc kötélpályás létesítmény tervezője, a Studio Progetti – nevezetesen Carlo Cillara Rossi építész – kellő érzékenységgel mindhárom állomást eltérő építészeti stílusban, de környezetével teljes szimbiózisban valósította meg.
Vissza