Az összes találat erre: „ kiselemes“ (16)
Goodsten – Autókereskedésből fagylaltozó
Ritka példa, milyen frappáns és érzékeny megoldással nyúltak az építészek meglévő családi ház léptékű épülethez. A Szózatból szállóigévé vált "ápol és eltakar" itt maximálisan teljesül. A helyszínen korábban egy családi házhoz kapcsolódó autóbemutató miniszalon működött, nem túl látványos építészeti megjelenéssel.
Látszó OSB lap – Miért ne?
Egyre többször találkozhatunk látszó OSB lap tudatos megjelenésével belső terekben. Az olcsó és strapabíró anyag az elmúlt években bújt elő más burkolatok alkotta rejtekéből, s állt be a bontott tégla, látszóbeton, corten acél, raklapbútor alkotta sorba – valójában teljesen logikusan.
'Én nem is gondoltam volna' – ilyen volt az idei Webinárium
A 2018. február 1-jén megrendezett, a tervezői művezetésről szóló konferencia és országos webinárium az egyszerű bejelentéssel kivitelezhető munkákat járta körül: milyen sűrűn kell tervezői művezetést folytatni, és e bejárásokon mire is érdemes a tervezőnek figyelni, mennyire vastagodnak a hőszigetelések, hogyan nem dől össze az épület.
Természetes homlokzatburkolatok középületeken
Az anyagi források általában nem állnak korlátlanul rendelkezésre, ha középület felújításáról van szó, éppen ezért örömteli, hogy az egyre-másra megjelenő toronydaruk jelezte új építések mellett országszerte számos középület modern funkciókhoz való igazításának lehetünk tanúi.
Tanyasi ház újragondolva
Minden vonala egyszerű, ízig-vérig kortárs annak az épületnek, amelyet Vékony Péter egy régi tanyasi házból álmodott újra. Tanyára tervezni sokak szerint kihívás lehet, hiszen a tervezés alatt könnyen és hamar korlátokba ütközhetünk.
Magas- és lapostetők a szeptember 22-i Építész Tervezői Napon
Megjelentek az új szakmai irányelvek a cseréptetőkre és a bitumenes lapostető-szigetelésekre – ezek legfontosabb részleteivel is megismerkedhetnek a résztvevők a szeptember 22-i Építész Tervezői Napon, melyet a BME Épületszerkezettani Tanszék szakmai közreműködésével szervezünk.
A Biodómtól az irodaházakig – egy épszerkes konferencia tanulságai
Nemcsak a vidámpark helyén létesülő új biodóm, a Pannon Park volt a május 26-i épszerkes tervezői nap újdonsága. Szó volt új homlokzati megoldásokról, komfortigényekről, hibákról – és egy példa nélküli kerekasztal-beszélgetésre is sor került.
Legyen Ön az Év Bikája (2015)
Idén immár negyedszer kerül megrendezésre a Prefa kivitelezői pályázata.
Eternit síkpala: a természetes elegancia
A modern Eternit szálcement alapanyagú síkpala természetes alapanyagú, egyszerűen, gyorsan szerelhető, széles körben elterjedt és változatosan alkalmazott építőelem. A mai modern síkpala már nem a rossz hírű, azbesztet is tartalmazó anyag, hanem kreatív építőelem. A különböző felrakási módok alkalmazásával a tető egyedi stílusa is kiválasztható.
Eternit síkpala: a modern kor igényei szálcementből
Az Eternit által fejlesztett szálcement a modern síkpala és hullámpala alapanyaga. Az Eternit több mint 100 éves hagyományra visszatekintő építőanyag-gyártó, az említett alapanyag pedig több évtizedes múlttal rendelkező, bevált építőelem a kortárs építészetben.
A szürke száz színe és a kerámia természetes szépsége
A ma már környezetbarát, természetes szálcement alapanyagból készülő Eternit homlokzatburkolati termékeket a gyártó 2013 elejétől az egységes Equitone márkanév alatt egyesítette. Ez azonban nem csupán egy új homlokzatburkolati márkanév bevezetését jelentette, hanem az építész igényeit is szem előtt tartó, a modern építészettel szembeni elvárásokra
Egyenes vonalak, sík felületek
A szürke, palaszürke vagy fekete színben megjelenő, leggyakrabban matt és engóbozott, sík felületű, szögletes vonalvezetésű kerámia cseréppel fedett tető sziluettje láttán a felületes szemlélő vagy csak nézelődő számára első pillantásra talán fel sem tűnik, hogy kerámia tetőcserép fedéssel áll szemben.
A “Freeform Buildings” építési szabadalom a világsiker küszöbén!
Követelmény a ma épülő házainkkal szemben: fogyasszanak minél kevesebb energiát, legyenek fenntarthatók, intelligensek, komfortosak! Az elmúlt években az épületekkel szemben támasztott szigorú követelményrendszer forradalmian új formavilágot és ezzel összhangban a hagyományostól eltérő újszerű építési technológiát eredményezett.
2F Konténer lakóház
A cél egy olyan kis lakóház megtervezése volt, mely egy fiatal pár számára megoldja az első közös lakhatás kérdését. Úgy, hogy a későbbiekben egy lehetséges bővítés ne okozzon nagy problémát. Fontos szempont volt, hogy a terv megfeleljen a fenntartható építészeti szemléletnek.
Fémlemez fedés az építészetben 2012
A Prefa Hungária Kft. országos, nyilvános, névaláírásos versenypályázatot hirdet a fémlemez burkolatok magas színvonalú alkalmazási lehetőségeinek bemutatása céljából.
Nyerjen külföldi tanulmányutat a Prefa pályázatán!
A Prefa Hungária Kft. és a Magyar Építész Kamara országos, nyilvános, névaláírásos versenypályázatot hirdet a minőségi fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek bemutatása céljából! 18 nyertes pályamű alkotója külföldi tanulmányúton vehet részt. A pályázati anyag elektronikus formában is benyújtható!
Vissza