Az összes találat erre: „ kormányrendelet“ (18)
Megbízható tetőablakok és vasalatok széles kínálatával bővült a CPR.hu Adattár
A Roto név a világ minden pontján az épület vasalatpiacon egyet jelent az innovatív, individuális és biztonságos rendszer megoldásokkal. A Roto termékek a biztonságot, az energiatakarékosságot és a kényelmet képviselik a lakásokban. Ezek most két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.
Tízmilliárdból épülhet teniszközpont a Margitszigeten
A pénteki Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány pénzt és zöld jelzést ad a régóta tervezgetett, jelenleg romosan álló margitszigeti nemzeti teniszversenyközpont újjáélesztéséhez – adta hírül az mno.hu
Innovatív építőanyag a CPR.hu-n
Újító technológiával hőszigetelt, minőségi szerkezetkész lakóházak meglepően gyorsan építhetőek a WYW Block Zrt. által gyártott termékekből. A termékek és készletek két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.
Eredményes statisztikák: a CPR.hu haszna a tervezői termékkiírásban
Csaknem 150-en készítettek konstruktív értékelést a CPR.hu-ról a Tervlapon. A tesztet kitöltők visszajelzései alapján pontos képet kaptunk az online termékkiíró katalógus hasznosságáról, kezelhetőségéről és a fejlesztők előtt álló feladatokról.
Megszűnik a hatóságnál a bejelentés július 1-től, itt vannak az új rendeletek!
Az építési törvény módosításához tartozó kormányrendeletek a Magyar Közlöny június 13-i számában megjelentek, és lényegében megszüntetik az építésügyi hatóságok közreműködésével történő egyszerű bejelentést. Változik az OTÉK és még 9 rendelet!
Tervezői művezetés: legalább hatszor kell az építkezésre menni, kötelező a bejegyzés az e-naplóba
Már megjelenés előtt megtudtunk néhány fontos részletet az egyszerű bejelentéshez kapcsolódó, napokon belül megjelenő kormányrendeletekből az Építésijog.hu konferenciáján. Kiderült az is: sok hatóság is tanulja még az új szabályozást – és hibázik, és a tervezők is sokszor rosszul próbálnak bejelentést tenni.
Jelentősen megugrott az építési kedv – jól szerepel az egyszerű bejelentés
Látványosan beindult az építési hajlandóság hazánkban az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok változásainak következményeként. Az építési kedv megugrása különösen az idei év első napján hatályba lépő 300 négyzetmétert nem meghaladó új lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló kormányrendelet, valamint a CSOK bevezetésének köszönhető.
Döntés született a Lovarda újjáépítéséről
Újjáépülhet a budai Várnegyedben az egykori lovarda a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet értelmében.
Nőtt a lakásépítés az I. negyedévben
A KSH adatai szerint 2014. I. negyedévében 1.692 db lakás épült, 51 %-kal több, mint 2013. év azonos időszakában. Az építési engedélyek száma 1.654 db volt, ez 20 %-os emelkedést jelent.
Tervezői termékkiírás – itt a konferencia programja
A 275/2013 (VII.16.) kormányrendelet átalakította az építési termékek tervezői kiírásának jogi hátterét. A tervezők így kialakult helyzetében kíván segítséget nyújtani az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft. 2014. január végén–február elején, 8 helyszínen megrendezett szakmai konferenciája, amelynek tanácsadója az ÉMI Nonprofit Kft.
Tegnap módosult a holnap hatályba lépő szakmagyakorlási rendelet, és törvények is
Az 522/2013 (XII.30) Kormányrendelet végre pótolta a 266/2013 (VII.11) Korm. számú szakmagyakorlási rendelet átmeneti rendelkezéseit: a folyó 5 éves továbbképzési periódusok maradnak, kivéve a 2014 első félévben lejárók - amik hosszabbodnak. Építési helyett kivitelezési szerződést kell kötni!
Tervező, tudja már, miért fogják perelni?
A minisztérium főosztályvezető-helyettese már márciusban megmondta: "probléma lesz". Az építészek viszont még nem vették észre: életveszélyes a 275/2013 (VII.16.) kormányrendelet. E rendeletnek szerint a tervezőknek meg kell adniuk a betervezett építési termékek elvárt műszaki teljesítményét. Nem tud róla? A jogászok igen.
Pánikra minden ok megvan: újabb adminisztrációs feladat az építészek vállán
Július 1-től az építésztervezők feladata lesz a kiviteli tervek készítése során, vagy az engedélyezési tervben megadni az építési termékek jellemzőit. Új kormányrendelet készül, melynek lényege, hasonlóan az EU-rendeletben előírtakhoz, hogy a jövőben a gyártó nem a megfelelőséget igazolja, hanem a terméke alapvető jellemzőinek teljesítményét.
Készül a MÉK-ETK 2013 program módosítása
A 2013. január 1-jén hatályba lépett 313/2012. (XI. 8.) kormányrendelet miatt a MÉK-ETK program jelen formájában nem használható tovább.
Kijavították az OTÉK-ot!
Az Országgyűlési Őrséggel összefüggésben egyes kormányrendeletek, valamint az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet módosításáról szóló 275/2012. (IX. 28.) Korm. rendelet 5.§-a visszahelyezte régi jól megszokott pozíciójába az építménymagasság fogalmát.
Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ lesz a KÖH utóda
A rövidesen megszűnő Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) helyét a jogutódja Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ veszi át, amelybe október 31-én a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága is beolvad. Az új központ vezetője Cselovszki Zoltán lesz.
Azonnali OTÉK-módosítás lép életbe jövő héten
A július 30-i Magyar Közlönyben jelent meg az OTÉK mintegy 15 oldalas módosítása. A sok apró változást tartalmazó kormányrendelet a kihirdetést követő nyolcadik napon, augusztus 7-én lép hatályba. Ez az április 26-diki után egy újabb módosít(gat)ás.
Módosul az országos építési szabályzat
Módosul az országos építési szabályzat jövő januárban, a településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) módosítása a kormány honlapján jelent meg - adta hírül az MTI.
Vissza