Az összes találat erre: „ kulturális örökségvédelem“ (6)
„Közös örökség – közös felelősség”
Műemléki Világnap a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 jegyében Szentendrén
Megvan L. Simon László utóda, Sárváry Istvánét még csak találgatják
Dr. Puskás Imre, eddigi kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár váltja L. Simon Lászlót – értesültünk szakmai körökből. Augusztus 15-tel távozik Sárváry István, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöke is, utódjáról még csak találgatások vannak.
Májusban kezdődhet a budavári lovarda építése
A Budai Vár rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv első ütemének részeként már májusban megkezdődhet az egykori lovardaépület újjáépítése – közölte L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt beruházásokért felelős államtitkára a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének mai ülésén.
Már lehet pályázni a 2015. év kulturális örökségvédelmi elismeréseire!
A Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015-ben kitüntetések adományozásával ismeri el a műemlékvédelem és a régészeti örökség védelme területén, a kulturális örökség érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek munkáját.
A világ legszebb kórháza Barcelonából – az UNESCO világörökség része
A Szent Kereszt és Szent Pál Kórház épületegyüttese Barcelonában, a Sant Antoni María Claret utcában, az Ensache vagy katalánul Eixample városrészben emeli az épített környezet eleganciáját. Tervezője Lluís Domènech i Montaner építész a 19. század eleji katalán modernizmus stílusában tervezte remekművét.
A kutatás lehetőségei és feladatai - beszámoló az egri kiskonferenciáról
Az “Örökség a Jövőnek - Jövő az Örökségnek” sorozat részeként, a Román András Nyári Egyetem programjába illeszkedett A kutatás lehetőségei és feladatai kiskonferencia. A kutatás szerepét taglalta a kulturális örökségvédelemben, levezető elnöke Wierdl Zsuzsanna okl. restaurátor-művész, az Icomos Nemzetközi Falképbizottságának elnöke volt.
Vissza