Az összes találat erre: „ lakóépületek“ (24)
„Minden építés alapja” – pályázat építészek és egyetemi hallgatók részére
Az immár negyedszer kiírt pályázat egyik fontos célkitűzése, hogy megismertesse nem csak a szakmával, de a közvéleménnyel is azokat a köz- és lakóépületeket, üzemeket, telephelyeket és egyéb, kreatív megoldásokat, amelyek esetében a tervezés és a megvalósítás során a központi elem a beton volt.
Ablak – fény és élet
Országos, nyílt és nyilvános pályázat lakóépületek építész tervezői részére
IX. REHAU Szakmai Nap
Komfort, gazdaságosság, értékteremtés – lakóépületek építése tematikával, idén a budapesti MOM Kulturális Központban rendezi Szakmai Napját a REHAU.
A 300 négyzetméter feletti épületek építésénél is elég az egyszerű bejelentés, és kötelező a kiviteli terv
A jövőben a 300 négyzetméter feletti, nem kereskedelmi céllal épített vagy bővített lakóépületek is megvalósíthatók egyszerű bejelentéssel. A szabályozás műemlékekre nem vonatkozik.
300+
Az Országgyűlésben kedden döntenek a 300 négyzetmétert meghaladó lakóépületek sorsáról. A hétfőn kezdődő két hetes ülésszak az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatának betiltását és a hatvani Grassalkovich-kastély privatizációját is napirendre tűzte.
Most már tény: Magyarország akusztikai szempontból negyedosztályú... sincs
Iskolák, tornatermek, uszodák a nagy vesztesei a teremakusztikai nemtörődömségnek, míg a lakóépületek, irodaházak esetében főleg városi főutak mentén kihívás a hangszigetelés. Közben új ISO szabvány készül az akusztikai minősítésre. – Beszámoló az Építész Tervezői Napról
Úszó hidropolisz a Nílus völgyében
A Silt Lake Citynek, azaz iszapvárosnak is nevezett település az árvízvédelmen túl környezettudatos lakhatást kínál a folyam árterében. A moduláris úszó városban lévő mezőgazdasági területek, lakóépületek, energiagenerátorok együtt lebegnek a víz felszínén, kivédve az árapályt és az áradások veszélyeit.
Új szabályok a 300 négyzetmétert nem meghaladó lakóépületek egyszerű bejelentésénél
Megszületett a várva várt módosítás. A parlament kedden délelőtt megszavazta az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény újabb módosítását.
Ha kíváncsi arra, mi történik ma a hazai építéspolitikában, ez a képzés Önnek való!
Elszabadult a pokol a 300 négyzetmétert meg nem haladó lakóépületek terén? Mi a CSOK szakmai háttere? Már a tervezőé a felelősség, de pontosan miben? Ezekre a kérdésekre adnak választ a Szakszerű és jogszerű konferenciasorozat online kreditpontos előadásai.
A mai napon benyújtották az Építési Törvény módosítását – mi van benne?
A szerdai kormányülésen fogadhatta el a kormány az ÉTV-nek azt a módosítását, melyet a mai napon nyújtottak be a parlamentnek. A 300 négyzetméter alatti lakóépületek bejelentésével kapcsolatos korábbi anomáliákat rendező törvényjavaslatot az országgyűlés tárgysorozatba vette.
Lakóépületek egyszerű bejelentése - mit tehet a tervező, mit vizsgál a hatóság?
Óriási a bizonytalanság az építőipari szakemberek körében a 300 négyzetméter alatti lakóépületekre vonatkozó úgynevezett egyszerű bejelentési eljárással kapcsolatban.
Tudomásulvételi eljárás, új főépítészi szerepkör, mintaterv - hogyan lesz ez?
A Metszet 2015/5 számában megjelenő interjúban először fejti ki a Miniszterelnökség, hogyan is képzeli az építésügy jövőjét, hogyan változik a kis lakóépületek engedélyezése, az építészek szerepe és felelőssége, a főépítészek szerepköre, a kötelező díjszabás és még sok minden...
Színek az építészetben
A szín egy olyan különleges eszköz az építészek kezében, amelynek nincs anyaga és nem kerül pénzbe, mégis nagy hatással bír – hangzott el az októberi Építész Tervezői Napot megnyitó videóelőadásban, amely az Anna Popelkával és Georg Poduschkával (PPAG Architects, Bécs) készült beszélgetésből készült.
PÁLYÁZAT
Az épület az 1920-as években épült, a Szakáts család lakóépületeként. A II. világháború után államosították, majd úttörőtábor üzemelt benne a rendszerváltásig. A rendszerváltás óta üresen áll, az állapota folyamatosan romlik. A tábor egykori csónakháza is felújításra szorul.
Lakóépületekkel foglalkozik az új Metszet
Magyar, spanyol és angol lakásokkal, lakóépületekkel foglalkozik legújabb számában a Metszet.
Komoly egészségkárosodással fenyegetnek elöregedő palatetőink
A ’90-es évek óta ismert az azbeszt egészségkárosító, rákkeltő hatása, de egészen a ’80-as évekig a szocializmus egyik legelterjedtebb tetőfedési anyaga volt a tetőpala. Mivel a pala csak törés, repedés esetén veszélyes, érdemes bontás nélkül új, hosszú távon biztonságot nyújtó tetőt ráépíteni – hívja fel a figyelmet a Lindab.
Tervezői nap - tüzes hangulatban
A tűzvédelem témaköre nemcsak az OTSZ változásai miatt fontos, hanem azért is, mert egy nagyon dinamikusan fejlődő szakterületről van szó – hangsúlyozta bevezetőjében dr. Takács Lajos egyetemi adjunktus, az áprilisi építész tervezői nap levezető elnöke.
Mi újság Edouard Francois-val?
A zöld építészet francia sztárja a 2012-es év elején sem pihen, irodája, a Maison d'architecture Edouard François több munkán dolgozik, épületeiről szakkönyvek emlékeznek meg, ő maga pedig több helyen tart előadást, ahogy azt a 2010-es budapesti Nemzetközi Építészkongresszuson is tette.
A fákkal békés egymás mellett élésben
Japánból legtöbbször urbánus, kissé kaotikus, zsúfolt környezetben lévő lakóépületek fotóit láthatjuk. Ez a tokiói ház nemcsak zöld környezetével válik ki ezek közül, hanem a tervezői módszere is egyedi és példamutató: az építészek maximálisan tiszteletben tartották a meglévő faállományt.
Függőleges erdő épül Milánóban
Miközben építészek, urbanisták és beruházók világszerte többnyire a tervezőasztalon maradó futurisztikus zöld tornyokról, függőleges kertekről vizionálnak, az észak-olaszországi nagyvárosban már építik a Bosco Verticale-t, a Függőleges Erdő-t
Vissza