Az összes találat erre: „ metróállomás“ (11)
Mókás metróállomások az építészet fenegyerekétől
... avagy, ha már utálsz bejárni a munkahelyedre, legalább útközben szórakoztasson valami.
Bontják vagy mégsem? Ellentmondó hírek a MTESZ székház sorsáról
Négy hete még megtartásról szólt a kormányhatározat, most bontásról beszél a Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője, sőt még a Kossuth téri metróállomás is zárva lesz egy időre.
Szenzációs magyar siker a 2015 Building of the Year Awards nemzetközi versenyén
A hazai 4-es metró berobbant a nemzetközi élmezőnybe olyan nevek mellett, mint Herzog & De Meuron, Álvaro Siza vagy Shigeru Ban. A Spora Architects tervezte Fővám és Gellért téri metróállomás 3000 beérkezett pályamű közül nyerte el a fődíjat "közösségi épület" kategóriában. Gratulálunk!
Egy stadionnyi pénzből újul meg a Széll Kálmán tér!
Néhány napon belül elindul a Széll Kálmán tér felújítása, minthogy a kivitelezővel hétfőn aláírták a szerződést. Először bontás-előkészítési feladatokat kell elvégezni, az igazán látványos munkálatok február-március környékén kezdődnek. Akkortól bontják a metróállomás toldaléképületét, illetve felszedik a tér közepén haladó hurokvágányokat.
Párizsban 72 új metróállomással bővül a hálózat. Az első állomások látványtervei
A francia kormány döntött tömegközlekedésének drasztikus javításáról, s Grand Paris Express (Nagy Párizs Expressz) néven elindította a párizsi agglomeráció új tömegközeledési hálózatának kiépítését, amelynek keretében 2030-ig 35 milliárd eurót költenek a jelenlegi metróhálózat felújítására és bővítésére.
Vízszigetelések - víz: élet vagy első számú veszélyforrás
Zsúfolásig telt a Bara Hotel konferenciaterme az őszi-téli szezon első Építész Tervezői Napján, amely a vízszigeteléseket állította középpontba a mélyépítési szigetelésektől a tetőteraszokig.
A BMC-re is lehet szavazni az Architizeren!
Mint olvasóinktól megtudtuk, nemcsak a metróállomások, hanem a BMC is döntős lett az Architizer A+ awards-on, Architecture and Sound kategóriában, úgyhogy erre is lehet szavazni március 21-ig! Hajrá magyarok!
Elment a metró, üres az állomás…
Mit kezdjünk egy üres metróállomással, ha óvóhelyre és gombaneveldére éppen nincs igény? A párizsiaknak van néhány ötletük.
Dráma az üzleti negyedben
Zaha Hadid tervei alapján készülhet az új metróállomás Rijadban, mely az nagyvonalú tereivel, lendületes formájával színpadias keretek közé emeli az átszállás többnyire nem kívánt élményét.
2012. évi Ybl-díjasok kiállítása a FUGÁ-ban
2012. március 14-én a Belügyminisztériumban a délelőtti díjátadás napján délután a Budapesti Építészeti Központban nyílt meg az 2012. évi Ybl-díjasok kiállítása. Nagy Bálint, a FUGA igazgatója bejelentette, hogy a kiállítást Cséri Nikolett rendezte.
A 4-es Metró és 14 másik.
Sötét, büdös, mocskos és nyüzsögnek benne a patkányok - bár ez lehet pontos leírása sok metróállomásnak és alagútnak a világon, ez biztosan nem vonatkozik a Barcelona Drassanes állomásra, a Stockholmi Tunnelbana-ra, a müncheni U-Bahn-ra vagy a további 11 egyéb színes, modern és egyszerűen szép, vagy érdekes állomásra.
Vissza