Az összes találat erre: „ nyaraló“ (28)
Lakó- és szállásépületek az új Metszetben
A Metszet 2018/2. számában hazai és külföldi családi házak, nyaralók, szállásépületek kaptak helyet, kiegészülve a hazai lakáspiac helyzetének ismertetésével.
Kunyhónál több, háznál kevesebb
Pezo von Ellrichshausen terepbe ágyazott betonépítményt készített a Csendes-óceán partján az oroszlánfókák élőhelyeként számon tartott természetvédelmi területen.
A producer háza
Keszekuszán egymásra dobált konténerek a Joshoua Tree nemzeti park peremén. Ennél extravagánsabb nyaralót nehéz lenne elképzelni.
Luxuslombház Fokvárosban
Ez a látványos lombház eltér 'hagyományos', korábbi társaitól, mivel nem egy fa tetejére épült. A cölöpökön álló ház a fák lombjai között magasodik és tekint le a csodaszép panorámára.
Nagyvonalú egyszerűség – Nyaralók a Kotsis-fivérektől
A Balaton már az I. világháború után elkezdett elérhetővé válni a szélesebb néprétegek számára. Az új idők új igényeinek megfelelő nyaralótípus kikísérletezésében Kotsis Ivánnak komoly szerepe volt, míg a Kotsis Endrétől ismert egyetlen nyaraló a régebbi típust testesíti meg, de mai szemmel nézve is meglepően korszerű építészeti megformálással.
Egy fecske nem csinál nyarat?!
Két leselejtezett konténer, egy megszállott tulaj és pénz – ez a három feltétel kell ahhoz, hogy az ember megterveztessen és megépíthessen egy ilyen otthont.
A balatonszéplaki villaépítészet kezdetei: Ligeti Béla építész nyaralója
Egy felhívásnak köszönhetően vált nyaralótulajdonossá nem egy jeles építészünk családja. Így történt ez Virág Csaba és Ligeti Béla esetében is. Mindkettőjük nyaralóját Rathing Ferenc tervezte.
Virág Csaba balatonszéplaki nyaralója
Rathing Ferenc példája bizonyítja, hogy mára már elfeledett mérnökök is terveztek a két világháború között korunk kiváló építészei által megbecsült villákat.
Ó, a Balaton, régi nyarakon…
A magyar tenger partján megfelelő építészeti színvonalat csak akkor lehet elérni, „ha a balatoni nyaralók tervezése kivétel nélkül rátermett tervező-, építőművészekre bízatik, ami eddigelé csak ritka kivételként történt meg.” – mondta Kotsis Iván a Magyar Mérnök- és Építészegylet 1931-es balatoni ankétján.
Tél és a nyár külön költözik a "Skizofrén ház" portáján
A megrendelőknek az volt az igénye, hogy a mogyoróültetvény mellé építendő új házukat nyaralónak is tudja használni a család, mivel nem akarnak elutazni valahová csak azért, mert épp szabadságon vannak.
Homok kint, homok bent…
Sokunk szereti a tengerparti homokban eltölteni jól megérdemelt nyaralását. Ám Aires Mateus irodája továbbvitte a gondolatmenetet, miszerint nem feltétlenül csak a kültérbe való a homok, járkálhatunk mezítláb a homokban bent a nyaralónkban is.
CAN MANA - Ház a házban
A Földközi-tenger nyugati medencéjében fekvő Baleár-szigeteken található egy impozáns nyaraló, melynél a kint és a bent fogalma új értelmet nyer. A funkciók határozott elhatárolásával a lakók egyszerre lehetnek részesei a gyönyörű tájnak, ám ha úgy tartja kedvük, a világ elől elvonulva pihenhetik ki a hétköznapi fáradalmakat.
Aprócska épület a Svájci hegyekből
Az építmény a Svájci Alpokban helyezkedik el, és kihasználja a táj adottságait, így létrehozva egy rendkívüli nyaralót.
Bunkerből lett nyaraló: Kívül tágasabb
Idilli nyaralóhelynek tűnhet egy masszív kis bunker az erdőben, tágas terekre, túlzott kényelemre azonban nem érdemes számítani.
Mitől lehet lakható egy faház nyáron?
Százezerszámra állnak Magyarországon nyaraló célú faházak, melyek belső klímája éppen nyáron elviselhetetlen. Ráadásul a rákkeltő azbesztcement hullámpala is millió négyzetméterszámra található rajtuk. De néhány beavatkozással a helyzet gyökeresen javítható.
Összecsaptak a hullámok
Szerencsére volt mentő(öv)ötlet.
Szakmai továbbképzések nyáron is – a teraszon, a kertben, a strandon, a nyaralóban
A konferenciák, szakmai továbbképzések nyári uborkaszezonjában is van lehetőség kreditpontok gyűjtésére a tervlap.hu továbbképzési rendszerében. Méghozzá rövid idő alatt, kényelmesen, kedvező áron és a saját időbeosztásunkhoz igazítva.
Homlokzaton a Balaton
Az esztétikum mellett a természeti hatásokkal szembeni ellenállóság az elmúlt évek szélsőséges időjárása miatt egyre hangsúlyosabb elvárás a homlokzat és a tető megoldások kiválasztásánál. Ez vezette a tervezőket ennél a Balatonbogláron Bauhaus stílusban épült családi nyaralónál is, ahol egy különleges Prefa megoldást javasoltak a homlokzatra.
Tetőszépségverseny: korabeli szépségét nyerte vissza a balatonalmádi lakóház
Egy korabeli képeslap alapján felújított balatonalmádi lakóház különleges mintázatú tetőcserepével és a gondosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett tetőszerkezetével nyerte el a Creaton Hungary Kft. által, idén immár IV. alkalommal meghirdetett Tetőszépségverseny első díját.
Érdekes spanyol parasztház felújítás
A megújítás célja az volt, hogy egy 17. században épült parasztház kortárs nyaralóként szülessen újjá.
Vissza