Az összes találat erre: „ passzívház“ (42)
Passzívház a Fekete-erdőből
Egy kortárs anyaghasználattal rendelkező koncepcionálisan erős passzívház a Fekete-erdőből, amelyben megfelelő arányban párosulnak a hideg és meleg színek is.
Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok
November második hétvégéjén ismét látogathatók a magyar passzívházak.
Megépült az ország első passzívház óvodája
Holnap adják át a legnagyobb magyarországi passzív minősítésű gyermekintézményt, a Meséskert Óvodát (pontosabban Tagóvodát). Két év alatt, az Archikon tervei szerint épült fel a passzívház minősítésű óvodaépület.
FIABCI díjat kapott az angyalföldi passzívház
Újabb elismerést érdemelt ki a Jász utcai passzívház: a legnagyobb nemzetközi ingatlanszövetség is díjazta az angyalföldi 100 lakásos épületet.
Közel nulla energiás épületek – szakképzés kivitelezőknek
A Passzívházépítők Országos Szövetsége (Paosz) és a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara új, hiánypótló szakképzést szervez tervezőknek és kivitelezőknek, valamint továbbképzést „közel nulla energiás” kivitelezésben érintett szakembereknek.
Az üveghegyen innen
Hőszigetelő bővítés "üvegházhatással", proAKTÍV passzívHÁZASOKnak.
A százlakásos passzívház a legjobb magyar ingatlanfejlesztés
A XVII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első helyezettje környezettudatos építés kategóriában a 100 lakásos passzív társasház. Az épületet máris a környezettudatosság par excellence hazai példájaként említik.
A százlakásos passzívház az új Metszet címlapján
Lakóépületekkel foglalkozik a Metszet 2015/2 száma, köztük Nantes-i társasház, Steyrben régi vámházból lett lakóház, szingapúri luxusvilla is szerepel. A magyar színeket Józsa Dávidtól, Borbás Pétertől, Paládi-Kovács Ádámtól és Szentmáry Szabolcstól egy-egy családi ház képviseli.
Átadták Magyarország legnagyobb passzívházát (fotók)
A százlakásos passzívházat Nagy Csaba Ybl-díjas építész tervezte. Magyarországon jelenleg húsz minősített passzívház van, ám olyan méretű, léptékű, mint a Jász utcai, egy sincsen.
Eszes, nemcsak okos a dánok pluszenergiás passzívháza
Dánia nyugati partján, zöld környezetben felépült rondella irodaház nagysága ellenére is produkálja a fenntarthatóság 2020-ban megkövetelt legszigorúbb feltételeit. Ez köszönhető a Dán Passzívház Szövetség kreatív, hasznos tanácsainak, amellyel folyamatosan segítették a tervezők munkáját.
Vízszigetelések - víz: élet vagy első számú veszélyforrás
Zsúfolásig telt a Bara Hotel konferenciaterme az őszi-téli szezon első Építész Tervezői Napján, amely a vízszigeteléseket állította középpontba a mélyépítési szigetelésektől a tetőteraszokig.
Ökologikus építés – új kreditpontos online szakmai tanfolyam
Elindult a tervlap.hu legújabb online szakmai továbbképzési kurzusa, amely a Corvin Negyed LEED és BREEAM tanúsított épületeit, a százlakásos passzívházat és egy hetvenes évekbeli családi ház ökologikus felújítását mutatja be.
Ami az öko-építésben másképp van
Miért nincs jó BREEAM minősítése több Corvin Negyed-béli épületnek? Miért kellett újratervezni a 100 lakásos passzívház ablakcsomópontját? Mi köze a szomszédnak egy pécsi pluszenergiaház hőszigeteléséhez?
Német variációk passzívházra
Vajon a németek tényleg annyival előttünk járnak passzívház-ügyben, mint gondolnánk? Mindent tudnak már a témáról, vagy ők is kísérletezgetnek még? Valóban minden új, vagy felújítandó épület csak passzívház lehet náluk? A GreenDependent Intézet és a B.&S.U. mbH. berlini tanulmányútján sok mindenre választ kaptunk.
„Boldog – szomorú dal”
Vajon alkalmas lehet-e egy hetvenes években épült panelház arra, hogy passzívházként keljen új életre? E kérdésre keresték a választ a Budapesti Műszaki Egyetem, a Kassel-i Egyetem és a Darmstadt-i Passivhaus Institut mérnökei 2005-ben. A dunaújvárosi SOLANOVA-projekt tanulságai alapján a válasz: igen is, meg nem is.
Kortárs ECO ház vasbeton keretlábakból
Újrahasznosított anyagokból épült fel egy családi ház Chilében, amelyhez még egy ipari csarnok vasbeton keretlábait is felhasználták.
Kortárs passzívház corten acél, és fa burkolattal
Az épület egy dimbes-dombos, buja zöld vidéken helyezkedik. A tisztásra épület ház az erdő felől közelíthető meg, az épület fa keretezésben corten acél burkolatot kapott.
Keretbe foglalt passzívház Kanadából
A Kanadai The Marc Boutin Architectural Collaborative építész iroda szó szerint keretbe foglalt egy passzívházat – „a képből csodálatos látvány nyílik a hegyekre, a hegyek nézik a képet”.
Alacsony energiájú egyetemi sportcsarnok – három az egyben
Kimondottan egyetemisták számára készült az alacsony energiájú sportcsarnok; nem alkalmas nagyszámú nézőközönség befogadására, mégis említésre méltó.
Portugál passzívház – katonai betonbunker a dombon?
Az épület Portugáliában a Cavado folyó partján helyezkedik el, természetvédelmi területen. A telek nagyjából 4000 m2 és egy régi rom is található itt, amelynek megőrzése fontos volt, sőt az építkezéssel növelni szerették volna a rom értékét.
Vissza