Az összes találat erre: „ szálcement“ (25)
EQUITONE: az építészeti formálás szerves része
2017-ben harmadik alkalommal hirdetett országos, nyílt tervpályázatot a CREATON South-East Europe Kft. EQUITONE üzletága építészek és építészhallgatók számára. A két, összesen 1 100 000 Ft összdíjazású pályázat eredményei január közepén kerültek nyilvánosságra.
Természetes homlokzatburkolatok középületeken
Az anyagi források általában nem állnak korlátlanul rendelkezésre, ha középület felújításáról van szó, éppen ezért örömteli, hogy az egyre-másra megjelenő toronydaruk jelezte új építések mellett országszerte számos középület modern funkciókhoz való igazításának lehetünk tanúi.
Ha Zugló, akkor zöld bölcsőde
Hogyan lehet egy földszintes lepényépületet érdekesen megformálni egy forgalmas kereszteződésben? A Zimborás Gábor és Kiss Róbert által tervezett, tájépítészeti objektumként kialakított Mesevonat bölcsőde erre mutat egy egyedi megoldást.
Visszafogottan elegáns nagylapos homlokzatburkolat családi házon
Letisztult formák, távolról homogén, de közelről némileg strukturált, nagyvonalú felületek, időtálló látvány és minőség.
Nagytáblás szálcement lapokból nyitott fugás kialakítás
Az EQUITONE szálcement anyagok az elmúlt években elsősorban homlokzatburkolatként jelentek meg kisebb és nagyobb épületek díszeként, valamint azok minőségének szolgálatában. Így nem is olyan régen még meglepő műszaki megoldás volt a soproni Szent Orsolya iskola tetején, tetőfedő anyagként használt EQUITONE burkolat.
Képletszerű és mértéktartó homlokzatképzés
Tiszta építészeti szándék, képletszerű és magas színvonalú homlokzatképzés. Ezekkel a szavakkal méltatta Patartics Zorán az „EQUITONE: Az anyag természete"– szálcement homlokzatok az építészetben című építész pályázat nyertes pályaművét Mészáros Erzsébet, Stiebel Rita és Szepesi János építésztrió munkáját.
Új CREATON beton tetőfedő család
A népszerű CREATON kerámia tetőcserép és a környezetbarát szálcement pala mellett 2017-től a cég választékában a beton tetőfedő anyagok is megtalálhatóak. A CREATON magas minőségű, új beton tetőfedő anyag választéka minden igényt kielégítve teszi teljessé az eddigi kínálatot.
Equitone: a mértéktartó egyszerűség példája
Már nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön, kinek a neve kerülhet az Equitone: az Anyag természete – szálcement homlokzatok az építészetben című pályázat első nyertesei mellé. 2015-ben Halmosi Erik, Prohászka Benedek és Solymár Annamária büszkélkedett ezzel a címmel.
Az Anyag lehetőségei
„You begin with the possibilites of the material” – Robert Rauschenberg.
Szálcement burkolatok több mint 45 perces tűzterjedési határértékkel
Új építésű épületeknél, illetve meglévő épületek homlokzati hőszigetelése és felújítása során, az energetikai kérdések mellett sok szó esik a tűzvédelmi szempontokról is.
Pala helyére pala, avagy palatető újrafogalmazva
A ’80-as években épült budai villa felújítása után a villanyfogyasztás 100%-át az aszimmetrikus formájú tetőn elhelyezett napelemek biztosítják. De nem ez az egyetlen figyelemre méltó műszaki megoldás, amely az N. Nagy Tamás tervei alapján megújult, kétlakásos épületet igazán széppé, izgalmassá teszi.
Cedral: a fa helyére szálcement
Az épület számos látszó felületén gyakran alkalmazott burkolatok nem kellően időjárásállóak és folyamatos karbantartást igényelnek amellett, hogy természetes és esztétikus hatást keltenek.
Elegáns burkolatok a kulturális barlangban
Nem mindennapi kulturális élményben lehet része annak, aki betekintés nyer a Fertőrákoson nemrégiben felújított Barlangszínház szívébe. A hatalmas kőfejtő szikla belsejébe épített hűvös színházterem kellemes érzést nyújt a nyári melegben, az Equitone Tectiva szálcement lapok környezetbe illő természetessége szemet gyönyörködtető élmény.
Szálcement burkolat a bécsi bérlakáson
Rugalmas munkaidő, home office – az ilyen és hasonló, megváltozott munkavégzési szokásokat helyezik fókuszukba a Bécsben évek óta folyó ún. „Élni és dolgozni” mottóval működő városfejlesztési projektek. Ennek a programnak a keretében valósult meg a Simply 11 beruházás is.
Eternit síkpala: a természetes elegancia
A modern Eternit szálcement alapanyagú síkpala természetes alapanyagú, egyszerűen, gyorsan szerelhető, széles körben elterjedt és változatosan alkalmazott építőelem. A mai modern síkpala már nem a rossz hírű, azbesztet is tartalmazó anyag, hanem kreatív építőelem. A különböző felrakási módok alkalmazásával a tető egyedi stílusa is kiválasztható.
Eternit síkpala: a modern kor igényei szálcementből
Az Eternit által fejlesztett szálcement a modern síkpala és hullámpala alapanyaga. Az Eternit több mint 100 éves hagyományra visszatekintő építőanyag-gyártó, az említett alapanyag pedig több évtizedes múlttal rendelkező, bevált építőelem a kortárs építészetben.
Equitone Tectiva: több száz éves módszer mai köntösben
Az átszellőztetett homlokzatburkolat esetén nem tudományos áttörésről, inkább egy fokozatos felfedezésről van szó, aminek kialakulása jórészt intuitív módon kezdődött több évszázaddal ezelőtt, Norvégiában. A fejlődés egyik jelenkori állomása a mai köntösben megjelenő, természetes és elegáns homlokzati panel, a Tectiva.
Cedral: vonalak és színek játéka
Legyen szó akár egy modern családi ház homlokzatáról, sorházról, középületről, vagy irodaházról, a szálcement Cedral homlokzatburkoló lapokkal kiváltott faburkolat szemet gyönyörködtető megjelenése az épületet feltétlenül kiemeli a környezetéből.
3D: a fény ihletése
Rendhagyó módon debütált a fényviszonyok hatására dinamikusan változó megjelenésű, új Equitone szálcement. A Linea homlokzatburkolati rendszer segítségével akarva akaratlanul belépünk a 3D világába.
Az anyag természete
Equitone szálcement homlokzatok az építészetben: pályázat építészek és építészhallgatók számára!
Vissza