Az összes találat erre: „ tégla“ (65)
Arányos nagyítás
A kis kétemeletes, téglaszerkezetű nyeregtetős ház archetipikus formájának van egy szokatlan funkciója: a forma egy belső udvart rejt, ahol a medence és a belső terasz található.
Téglák és síkok összjátéka a vietnámi "barlangházban"
A H&P Architects tervezői Hanoi külvárosában olyan barlangházat terveztek, ahová a jól bevált, helyben, kézzel gyártott téglát felhasználva a barlang szabálytalan formavilágát követve változatos síkok, szögek játékával és a súrlófényekkel különleges esztétikai élménnyel ajándékozza meg a lakókat.
Látszó OSB lap – Miért ne?
Egyre többször találkozhatunk látszó OSB lap tudatos megjelenésével belső terekben. Az olcsó és strapabíró anyag az elmúlt években bújt elő más burkolatok alkotta rejtekéből, s állt be a bontott tégla, látszóbeton, corten acél, raklapbútor alkotta sorba – valójában teljesen logikusan.
Rangidős brémai polgár
Hogy kell egy banképületnek kinéznie? – teszi fel a kérdést Adam Caruso Bréma történeti belvárosába tervezett, mértéktartó épülete kapcsán. A pénzintézet téglából szőtt, elegáns öltözetében kétségtelenül úgy fest, mint egy rangidős polgár a városi elöljárók között. A tervért Carusót idén a Fritz Höger-díj legmagasabb kitüntetésével jutalmazták.
Rejtőzködő ház
Csak egy beugró érzékelhető az iskolaudvaron a téglakerítésben, meg egy fekete cső mered az ég felé, rejtekhelyet adva egy kis családi háznak.
Felhőkarcoló jenga stílusban
New Yorkban a Herzog & de Meuron iroda tervei alapján elkészült a különleges lakótorony, mely azt az illúziót kelti, hogy egyes szintjeit kihúzták a helyéről, akár egy jenga torony tégláit.
Egyedülálló! Hosszában épülhet híd a Duna felett
Az érdi képviselőtestület tagjai szeptember végi ülésükön úgy döntöttek, pályáznak az Eurovelo6 EU-s pénzeire, és kerékpárutat építenek két téglagyár közé. Az utat a tervek szerint a Duna fölé építenék, hosszában.
Itt a kőművesrobot, 60 perc alatt 1000 téglát tesz a helyére (videó)
A Hadrian X robot több kőműves alkalmazása mellett időt is megspórolhat a jövőben a házak építésénél.
Helyi anyagokból épült orvoslak
A Butaroban 2011-ben nyílt egy kórház, mely rendkívül jó és széleskörű ellátást biztosítana a környező régiók lakóinak. Viszont óriási munkaerőhiány állt fenn, ezért, hogy orvosokat csábítsanak ide, a kórháztól kb. 5 percre modern lakokat építettek orvosoknak. Ezekbe a házakba az orvos, akár külföldről is, a családjával együtt beköltözhet.
Kívül tégla, belül beton: elkészült a Tate Modern új szárnya
Pénteken nyitja meg a kapuit a londoni Tate Modern új, tízemeletes épülete, amely új kiállítóterekkel és panorámát kínáló tetőterasszal fogja várni a látogatókat.
A világ innovatív téglaépítészetének elismerése – Brick 2016
Dietmar Eberle irodaháza az ausztriai Lustenauban és a spanyol Harquitects iroda granollersi családi háza nyert nagydíjat a Brick 2016 pályázaton. Vietnami, belga, brazil, svájci projektek nyertek még, sajnos idén se magyar, se (közép)-kelet-európai győztes sincs.
Valami készül Londonban
Herzog & de Meuron-ék a föld mélyére ástak, téglákat rakosgattak, falakat hajtogattak, réseket vágtak London kellős közepén, mi pedig meglestük mi készül. Még semmi sem hivatalos, de mi már leleplezzük a részleteket!
Tízemeletes, hajtogatott téglapiramissal bővül a Tate Modern
Bejelentették, hogy jövő júniusban megnyílik a londoni Tate Modern Herzog és de Meuron építészeti iroda által tervezett, új, tízemeletes épülete.
Borsos József könvybemutató Debrecenben
Meredek tetők, székelyes visszametszések, művészi városcímer, szénaboglyaív, valamint tégla, tégla – ezek láttán szinte biztosak lehetünk abban, hogy Borsos József által tervezett épülethez értünk. Monográfiáját április 9-én mutatják be Debrecenben.
Világító téglák a sanghaji éjszakában / Atelier Archmixing
Sanghaj Hengshanfang városrészében egy merőben új elgondolású homlokzatfelújítási projektet valósított meg az Atelier Archmixing építésziroda. A városrész kereskedelmi központjában található épület felújítása egy komplex városrehabilitációs program részeként valósult meg.
UNESCO világörökségi helyszínek Németországban 3.
A tégla- és a kőépítészet határvonala Németországon keresztül húzódik. Az északi területeken nem állt rendelkezésre nagy mennyiségű kő, agyag viszont igen, így a földrajzi fekvés határozta meg a téglagótika kialakulását Észak-Németországban is.
Gigantikus beruházás a belvárosban
A téglaépítészet virtuózai tervezik a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU) átalakítását
Családi ház a külvárosban
Amikor Anders és Malene Søndergaard először állt a sárga téglás ház előtt a Koppenhágától északra eső csendes külterületen, azonnal beleszerettek a régi épületbe és megegyeztek: ez a gyümölcsfás nagy kerttel és a két szinten 100 m2-es lakóterülettel, valamint 60 m2-es pincével rendelkező ház lesz az új otthona a fiatal párnak és két gyermeküknek.
A téglaépítészet virtuózai kapták a RIBA Aranyérmet
A Sheila O'Donnell és John Tuomey ír építészpárosnak ítélték az egyik legrangosabb brit építészeti díjat.
Ahol a minőséget a személyes bizalom egészíti ki
A dupla H betűt megformáló, szárai belsején üveg-, külsején tégla-, tetején alumíniumborítású akadémiai kutatóintézet a BME Q1 épület szomszédságában áll. Az „ötödik homlokzaton" elhelyezett mintegy 3 ezer m2 Prefa alumíniumborítás az innovációt biztosító 250 laborszekrény technikáját védi és takarja a külvilág felé.
Vissza