Az összes találat erre: „ transzparencia“ (15)
Ha Zugló, akkor zöld bölcsőde
Hogyan lehet egy földszintes lepényépületet érdekesen megformálni egy forgalmas kereszteződésben? A Zimborás Gábor és Kiss Róbert által tervezett, tájépítészeti objektumként kialakított Mesevonat bölcsőde erre mutat egy egyedi megoldást.
Világhírű kutató-fejlesztő cégek high-tech fellegvárai Budapesten
A 21. század kutatás-fejlesztését reprezentáló technológiai cégek az egész világon egyre csak terjeszkednek. A nemzetközi infokommunikációs cégek legjobbjai az elmúlt években sorra felvonultak Budapesten is – írja a realista.hu.
A Biodómtól az irodaházakig – egy épszerkes konferencia tanulságai
Nemcsak a vidámpark helyén létesülő új biodóm, a Pannon Park volt a május 26-i épszerkes tervezői nap újdonsága. Szó volt új homlokzati megoldásokról, komfortigényekről, hibákról – és egy példa nélküli kerekasztal-beszélgetésre is sor került.
Ufók az Aegon új madridi székházában
Az Aegon madridi székházába lépve, hiába is keressük a hagyományos irodákat, a térelválasztó falakat. A 600 négyzetméteres, egy terű irodában nincs egyetlen térelválasztó elem sem, de kékben ragyogó kör alakú üvegburákkal elvétve itt-ott találkozunk, mintha egy sci-fi helyszínén járnánk.
Folytatódik a magyar találmány kálváriája – ezúttal az Emirátusokban
A közelmúltban örömmel nyugtázhattuk, hogy a fényáteresztő beton már jó kezekben van. Pedig nincs.
Serpentine 2015: Építészek a süllyesztőből?
Földbe süllyesztett madridi irodájukkal ismertté vált spanyol építészpáros kapta a megbízást az egyik legjelentősebb idei londoni építészeti attrakció megvalósítására.
Magyar labirintusok a középkortól a 21. századig II. rész
A témáról összeállított előadással készültem 2013. szeptember 9-15 között, a Krétán tartandó 9. ISIS Kongresszus-Fesztiválra, amelynek főtémája Szimmetria: Művészet és Tudomány, speciálisan a Labirintus volt. A cikk második része.
Alacsony energiájú egyetemi sportcsarnok – három az egyben
Kimondottan egyetemisták számára készült az alacsony energiájú sportcsarnok; nem alkalmas nagyszámú nézőközönség befogadására, mégis említésre méltó.
Komfort, fénykomfort, transzparencia, napenergia
A belső terek komfortjellemzői nemcsak kényelmi szempontból fontosak, hanem az egészségünk és a munkabírásunk vonatkozásában is – derült ki a november elején megrendezett Építész Tervezői Nap előadásaiból.
Henning Larsen emlékére - a Harpa Hangversenyterem és Konferenciaközpont
A 2013-as Mies van der Rohe díj nyertese, a Larsen tervezte üvegpalota Reykjavikban, a tenger partján áll, s kristályhálót idéző homlokzatának köszönhetően a napszakok és az évszakok változásaival a belső tér és a természeti fényhatások játékának köszönhetően változtatja arculatát.
Japán legyező-ház
Az utca kanyarulatát követő két emelet magas lamellák képzik a Kyotóban (Kiotóban) felépült családi ház déli homlokzatát, a köztük lévő üvegfelületek a transzparencia új dimenzióját mutatják be a családi ház építészetben.
Sou Fujimoto kapta a világ legjobban áhított ingyenmunkáját
A japán építész felhőstruktúrával készül az idei Serpentine Pavilonra.
Könyvtárkedd: Híd alatti elegancia
Híd alatt tölteni az éjszakát nem tartozik éppen a legelőkelőbb tevékenységek közé. Ez a londoni könyvtár éppen ilyen helyen található, pedig a világ legrangosabbjai közé tartozik.
Egy karakteresen "zöld" irodaépület a kockológia eszközével operál
Belbuda sűrűn beépített részén, a Medve utcában, vegyes, kortárs, modernista és historizáló épületek között áll az a különös irodaház, mely a térből kiemelkedő kockáinak sokaságából született, s vált megjelenésében különlegessé. Szűk kis utcácskák tekerednek közöttük, s néhol egy-egy üres telek biztosítja a levegőt és fényt a térben.
A téglaépítészet üvegfallal felturbózott modernizmusa
Öt díjjal jutalmazták az International Property Awards-on az Akadémia Park első ütemében megvalósult Officium irodaházat. A világ legrangosabb – 17 évvel ezelőtt alapított – ingatlanversenyén ez eddig még egyetlen hazai épületnek sem sikerült!
Vissza