Az összes találat erre: „ vízpart“ (8)
Európa legmenőbb vízparti lakásfejlesztései között a hazai BudaPart projekt
A víz közelben kialakult metropoliszok a kereskedelem és az ipar fejlődése során egyre tekintélyesebb kikötőket létesítettek, ám egyre több lakost is vonzott a vízpart közelsége. Ha Sanghajra, Szingapúrra vagy az öbölbeli országok sikeres fejlesztéseire gondolunk, megjósolható, hogy ez a folyamat továbbiakban is folytatódik.
Kortárs Dán Építészet kiállításmegnyitó és Olafur Eliasson: Space is Process című filmjének vetítése az A38 Hajón
A kiállítást Tom Nørring, Magyarország dániai nagykövete nyitja meg, majd „A város mint találkozóhely: közösségi terek – vízparti fejlesztések” beszélgetés következik Peder Baltzer Nielsennel, Aalborg főépítészével, és Serban Corneával, a Mutopia Architects alapítójával. Végül Olafur Eliasson: Space is Process c. dokumentumfilmjét vetítik.
Sziklák között medence lebeg az egykori kőfejtő fölött Kínában
A Wolf D. Prix osztrák építész vezette Coop Himmelb(l)au iroda tervezi a Kína Hunan tartományának központjában, a hét millió lakosú Csangshában létesítendő vízi parkot, közvetlen a Zaha Hadid tervezte hatalmas vízparti kulturális központ szomszédságában. Az utóbbi építésének előkészületei már javában folynak.
Ér milliárdokat a Shakira-villa?
Shakira eladja Miami Beach-en található vízparti luxusvilláját. Az ingatlan ráadásul nem is kicsi felárral kerül a piacra: az énekesnő alig 3,4 millió dollárt adott az ingatlanért, míg most majdnem 15 millióért dobná a piacra.
Evezzünk újra a vízpartra...
Humanitáriusság a konténerrel. Holland építészek víz alapú kontéres projekttel rukkoltak elő Bangladesben, hamarosan indul a tízezer eurós első kísérleti projekt.
Költözzünk nyáron a tengerpartra irodánkkal! De hogy csináljuk?
Már két olyan cégnél is dolgoztam, ahol komolyan felmerült a tenger- vagy más vízparti nyári üzemmód bevezetése. Bár mi nem, de a designboom csapata a vágyat beteljesítette: saját maguk alakítottak át konténereket a nyári munkához
Museum of Liverpool a 3XN-től
Július közepén adták át a Museum of Liverpool eredetileg a 2009-es Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozat központi elemének szánt új épületét.
Hallgatói tervpályázat a Margitsziget rendezésére
A MÉSZ újabb hallgatói tervpályázatot hirdet a Margitsziget rendezésére. A pályázat hivatalos meghirdetésére november 24-én szerdán 18 órakor az Olasz Intézetben került sor, s egyben a Pollack téri pályázat II. helyezettei a Velencei Biennáléról számoltak be.
Vissza