Az összes találat erre: „ zöldtető“ (15)
Az 1,7 milliárdból megépülő modern parkolóházban a Győri Balett próbaterme is helyet kap
Az alapkő letételét ünnepelték annak 205 férőhelyes, 21. századi parkolóháznak, amely pince plusz öt szinttel rendelkezik, továbbá 1300 négyzetméteres zöldtetővel, foglaltság-jelző rendszerrel és hat darab elektromos autók töltését szolgáló egységgel.
Ha Zugló, akkor zöld bölcsőde
Hogyan lehet egy földszintes lepényépületet érdekesen megformálni egy forgalmas kereszteződésben? A Zimborás Gábor és Kiss Róbert által tervezett, tájépítészeti objektumként kialakított Mesevonat bölcsőde erre mutat egy egyedi megoldást.
Épül a mélygarázs a Millenárison
A héten indul a Millenáris parkban a mélygarázs építése és a tervek szerint jövő év végére elkészül a területét és funkcióit illetően is kibővült Millenáris park.
A BIG zöldtető-csíkjai Tajvanban
A jelenleg is épülő, nyolc házból álló „Hualien Residences” lakópark architektúrájában meghökkentően tükröződik vissza a környezetében lévő hegységek szikláinak természetszabta sziluettje, ezáltal formavilága hihetetlenül változatos.
Az Év Zöldtetője és Zöldfala 2014
Díjkiosztó gála és kiállítás
Épületburok – hibák és kihívások
Új, pontosabb módszer a hőhidak számítására, a hőszigetelés vastagodásának akusztikai hatásai, a határoló szerkezeteket a saját síkjukban érő hatások, nyílászárók, függönyfalak, üveglamellák, árnyékolók, hőszigetelések, homlokzatburkolatok, héjazatok és zöldtetők – minderről a júniusi Építész Tervezői Napon szerezhettek ismereteket a résztvevők.
A Facebook a Paradicsomba megy
Néhány hete bejelentették, hogy Frank Gehry lesz a Facebook kampusz-bővítésének tervezője.
Így fog kinézni az ország első zöld bevásárlóközpontja
Megtartották a Hegyvidék Központ bokrétaünnepét, ami azt jelzi, hogy finisbe ért Budapest első környezettudatos üzletközpontjának építése. A Hegyvidék Központ egyéként az egyetlen idén elindított kereskedelmi fejlesztés, amelyben ráadásul még zuhanyzó is lesz.
Identitásteremtés építészeti eszközökkel Újpalotán
A lakótelepeken élőkre az identitáshiány jellemző, ennek orvoslására a XV. kerületben a Fő tér átépítésével és új közösségi ház létrehozásával alakítanak ki egy olyan területet, amely a közösségi aktivitás központjává válhat
Négy csodás zöldtető
A zöldtető az utóbbi időben az építészet egyik sztárja, legyen szó házilag kialakított, vagy komoly tervezés útján telepített zöldtetőkről, lakóházakról, iskolákról, középületekről vagy akár felhőkarcolókról.
Ökoszolár benzinkút
Magyarországon elsőként termel számottevő áramot egy – a budai Istenhegyi úton lévő – benzinkút. A zöldtető, a hazánkban még ritkaságszámba menő zöld homlokzati fal és a filigrán acélszerkezetű fotovoltaikus térlefedés jellemzi hazánk legkorszerűbb és talán – mérnöki szemmel – legszebb töltőállomását.
Földből kinőtt mágikus hobbit-torony
Patagónia elég távol van ahhoz, hogy aki onnan érkezett, messziről jött emberként azt mondjon, amit akar – hogy hisszük-e, csak rajtunk, esetleg a magával hozott fotókon múlik.
Hófehér membrán és beton Steven Holl új tervében
Steven Holl környezettudatos egyetemi épületet tervez a kolumbiai Bogotába
Spontán zöldtető
Mert van úgy, hogy a düledező rom, a romantikus várfalmaradványok szebbnek tűnnek, mint egy új épület. De mit tegyen a fiatal iparváros, ha nincsenek középkori emlékei? Nosza, egy kis spontán erdősítés a tönkremenő lapostetőn - és már kész is a keresett giccs.
Környezettudatos borászat
A sztárépítészek nevével fémjelzett közismert borászatok közt érdemes sort keríteni helyi építészek kevésbé felkapott alkotásainak felkeresésére is, mert éppúgy tartogathatnak figyelemreméltó megoldásokat. Ilyen példáúl ezt a zöldtetős és geotermikus energiát alkalmazó borászat, mely hamarosan átadásra kerül.
Vissza