Az összes találat erre: „ zarándokút“ (5)
Cortenkígyó a svájci Alpokban
A Philipp Esch által tervezett alpesi közlekedő a corten acél, a vasbeton és a természetes kő lényeglátó használatát tükrözi. Az egyszerre természeti és műemléki környezetbe ágyazott útvonalat regionalista alkotásnak is nevezhetnénk, noha építészeti műtárgyait az ipari kikötők belül fehér, kívül rozsdás hajóroncsai ihlették.
A Magyar Zarándokút Egyesület építészcsoportja és a CompArt Stúdió Kós-díjas, Bodrossy Kocsis Iván-díjas
December 16-án adták át a Kós Károly-díjakat és a Kocsis Iván-díjat, előbbit a Magyar Zarándokutat tervező építészcsoport, és a „Minerva térinformatikai rendszer” fejlesztő-üzemeltető cége kapta, utóbbit Bodrossy Attila DLA győri építész.
Léteznek még több ezer főt foglalkoztató mérnökirodák
A Metszet legújabb számában bemutatásra kerülő szociális lakóépület tervezőinek több munkájának megismerésére nyílik most személyesen is alkalom, egyéb, a lapban korábban publikált példaértékű spanyol projekt egy jó részével egyetemben.
Építészek a világ végén
Architecture & Wine szlogennel már évek óta van mód akár kamarai kreditpontokkal elismert tanulmányút keretében kóstolni a legjobb spanyol nedüket nemzetközi sztárépítészek extravagáns borászatait látogatva. Ezt sikerült most belecsempészni egy spanyolországi tájékozódási futamba.
A leghíresebb épületek homlokzatrészleteikből is felismerhetőek (teszt)
Legyen szó kortárs vagy régmúlt idők építészetéről, mindig és mindenfelé találni olyan egyedi karakterrel bíró alkotásokat, amelyek egy-egy város, vagy régió szimbolumává váltak. Ezen ikonértékű épületek egyetlen részlete is valódi iránytű, gondoljunk csak a legismertebb példákra, Párizs Eiffel-tornyára, vagy Bilbao Guggenheim Múzeumára.
Vissza