Az összes találat erre: „Albánia“ (5)
Ez a színház csak egy csokornyakkendő
Albániában magas fokra emelkedhet az elegancia, ha megépül a Bjarke Ingels építészirodája által tervezett új színház Tiranában, ami már önmaga is csokornyakkendőt formál.
A „szláv Jeruzsálem” az Ohrid tó partján őrzi gazdag múltját!
A Macedónia és Albánia határvidékén elterülő Ohridi-tó északkeleti partvidékén elterülő Ohrid városában és környékén található a régmúltat idéző történelmi-kulturális épületegyüttes, mely még 1980-ban lett az UNESCO természeti-kulturális világörökségi helyszíne.
Europa Nostra díjazottak 2014-ben
A díjátadó ünnepséget május 5-én a bécsi Burgtheaterben tartják az osztrák köztársasági elnök, Heinz Fischer védnöksége alatt. A díjakat Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, a kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős európai uniós biztos és Plácido Domingo, operaénekes és az Europa Nostra elnöke együtt adják át.
Az albán bunkervilág
Albániában több bunker van, mint lakás. Enver Hodzsa őrületének háromnegyed-millió betonbiztos emléke máig megvan, a kisebb-nagyobb bunkereket elbontani is borzasztó drága lenne.
A Coop Himmelblau tervezi az albán parlament épületét
A bécsi Coop Himmelblau iroda bemutatta a Tiranában megépülő új albán parlement épületének látványterveit. Wolf Prix szerint az új parlament a demokrácia átláthatóságát kívánja megtestesíteni.
Vissza