Az összes találat erre: „Chile“ (30)
Peter Zumthor modellműhelye látható a 2018-as Velencei Építészeti Biennálén
A Velencei Építészeti Biennálén a Giardini központi pavilonjának legfelső szintjén megrendezett látványos modellkiállítás mutatja be a svájci építész legismertebb műveinek makettjeit , így például a Los Angeles megyei múzeumnak (LACMA) javasolt épületét és a közelmúltban elkészült norvégiai Cinkbánya Múzeumot.
Kunyhónál több, háznál kevesebb
Pezo von Ellrichshausen terepbe ágyazott betonépítményt készített a Csendes-óceán partján az oroszlánfókák élőhelyeként számon tartott természetvédelmi területen.
Két ír építésznőt választottak a Nemzetközi Építészeti Biennálé kurátorainak
A velencei Biennálé igazgatói testülete a díjnyertes építészpárost, Yvonne Farrellt és Shelley McNamarát nevezte ki a 2018-as velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás kurátoraivá.
Velencei Biennále: Helyi aktív építészet
Jelentés a frontról (Reporting from the Front) címmel, hatvanhárom ország részvételével rendezik meg május 28. és november 27. között a 15. Velencei Építészeti Biennálét; a magyar pavilon a pénteki szakmai napon nyílik meg Fábián Gábor és Fajcsák Dénes aektivátorok – Helyi aktív építészet című kiállításával.
Sárkányház házi sárkány nélkül
Nem a mesebeli palotába költöztek sárkányok, hogy elrabolják a király hőn szeretett lányát, hanem a sárkányos házba költözött a „sárkányokkal álmodó királylány”.
A lakók spontán önkifejezésének is teret adó chilei építész kapja az építészeti Nobel-díjat
A 2016-os Pritzker-díj nyertese Alejandro Aravena építész lett. Elsősorban a szociális lakásépítés terén radikális építészeti ötleteiről ismert Aravena az emberléptékű, társadalmilag érzékeny építészet következetes képviselője.
Fürdők a Puritama völgyében
A természet kincsei olykor láthatatlanok, de az építészet láthatóvá teheti őket. Elég néhány tört vonal, hogy az ember jelenléte kiemelje, formai és biológiai értelemben is kiaknázhatóvá tegye ezeket az értékeket.
A világkiállítás az új Metszet témája - "De boldogító ez a HÁZ!"
Herzog és de Meuron, Libeskind, Foster pavilonjait mutatja be a Metszet kilenc másik társaságában. Az expó témájához kapcsolódóan pedig két magyar épületet (Fúzió, Eger; Rendezvényház, Visegrád) és egy német múzeum kerül terítékre. Most először melléklet!
EXPO 2015 Milánó – a brazil pavilon
Az Arthur Casas építészstúdió és a Marko Brajovic építészműterem közösen nyerte el a 2015-ös milánói világkiállítás pavilonjának ötletpályázatát. Tervükben izgalmasan kombinálták az építészet és a színházi díszlettervezés eszközeit a formabontó épület tervezése során.
EXPO 2015 Milánó – az orosz pavilon
Az EXPO főutcáján kapott helyet a 3260 négyzetméteres orosz pavilon. A főbejárat felett egy hangsúlyos konzolos tartó kapott helyet, mely felületén tükrözi vissza az alatta elterülő bejárati területet, mintegy monumentalizálva a pavilont.
Újraház Chiléből
Fenntartható szerkezetépítéssel párosított újrahasznosított anyag felhasználás. Ezen elv mentén készült egy figyelemre méltó családi ház Santiago de Chile közelében.
Expo 2015 Milánó: a chilei pavilon
A milánói kiállításon Chile Cristián Undurraga építész pavilonjával képviselteti magát. Több izgalmas pavilonnal szolgáltak már korábban chilei építészek, nézzük mivel készültek 2015-ben.
Virtualis drónjárat: Expo 2015
Néhány nappal a nyitás előtt összegyűjtöttük a Milánói Expó nemzeti pavilonjairól készített videókat. Lássuk, ki mire készül!
A világ legkiválóbb fenntartható építészeti projektjei - Holcim Award 2015
A 2 millió USD összdíjazású Holcim Díj a világ legjelentősebb nemzetközi megmérettetése a fenntartható építészeti tervezés területén. A mostani 4. kiírás felbolygatta az építész világot, s több mint 6.000 pályázót vonzott, akik 152 országban megvalósítandó projektekkel indultak a versenyen.
Szinte Semmi #4
Láthatatlan építészet, látható természet. A chilei óceánpart egyedülálló tájépítészeti terve 2014-ben elnyerte a chicagói IIT legmagasabb elismerését, az amerikai kontinens legkiemelkedőbb épületeinek kijáró MCHAP díjat. A portréfilm rávilágít, miért.
Jóga ház – Chile
Matanzas tengerparti hegyoldalában áll a ház, az öbölre nézve. Az elsődleges tervezői szándék az volt, hogy az épületet beleintegrálják az erőteljes tájba, a költőiségét a környezet kvalitásaiból nyerve.
Serpentine 2014: Az önző óriás kastélya
Mesebeli atmoszférát hozott létre a chilei Smiljan Radic a londoni Hyde Parkban, egy barlangot, mely kagylóhéj törékenységével lebeg a zöld pázsit felett.
A 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále Arany Oroszlán díjasa: Dél-Korea
Az Arany Oroszlán-díjat a dél-koreai pavilon a "Crow's Eye View: The Korean Peninsula" (A holló szemével: a Koreai-félsziget) című kiállításával nyerte el, amely az északi és a déli országrész építészetét állítja egymással szembe, ezzel érzékeltetve a történéseket magyarázó különböző politikai narrációk eredményeit.
Buszmegálló-sokk
Egy nyugalmas kis osztrák falu dizájn-buszmegállókkal akarja felhívni magára a turisták figyelmét, a cél eléréséhez pedig ismert nemzetközi építészeket fantáziáját hívták segítségül.
Egy világító kagyló
Smiljan Radic chilei építész tervezi a londoni Serpentine Gallery előtt felépülő idei nyári pavilont
Vissza