Az összes találat erre: „Csehország“ (14)
A 3h építésziroda a „Kreatív energiák a börtönben” című nemzetközi meghívásos tervpályázat 3. díjazottja
A cél Brno (Csehország) hajdani börtönének kreatív centrummá alakítása volt a mai igényeket szem előtt tartva. A feladat a műemléképület kötöttségeinek és a program igényeinek összeegyeztetése mellett az új épületszárny városba illeszkedő, de mégis karakteres megfogalmazása volt.
A Varsói Tower Európában először kapott WELL Building Standard minősítést
Európa vezető nemzetközi ingatlanfejlesztőjének, a HB Reavisnek varsói projektje, a neves brit Foster+Partners építész iroda által tervezett Varso Tower elsőként nyerte el Európában a WELL Core & Shell Precertification minősítést.
Végy 900 darab műanyag széket, és ...
ha már végképp nem tudsz mit kezdeni velük, boríts be velük az egész házat.
Kacsalábon álló körteház
Egy cseh építész megvalósította azt, amire azok vágynak, akiknek soha semmi nem elég. Kacsalábon forgó palotát épített, vagy legalábbis majdnem.
ZEN ház
Liberec, Csehország. Petr Stolín építész modern japán építészetből merített ihletet. Ragaszkodik az egyszerű sziluettekhez és anyagokhoz, a tiszta megjelenéshez. Az alapvető anyagok – mint a furnérlemez, fűrészáruk, farostlemez, a nyers fém és a gumilemez – olcsók és azonnal elérhetőek gyakorlatilag bárhol.
Újra látogathatóvá válik Csehország legferdébb tornya
Több mint hét évtized után újra látogathatóvá válik az észak-csehországi Ústí nad Labem főterén a helyi római katolikus főtemplom "ferde tornya". A második világháború végén elpusztult toronyba vezető külső lépcsőzetet egy helyi alapítvány rövidesen felújítja.
Karácsonyi kultúrsokk
Kínos malőr érte a belgiumi Mons várost, amely a csehországi Plzen mellett Európa Kulturális Fővárosa lesz 2015-ben: röviddel a fesztiválév kezdete előtt, 19 nappal az átadása után – éppen szenteste – összedőlt az egyik fő látványosságnak szánt gigantikus szabadtéri installáció.
Pilzeni kavicsok
Átadták az 1989-es rendszerváltás óta épült első nagy színházat Csehországban.
Házikó, ahol nemcsak teázgatni jó
A teázás nagyszerű alkalom a relaxációra, ha ehhez különleges környezet is adott, az maga lehet a tökéletesség.
Lovarda a gólyafészekben
A 90 éve hűségesen visszatérő gólyák fészke ihlette egy elhagyott farm rekonstrukciójának központi elemét.
Hogyan lett buszváró a Nemzeti Könyvtárból?
A hír igaz, a projekt megvalósult! Ugyan nem Prágában, hanem Brnóban, több ezer helyett mindössze alig néhány négyzetméteren, és irodalom híján mindössze menetrendet kínál olvasnivalóként.
Száz éve először épült új hangversenyterem Csehországban
A cseh származású Eva Jiricna megtervezte élete eddigi legnagyobb épületét
Teaház Csehországban
Prágában, a Hloubetint és Aloisovot elválasztó hegy lábánál van ez az egyáltalán nem hivalkodó, kicsit inkább elvadult, de bájos kert, ahol minden tavasszal alma- és cseresznyefák virágoznak.
Ház a hegyekben – Pernink, Csehország
A Krusne-hegység egy völgyében, 820 méteres tengerszint feletti magasságban, nem messze a német határtól felépült ház egy családi hétvégi ház és egy vendégház keveréke, síelés és természetjárás céljára. A terveket Pavel Nasadil (FAM Architekti) készítette, Marek Nábelekkel együttműködve.
Vissza