Az összes találat erre: „Hong Kong“ (24)
A Zaha Hadid Architects formabontó mesterterve valósult meg az átadott Morpheus hotellel Makaóban
A Morpheus szálló esetében hiába keresünk hagyományos értelembe vett vázszerkezetet, határoló falazatot, de találunk helyette szabadon áramló teret, „kitinvázat”, optimális elrendezést, és szobrászati formavilágot – hangsúlyozta Viviana Muscettola, a ZHA projektigazgatója.
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja Kínában, írja az Al Jazeera. Az 55 km hoszú, kétszer három sávos híd Hong Kongot, Makaót és a kínai szárazföldet köti össze, felére csökkentve a korábbi menetidőt.
Csőálom vagy rémálom?
Betoncsövekből tervezett mikrolakásokkal könnyítenének Hongkong lakhatási válságán.
Sűrűségi viszonyok
Lírai lebegés Hong Kong égbe szökő felhőkarcolói, manikűrözött kertjei és a szeméthalmai körül Mariana Bisti építész által készített drónfilmen.
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Földrengés által elpusztított falu újjáépítéséhez kifejlesztett, döngölt agyag építési technológiával megvalósított ház kapta a World Architecture Festival "Év Projektje" címet 2017-ben.
Mi ez, sárkánylyuk – avagy miért lyukas a felhőkarcoló?
Hong Kong-ban bőven akad felhőkarcoló, nagyjából 2700 a száz méternél magasabb épületek száma. Nem kevés közülük különös és különleges elvárásoknak is meg kell feleljen, nevezetesen követniük kell a feng shui alapelveit.
Mégsem épül felesleges múzeum közpénzből!
A főváros képviselőtestülete nemmel szavazott a közpénzeket fölemésztő presztízs múzeumberuházásra Helsinkiben. A finn főváros lakói nem kívánnak mintegy 30 milliárd forintnyi közpénzt elkölteni a helsinki Guggenheim Múzeumra, amit a Guggenheim lobbistái a finn fővárosban is meghatározó turisztikai mágnesként próbáltak eladni a döntéshozóknak
Ideális kikapcsolódás a fényűző butikhotelben, Hong Kongban
A West Kowloon Művelődési Központ szomszédságában lévő, tengeri lények motívumaival borított, meseszerű butikhotel nemcsak fantasztikus fekvésének, elbűvölő panorámájának köszönheti népszerűségét, de rendelkezik az 5 csillagos szállodákra jellemző kényeztető szolgáltatásaival is.
Ieoh Ming Pei idén ünnepelte 99. születésnapját
Ieoh Ming Pei világhírű építészeti alkotásokban bővelkedő, 70 évet átívelő életpályája során számos elismerésben, többek között 1983-ban Pritzker-díjban részesült. Az ünnepi évforduló alkalmából az Architizer építészeti szaklap egy reprezentatív válogatást adott közre műveiből.
Elhunyt Zaha Hadid
65 éves korában elhunyt a világhírű iraki-brit építésznő, a Brit Királyi Építészeti Intézet aranyérmének első női kitüntetettje.
Kultúrák találkozása – Építészkongresszus 2016.
Emre Arolat, Lousia Hutton, Enrique Sobejano, Stefano Baroffio (OMA), Kazuyo Sejima és Ryue Nishizawa voltak az előadók, míg Dick Sikkes, Anthony Gall, Oliver Sales kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.
2016 ArchDaily Év Háza Díj: a finalisták
Megmozdult az építészszakma színe-java, mivel összesen 3000 projekt szállt ringbe a győzelemért. A helyezés csak az ArchDaily olvasótáborán múlik, mivel a közönségszavazás dönt. Az elkövetkezendő két hétben összesen 14 kategóriában lehet szavazni a különleges projektekre.
Zaha Hadid kapja idén a RIBA Aranyérmet
Zaha Hadid iraki-brit építésznő a Brit Királyi Építészeti Intézet aranyérmének első női kitüntetettje.
Tunéziában a világ legmodernebb egészségügyi központja, a White Sails Hospital & Spa épül
A futurisztikus jacht-kórházat egy orosz milliárdos üzletember és építész, Vaszilij Kljukin tervezte, aki előszeretettel tervez különleges felhőkarcolókat és dizájnos jachtokat. „A White Sails Hospital egy grandiózus nemzetközi klinika, összekötő láncszemet képezve Hong Kong-Szingapúr-Dubai között” nyilatkozta a tervező.
Seregszemle - Íme a világ 10 legfenntarthatóbb magas épülete
Közismert, hogy a fenntartható épületek célja a legjobb minőség biztosítása. Ezért joggal elvárható ezektől a házaktól a kiemelkedő gazdaságosság, környezettudatosság és a természetes erőforrások leghatékonyabb felhasználása. Gyakorlati példák mutatják, hogy mely földrészeken, országokban a leghatékonyabb ez a célirányos tendencia.
Az ökovárosok jövője – Vincent Callebaut építész alkotói fantáziája
A belga építész eddigi pályáját az egyre inkább valóssággá váló, de sokszor utópisztikusnak is nevezhető ökovárosok tervezése, a sokszor meghökkentő építészeti megoldásai teszik igazán különlegessé. Eszközként használja a megújuló energiát, ökovárosai alakzatánál életre hívja a természetet virágok, korallok formájában.
2014. évi Skyscraper Competition győztesei
A eVolo építészeti magazin 2006 óta minden évben megrendezi a Skyscraper Competitiont (Felhőkarcoló pályázatot). A nemzetközi megmérettetés nem feltétlenül azokról a felhőkarcolókról szól, amelyeket meg is lehet építeni. Sokkal inkább az alkotói fantáziáról, trendi technológiák alkalmazásáról, anyaghasználatról és a meghökkentésről.
A világ legszebb épületfotói - CIOB2012
A múlt héten átadott "Az Év építészeti fotó"-jairól sajnos még nem tudjuk megosztani, így ezúttal egy nem kevésbé neves verseny képeit mutatom meg Önöknek - az angol CIOB (The Chartered Institute of Building) által szervezett "Az építés művészete" legjobb alkotásait.
Hasít a műszakisok új Zaha-hajója
Hamarosan elkészül a Hong Kong-i Műszaki Egyetem új épülete. A Zaha Hadid Architects tervei alapján épült Innovation Tower a leendő dizájnereknek ad majd otthont.
Luxusbérű ketreclakások
Egy nemzetközi felmérés szerint Hong Kong lakásállománya a világon a legkevésbé megfizethető. Miközben az ingatlanpiac nagy befektetői évről évre növelik nyereségüket, a csillagászati bérleti díjak sokakat apró ketrecekbe kényszerítenek. Őket nevezi a helybeli népnyelv ketreckutyáknak.
Vissza