Az összes találat erre: „Lipcse“ (13)
Látványos dizájnnal jelenik meg Magyarország a Lipcsei Könyvvásáron
Minden eddiginél nagyobb, Bauhaust idéző látványos designnal várja a látogatókat a magyar pavilon az idei Lipcsei Könyvvásáron március 15. és 18. között – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) – Balassi Intézet az MTI-vel hétfőn.
Józsefvárosi sportpálya udvar fejlesztésére kiírt tervpályázat nyertese az Építész Stúdió Ingatlan Kft.
A tervpályázat célja a 2019. évben sorra kerülő Maccabi Európa Játékok infrastrukturális igényeinek biztosítása, a labdarúgó és a gyeplabda mérkőzések lebonyolításához a megfelelő helyszín biztosítása, másrészt a jelenleg kihasználatlanul álló térség revitalizálása, modern városi zöldterület létrehozása.
Hadid és Antwerpen
Átadták az Antwerpen kikötőjét irányító hatóság parancsnoksági épületét, amelyet a márciusban elhunyt Zaha Hadid iraki-brit építész tervezett.
Megépítik Zaha Hadid felhőkarcolóját
Melbourne-ben megépítik a felhőkarcolót, amit a márciusban elhunyt Pritzker-díjas építész, Zaha Hadid tervezett.
„…tanuljunk a régin, keressük az újat…” - Hauszmann és a modern építészet
A cím első ránézésre ellentmondásosnak tűnik: mi köze van Hauszmann Alajosnak, a historizmus egyik nagy mesterének a modern építészethez? A kérdésre a választ Hauszmann Néhány szó a modern építészetről című műve adja meg.
denkmal 2014 - Műemlékvédelmi, restaurálási és a régi épületek helyreállításával foglalkozó szakkiállítás Európában
1994. évi premierje óta Lipcsében kerül megrendezésre a denkmal nemzetközi műemlékvédelmi szakvásár. A 2014. november 6-8. között zajló denkmal kiemelt témája a „történelmi homlokzatok”.
Könyvtár kedden: Könyvek a szabad ég alatt
A történet 1990-ben kezdődött, amikor az egykori NDK-beli gyártelepet bezárták, és egyfajta „Ipari Pompei” kezdett kialakulni a környéken…
Vadászék köszönete
KÖSZÖNET BARÁTAINKNAK! Hét hónapnyi hányattatás és számkivetettség-, küzdelmek és feladások-, depressziós- és hiperaktív időszakok-, összeroppanások és újra felállások-, sírások és nevetések után visszaköltöztünk újjáépült régi-új műtermünkbe a Kmety utcába!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye építészete az ezredforduló után
A kiállítás a megye építészeinek az ezredforduló után megvalósult épületeit mutatja be. A több mint 200 projektet tartalmazó anyagból a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara Kuratóriuma válogatott.
Hauszmann Magyar Örökség díjat kap
2011. szeptember 17-én szombaton Magyar Örökség díjjal tüntetik ki poszthumusz Hauszmann Alajost, "Budapest építészeti arculatának meghatározó alakítóját". Helyszín a Magyar Tudományos Akadémia Díszterme.
DENKMAL 2010
Megnyitó: 2011. szeptember 13-án, kedden 17 órakor
EFAP konferencia május 4-7 között
EURÓPA – DUNA – VÍZ, Innováció és fenntarthatóság címmel az Európai Építészetpolitikai Fórum Budapesten rendezi meg következő konferenciáját.
Az építészet a szociális kohézió szolgálatában – A brüsszeli EFAP-konferencia tanulságai
Mintegy ötven év hullámvölgy után ma ismét egyre komolyabb társadalompolitikai szerepet szánnak Európában az építészetnek. A november végén Brüsszelben tartott EU-konferencia számos konkrét példát vonultatott fel szociális építészeti beavatkozásokra.
Vissza